Salade met kip en tzatziki.

Griekse salade met kip en tzatziki

Op zoek naar een frisse lunch of lichte avondmaaltijd? Dan is deze Griekse salade met kip en tzatziki perfect. Griekse salades worden vaak gemaakt zonder slabladeren. Zo maak je deze typische Griekse salade met komkommer, tomaat, ui, feta en gemarineerde kip. Bij de salade serveer je als dressing frisse tzatziki. Wij hebben speciaal voor dit recept zelf tzatziki gemaakt. Door de tzatziki zelf te maken bevat de salade minder koolhydraten en suikers. Deze Griekse salade met kip en tzatziki is fris, voedzaam en super smaakvol. Een portie bevat slechts 7,2 gr koolhydraten. Je kunt dus ook van deze salade genieten als je een streng koolhydraatarm of keto dieet.

Tips
Je kunt deze salade een dag van tevoren klaarmaken en bewaren in de koelkast. Dit maakt de salade ideaal om mee te nemen als koude lunch naar je werk of om te serveren als snelle avondmaaltijd. Je kunt dit basisrecept naar wens aanpassen. Zo kun je de olijven eventueel weglaten en de rode ui vervangen door salade ui. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere salade recepten.

Print
Salade met kip en tzatziki.

Griekse salade met kip en tzaziki

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 60
  • Kooktijd: 10
  • Totale tijd: 70
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht, Lunch
  • Keuken: Grieks

Schaal

Ingrediënten

Salade

  • 300 gr kiphaasjes
  • 1/2 rode ui
  • 1 komkommer
  • 3 tomaten
  • 12 olijven
  • 60 gr feta
  • 100 gr tzatziki

Kip marinade

  • 3 el zure room
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 2 tl oregano
  • 3/4 tl zout
  • 1/2 tl zwarte peper

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Meng in een grote kom de ingrediënten voor de kip marinade. Voeg de kipfiletreepjes toe aan de kom en dek af met huishoudfolie. Zet de kom in de koelkast en laat de marinade minimaal een uur intrekken.
  2. Verwarm een el olijfolie in een koekenpan of vet een grill in met een beetje olie. Plaats de reepjes met een spatel in de koekenpan of grill en bak ze in ca. 6-8 minuten gaar.
  3. Snijd ondertussen de komkommer en tomaat in blokjes. Pak dan de rode ui en snijd deze in blokjes of ringen. Verdeel de groente over twee kommen en voeg de feta, olijven en tzatziki toe.
  4. Laat de kipreepjes na het bakken even afkoelen en voeg deze dan ook toe aan de kom. Garneer de salade eventueel met een beetje verse peterselie. Eet smakelijk!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/2 van het totaal
  • Calorieën: 445
  • Vetten: 28,1
  • Koolhydraten: 7,2
  • Eiwitten: 39,3
Salade met kip en tzatziki.

9 Reacties

  1. Vandaag voor het eerst gemaakt en gegeten en het was heerlijk 🤩 de kip marinade was ook zo lekker.. deze word uitgeprint en vaker gemaakt ❤️

    Reageer
  2. Superlekker gegeten!

    Reageer
  3. We hebben heerlijk gesmuld!

    Reageer
  4. Dit is echt té lekker!!

    Reageer
  5. zijn deze voedingswaarden inc de tzatziki?? Of moet je die er nog bij optellen?

    Reageer
  6. Net begonnen met keto en had dit samen met mijn vriend (die geen keto doet) gemaakt en wij vonden het beide super lekker! Wij hebben ook het tzatziki recept gebruikt en hij vond het oprecht één van de lekkerste tzatziki die hij heeft gehad! Aanrader!

    Reageer
  7. Bas Berkhuijsen

    Fantastisch smaakvol gerecht. Ik heb het op de camping gemaakt. Bij uitstek geschikt als je weinig kookpotten en pitten tot je beschikking hebt. Zeker qua smaak *****

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*