Ingrediënten
Schaal
Salade
- 100 gr FeelingOK penne of fusilli
- ¼ rode ui (ongeveer 40 gr)
- 1 rode paprika (of ½ rood en ½ groen)
- 50 gr kalamata-olijven
- 1 komkommer
- 250 gr cherrytomaten
- 2 eetlepels verse oregano of 2 theelepels gedroogde oregano
- 15 gr verse platte peterselie
- 5 gr verse basilicum of munt
- 150 g feta
- Optioneel: 1 à 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten voor een lekkere crunch
Dressing
- 10 ml rodewijnazijn
- 15 ml citroensap (sap van 1 partje)
- ½ tl mosterd
- 1 klein teentje knoflook, geperst
- 1 tl gedroogde oregano
- ¼ tl zout
- ¼ tl zwarte peper
- 40 ml olijfolie
Bereidingswijze
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim gezouten water. Giet af en spoel af met koud water. Zet opzij.
- Maak de dressing door de rodewijnazijn, het citroensap, de mosterd, knoflook, oregano, zout en peper met een garde te mengen. Voeg langzaam de olijfolie toe terwijl je blijft kloppen, zodat de dressing mooi bindt.
- Snijd de rode ui fijn, de paprika in blokjes, de olijven in plakjes, de komkommer in blokjes en de cherrytomaten in vieren.
- Doe de rode ui samen met de helft van de dressing in een grote kom. Laat dit een paar minuten marineren. Voeg daarna de paprikablokjes, olijven en oregano toe.
- Snijd de peterselie, basilicum en munt fijn en voeg deze samen met de komkommer en tomaten toe aan de kom. Meng alles goed door elkaar.
- Voeg de gekookte pasta, de rest van de dressing en de in blokjes gesneden feta toe. Meng voorzichtig om alles goed te verdelen.
- Proef de salade en breng eventueel extra op smaak met dressing, zout, peper of een kneepje citroensap. Serveer eventueel met wat geroosterde pijnboompitten voor extra bite.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (1/2 van het totaal)
- Calorieën: 649
- Vetten: 46,8
- Koolhydraten: 14,2
- Vezels: 18,8
- Eiwitten: 32,8