Print
Salade met kip en tzatziki.

Griekse salade met kip en tzaziki

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 60
  • Kooktijd: 10
  • Totale tijd: 70
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht, Lunch
  • Keuken: Grieks

Schaal

Ingrediënten

Salade

  • 300 gr kiphaasjes
  • 1/2 rode ui
  • 1 komkommer
  • 3 tomaten
  • 12 olijven
  • 60 gr feta
  • 100 gr tzatziki

Kip marinade

  • 3 el zure room
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 2 tl oregano
  • 3/4 tl zout
  • 1/2 tl zwarte peper

Bereidingswijze

  1. Meng in een grote kom de ingrediënten voor de kip marinade. Voeg de kipfiletreepjes toe aan de kom en dek af met huishoudfolie. Zet de kom in de koelkast en laat de marinade minimaal een uur intrekken.
  2. Verwarm een el olijfolie in een koekenpan of vet een grill in met een beetje olie. Plaats de reepjes met een spatel in de koekenpan of grill en bak ze in ca. 6-8 minuten gaar.
  3. Snijd ondertussen de komkommer en tomaat in blokjes. Pak dan de rode ui en snijd deze in blokjes of ringen. Verdeel de groente over twee kommen en voeg de feta, olijven en tzatziki toe.
  4. Laat de kipreepjes na het bakken even afkoelen en voeg deze dan ook toe aan de kom. Garneer de salade eventueel met een beetje verse peterselie. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/2 van het totaal
  • Calorieën: 445
  • Vetten: 28,1
  • Koolhydraten: 7,2
  • Eiwitten: 39,3
Copy link