Groene asperges met prosciutto.

Groene asperges met parmaham

Vandaag hebben wij een heerlijk koolhydraatarm bijgerecht gemaakt: groene asperges met parmaham! Dit bijgerecht is makkelijk om te maken en binnen 20 minuten klaar. De zoute smaak van de parmaham gaat perfect samen met de lichtzoete smaak van de groene asperges. Daarnaast heeft het gerecht een luxe en feestelijk uiterlijk. Dit maakt het perfect om te serveren als bijgerecht tijdens het kerstdiner. Een portie bevat slechts 3,3 gr koolhydraten. Je kunt dus ook van dit bijgerecht genieten als je een streng koolhydraatarm of keto dieet volgt.

Tips:
De dikte van de asperges heeft invloed op de baktijd. Zorg ervoor dat je na 10 minuten bakken een van de asperges even proeft. Als deze nog niet gaar is, raad ik aan om alle asperges nog eens 3-5 minuten te bakken in de voorverwarmde oven. Je kunt de groene asperges met parmaham samen met een stuk vlees of vis serveren als hoofdgerecht tijdens het kerstdiner. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme kerstrecepten.

Print
Groene asperges met prosciutto.

Groene asperges met parmaham

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 10
  • Totale tijd: 20
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Voorgerecht, Bijgerecht

Schaal

Ingrediënten

  • 400 gr groene asperges
  • 100 gr Prosciutto di Parma (parmaham)
  • 40 gr geraspte parmezaanse kaas
  • 12 el olijfolie
  • zout en peper naar smaak
  • citroensap naar smaak (optioneel)

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met een vel bakpapier. Maak de asperges schoon met een beetje water en snijd de harde uiteinden weg.
  2. Snijd vervolgens de plakjes parmaham doormidden. Bestrooi de plakjes parmaham met een beetje geraspte parmezaanse kaas. Wikkel dan een plakje parmaham met parmezaanse kaas strak om één asperge en herhaal dit totdat alle asperges zijn voorzien van een plakje ham.
  3. Plaats de asperges dan op de bakplaat en bestrooi met de resterende geraspte parmezaanse kaas en besprenkel met de olijfolie. Breng de asperges ten slotte op smaak met een beetje zout en peper.
  4. Bak de asperges 8-10 minuten in de voorverwarmde oven. De asperges zijn gaar als ze bij het oppakken licht buigen. Verdeel asperges na het bakken in 4 porties en serveer eventueel met een balsamicosaus. Eet smakelijk!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/4 van het totaal
  • Calorieën: 161
  • Vetten: 11,3
  • Koolhydraten: 3,3
  • Vezels: 1,5
  • Eiwitten: 11,0
Groene asperges met prosciutto.

5 Reacties

  1. Roxane Schoonderwaldt

    Heerlijk!

    Reageer
  2. Gemaakt met Kerst. Makkelijk bijgerecht en heel lekker.

    Reageer
  3. Erg lekker gerecht! Gegeten bij de zalmquiche. Moeite waard!

    Reageer
  4. Oh zo lekker deze! Met biefstuk (Bali) erbij is dit asperge recept echt af. Mijn favoriete recept als er visite komt.

    Reageer
  5. Lekker hoor ! Biefstukje erbij niets meer aan doen 😊

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*