Ingrediënten
Schaal
- 2 hamburgers
- 200 gr gesneden romaine sla
- 4 augurken, in stukjes gesneden
- 1/2 rode ui, in ringen gesneden
- 1 avocado, in blokjes gesneden
- 175 gr cherrytomaten, door tweeën gesneden
- 50 gr geraspte kaas
Dressing:
- 50 gr light mayonaise of Griekse yoghurt
- 1 tl mosterd
- 1 el sap van augurken
- 4 tl ketchup
- 1/4 tl uienpoeder
- 1/4 tl knoflookpoeder
- 1/4 tl paprikapoeder
Bereidingswijze
- Meng in een grote kom de gesneden sla, augurken, avocado, cherrytomaten en geraspte kaas. Zet de kom even in de koelkast en verwarm vervolgens de elektrische grill of barbecue.
- Bak de hamburger samen met de uienringen gaar op de barbecue of elektrische grill. Pak tijdens het bakken een kom en meng hierin alvast de mayonaise, mosterd, augurken sap, ketchup en kruiden om de dressing te maken.
- Snijd de hamburgers na het bakken in hapklare stukjes en laat even afkoelen.
- Pak dan de kom met de salade en voeg de hamburgers, uienringen en dressing toe. Verdeel de salade over 2 borden en genieten maar!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (1/2 van het totaal)
- Calorieën: 515
- Vetten: 34,7
- Koolhydraten: 12,1
- Vezels: 7,2
- Eiwitten: 34,8