Ingrediënten
Schaal
		
- 2 teentjes knoflook
 - 1 middelgrote ui
 - 3 stengels paksoi
 - 125 gr champignons
 - 2 el olijfolie
 - 100 gr sperziebonen (bevroren of vers, afgesneden)
 - 2/3 pakje groene currypasta (on/off spices)
 - 200 ml kokosmelk
 - 400 gr bloemkoolrijst
 - 2 stuks kabeljauw (ca. 250 gram)
 - verse koriander
 - zout en peper
 - limoensap naar smaak
 
Bereidingswijze
- Snipper de knoflook en ui. Snijd de paksoi in stukken en de champignons in vieren.
 - Verwarm een pan op middelhoog vuur met wat olijfolie en fruit de ui en knoflook ongeveer 2 minuten. Voeg de paksoi, sperziebonen en champignons toe en bak 5 minuten mee. Zet het vuur wat lager en laat 15 minuten in het eigen kookvocht gaar koken.
 - Schenk de kokosmelk erbij en voeg de currypasta toe. Laat 10 minuten zachtjes doorkoken.
 - Kook ondertussen de bloemkoolrijst.
 - Bak ondertussen in andere pan de kabeljauw met wat olie in 5-10 minuten gaar. Kruid met peper en zout.
 - Schep de bloemkoolrijst op de borden en verdeel de curry met de kabeljauw erbij.
 - Garneer met verse koriander, peper, zout en limoensap.
 
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (1/2 van het totaal)
 - Calorieën: 531
 - Vetten: 28,9
 - Koolhydraten: 16,5
 - Vezels: 11,4
 - Eiwitten: 45,3
 
