Print
Groene asperges met prosciutto.

Groene asperges met parmaham

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 10
  • Totale tijd: 20
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Voorgerecht, Bijgerecht

Schaal

Ingrediënten

  • 400 gr groene asperges
  • 100 gr Prosciutto di Parma (parmaham)
  • 40 gr geraspte parmezaanse kaas
  • 12 el olijfolie
  • zout en peper naar smaak
  • citroensap naar smaak (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met een vel bakpapier. Maak de asperges schoon met een beetje water en snijd de harde uiteinden weg.
  2. Snijd vervolgens de plakjes parmaham doormidden. Bestrooi de plakjes parmaham met een beetje geraspte parmezaanse kaas. Wikkel dan een plakje parmaham met parmezaanse kaas strak om één asperge en herhaal dit totdat alle asperges zijn voorzien van een plakje ham.
  3. Plaats de asperges dan op de bakplaat en bestrooi met de resterende geraspte parmezaanse kaas en besprenkel met de olijfolie. Breng de asperges ten slotte op smaak met een beetje zout en peper.
  4. Bak de asperges 8-10 minuten in de voorverwarmde oven. De asperges zijn gaar als ze bij het oppakken licht buigen. Verdeel asperges na het bakken in 4 porties en serveer eventueel met een balsamicosaus. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/4 van het totaal
  • Calorieën: 161
  • Vetten: 11,3
  • Koolhydraten: 3,3
  • Vezels: 1,5
  • Eiwitten: 11,0
Copy link