Hamburger salade met avocado

Het is weer tijd om te barbecueën!

Vorige week is de zomer officieel begonnen! Om de zomer goed in te luiden heb ik gisteren de barbecue aangestoken. Samen met de familie heb ik genoten van verschillende soorten vlees en groente. Ik heb bewust de stokbroodjes en kadetjes laten staan en ervoor gekozen om een salade te maken. Niet zomaar een salade, maar een hamburger salade!

De salade bestaat uit gesneden romaine sla, in blokjes gesneden hamburger, cherrytomaten, avocado, augurken en een heerlijke zelfgemaakte dressing. De hamburger heb ik samen met rode ui ringen bereid op de barbecue. De salade had ik in eerste instantie voor mij alleen gemaakt, maar het eindresultaat zag er zo lekker uit dat de hele familie uiteindelijk een vorkje heeft meegepikt.

Tips:
Bij het maken van de salade heb ik gebruik gemaakt van kant-en-klare hamburgers, bekijk ons Koolhydraatarme BBQ hamburgers recept als je graag je eigen burgers wilt maken. Ik hoop dat jullie het een lekker recept vinden! plaats onderaan de pagina een reactie als je vragen of opmerkingen hebt over het recept.

Print

Hamburger salade met avocado

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 10
  • Totale tijd: 25
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht

Schaal

Ingrediënten

  • 4 hamburgers
  • 200 gr gesneden romaine sla
  • 4 augurken, in stukjes gesneden
  • 1/2 rode ui, in ringen gesneden
  • 1 avocado, in blokjes gesneden
  • 175 gr cherrytomaten, door tweeën gesneden
  • 50 gr geraspte kaas

Dressing:

  • 50 gr light mayonaise of yoghurt
  • 1 tl mosterd
  • 1 el sap van augurken
  • 4 tl ketchup
  • 1/4 tl uienpoeder
  • 1/4 tl knoflookpoeder
  • 1/4 tl paprikapoeder

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Meng in een grote kom de gesneden sla, augurken, avocado, cherrytomaten en geraspte kaas. Zet de kom even in de koelkast en verwarm vervolgens de elektrische grill of barbecue.
  2. Bak de hamburger samen met de uienringen gaar op de barbecue of elektrische grill. Pak tijdens het bakken een kom en meng hierin alvast de mayonaise, mosterd, augurken sap, ketchup en kruiden om de dressing te maken.
  3. Snijd de hamburgers na het bakken in 16 stukjes en laat even afkoelen.
  4. Pak dan de kom met de salade en voeg de hamburgers, uienringen en dressing toe. Verdeel de salade over vier borden en genieten maar!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie
  • Calorieën: 378
  • Vetten: 26,9
  • Koolhydraten: 7,5
  • Eiwitten: 24,2

2 Reacties

  1. Super lekker favoriet van het hele gezin.

    Reageer
  2. Hey Chef, ik laat nooit berichten achter maar dit recept verdient een 10! Het is heerlijk, en die dressing……… To die for!!!

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*