Hartige bloemkool pannenkoekjes

Heerlijke hartige pannenkoekjes gemaakt van bloemkool en ei!

Vandaag heb ik als lunch deze heerlijke hartige bloemkool pannenkoekjes gegeten. De pannenkoekjes gemaakt van bloemkool, ei en geraspte kaas zijn makkelijk om te maken en smaken erg goed. De pannenkoekjes zijn daarnaast ook veelzijdig, je kunt ze serveren als hoofdgerecht, snack of bijgerecht!

Bereidingstip(s):
Om deze pannenkoekjes te maken heb je bloemkoolrijst nodig. Bloemkoolrijst kun je zelf maken of kant-en-klaar kopen in de supermarkt. Bekijk ons bloemkoolrijst recept als je het liever zelf maakt. Je hoeft de bloemkool voor dit recept niet voor te koken. De pannenkoekjes heb ik op smaak gebracht met geraspte kaas en lente-ui. Je kunt hier zelf in variëren zo zijn de pannenkoekjes ook lekker met bieslook, mozzarella en andere soorten kruiden! Ik hoop dat jullie het een lekker recepten vinden. Plaats onderaan de pagina een reactie als je vragen hebt over de bereidingswijze of over de ingrediënten.

Print

Hartige bloemkool pannenkoekjes

  • Auteur: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd : 30
  • Porties: 8 pannenkoekjes
  • Categorie: Lunch, Ontbijt

Ingrediënten

  • 450 gr bloemkoolrijst
  • 3 middelgrote eieren
  • 50 gr geraspte kaas
  • 2 stengels lente-ui
  • zout en peper naar smaak

De speciale ingrediënten in het blauw en andere koolhydraatarme producten kun je kopen in onze webwinkel www.lowcarbcenter.nl.


Bereidingswijze

  1. Snijd op een grote snijplank de lente-ui in kleine stukjes. Meng vervolgens in een grote kom de bloemkoolrijst, eieren, lente-ui, kaas, zout en peper. Laat het beslag na het mengen 10 minuten rusten.
  2. Verwarm in grote koekenpan boven een middelhoog vuur 2-3 el boter. Voeg een aantal opscheplepels toe aan de koekenpan en bak de pannenkoekjes (als de pan groot genoeg is meerdere tegelijk) 5 minuten. Draai ze dan voorzichtig om en bak nog eens 5 minuten. Plaats de pannenkoekjes na het bakken op een bord en houd ze warm door het bord af te dekken met aluminiumfolie
  3. Herhaal stap 2 totdat je beslag op is! Serveer de pannenkoekjes met een lekker sausje erbij als ontbijt of lunch.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte : 2 pannenkoekjes
  • Calorieën : 161
  • Vetten : 11,3
  • Koolhydraten : 4,7
  • Eiwitten : 9,7

10 Comments

  1. Lijkt me erg lekker! <3 Hoe lang blijven deze pannenkoekjes goed na het bereiden? 🙂

    • Quint Kames

      Hoi Kim,

      Je kunt de pannenkoekjes na het bakken 1-2 dagen bewaren in de koelkast!

      Groet,

      Quint

  2. Marqit

    Erg lekker. ik wil ze invriezen, kan dat?

    • Quint Kames

      Hoi Marqit,

      Je kan de pannenkoekjes ook invriezen als je ze langer wilt bewaren.

      Groet,

      Quint

  3. Wij hebben nu een aantal van je recepten geprobeerd en zijn erg tevreden. Deze bloemkoolpannekoekjes lijken ons ook weer erg lekker. Heb je nog suggesties voor een lekker bijpassend sausje dat niet al te veel koolhydraten bevat?

  4. Hoi Quint, heerlijk zijn ze!
    Smaakt goed met romesco sausje (catelaans)… uitpaulineskeuken.nl

  5. Kan ik het beslag bewaren in de koelkast?

    • Quint Kames

      Hi Minou,

      Je kunt het beslag zeker een dag in de koelkast bewaren.

      Groet,

      Quint

  6. De bloemkoolschotel maak ik vandaag, ik verwacht dat hij heerlijk smaakt!

  7. Karin Doedel

    Dit was echt lekker. De volgende keer doe ik er alleen wel een echt uitje door.Ik zou graag weten welk sausje hierbij past.

    Groetjes Karin

  8. Marieke

    De smaak is OK, misschien iets meer kaas, maar een echt samenhangend geheel wordt het niet met 3 eieren.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*