Ingrediënten
Schaal
- 2 teentjes knoflook
- 1 middelgrote ui
- 3 stengels paksoi
- 125 gr champignons
- 2 el olijfolie
- 100 gr sperziebonen (bevroren of vers, afgesneden)
- 2/3 pakje groene currypasta (on/off spices)
- 200 ml kokosmelk
- 400 gr bloemkoolrijst
- 2 stuks kabeljauw (ca. 250 gram)
- verse koriander
- zout en peper
- limoensap naar smaak
Bereidingswijze
- Snipper de knoflook en ui. Snijd de paksoi in stukken en de champignons in vieren.
- Verwarm een pan op middelhoog vuur met wat olijfolie en fruit de ui en knoflook ongeveer 2 minuten. Voeg de paksoi, sperziebonen en champignons toe en bak 5 minuten mee. Zet het vuur wat lager en laat 15 minuten in het eigen kookvocht gaar koken.
- Schenk de kokosmelk erbij en voeg de currypasta toe. Laat 10 minuten zachtjes doorkoken.
- Kook ondertussen de bloemkoolrijst.
- Bak ondertussen in andere pan de kabeljauw met wat olie in 5-10 minuten gaar. Kruid met peper en zout.
- Schep de bloemkoolrijst op de borden en verdeel de curry met de kabeljauw erbij.
- Garneer met verse koriander, peper, zout en limoensap.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (1/2 van het totaal)
- Calorieën: 531
- Vetten: 28,9
- Koolhydraten: 16,5
- Vezels: 11,4
- Eiwitten: 45,3