Print

Hartige bloemkool pannenkoekjes

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 30
  • Porties: 8 pannenkoekjes 1x
  • Categorie: Lunch, Ontbijt

Schaal

Ingredi├źnten

  • 450 gr bloemkoolrijst
  • 3 middelgrote eieren
  • 50 gr geraspte kaas
  • 2 stengels lente-ui
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Snijd op een grote snijplank de lente-ui in kleine stukjes. Meng vervolgens in een grote kom de bloemkoolrijst, eieren, lente-ui, kaas, zout en peper. Laat het beslag na het mengen 10 minuten rusten.
  2. Verwarm in grote koekenpan boven een middelhoog vuur 2-3 el boter. Voeg een aantal opscheplepels toe aan de koekenpan en bak de pannenkoekjes (als de pan groot genoeg is meerdere tegelijk) 5 minuten. Draai ze dan voorzichtig om en bak nog eens 5 minuten. Plaats de pannenkoekjes na het bakken op een bord en houd ze warm door het bord af te dekken met aluminiumfolie
  3. Herhaal stap 2 totdat je beslag op is! Serveer de pannenkoekjes met een lekker sausje erbij als ontbijt of lunch.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 2 pannenkoekjes
  • Calorie├źn: 161
  • Vetten: 11,3
  • Koolhydraten: 4,7
  • Eiwitten: 9,7
Copy link