Print
Groene groente frittata.

Groene groente frittata

  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 30
  • Totale tijd: 40
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Ontbijt, Lunch

Schaal

Ingrediënten

  • 1/2 prei
  • 1/2 groene paprika
  • 90 gr venkel
  • 1 el olijfolie
  • 50 gr verse spinazie
  • 6 eieren (M)
  • zout en peper
  • 1/8 tl kurkumapoeder
  • 40 gr zachte geitenkaas of feta
  • 2 el verse dille
  • 2 el verse peterselie

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 190 graden. Snijd de prei door de lengte doormidden. Je hebt 1 helft nodig voor dit recept, de andere kun je voor iets anders gebruiken. Snijd de prei helft fijn en snijd vervolgens ook de paprika en venkel in kleine blokjes.
  2. Verwarm een el olijfolie in een koekenpan boven middelhoog vuur. Voeg de paprika en venkel toe. Roerbak 5 minuten. Voeg dan de prei en spinazie toe en roerbak mee totdat de prei en spinazie zijn geslonken.
  3. Klop ondertussen de eieren op in kom met een elektrische mixer. Voeg peper, kurkumapoeder en zout toe en meng tot licht schuimig. Schep 2/3 van de groenten over in een ovenschaal of ovenbestendige pan met een diameter van 20 cm.
  4. Schenk de gemengde eieren hier in en schep de overige groente over het eiermengsel. Brokkel de geitenkaas en de helft van de dille en peterselie over de frittata.
  5. Bak de frittata 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  6. Haal uit de oven en garneer met de overige dille en peterselie.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie
  • Calorieën: 324
  • Vetten: 22,9
  • Koolhydraten: 4,4
  • Vezels: 3,2
  • Eiwitten: 23,4

22 reviews