Hartige bloemkool pannenkoekjes

Heerlijke hartige pannenkoekjes gemaakt van bloemkool en ei!

Vandaag heb ik als lunch deze heerlijke hartige bloemkool pannenkoekjes gegeten. De pannenkoekjes gemaakt van bloemkool, ei en geraspte kaas zijn makkelijk om te maken en smaken erg goed. De pannenkoekjes zijn daarnaast ook veelzijdig, je kunt ze serveren als hoofdgerecht, snack of bijgerecht!

Bereidingstip(s):
Om deze pannenkoekjes te maken heb je bloemkoolrijst nodig. Bloemkoolrijst kun je zelf maken of kant-en-klaar kopen in de supermarkt. Bekijk ons bloemkoolrijst recept als je het liever zelf maakt. Je hoeft de bloemkool voor dit recept niet voor te koken. De pannenkoekjes heb ik op smaak gebracht met geraspte kaas en lente-ui. Je kunt hier zelf in variëren zo zijn de pannenkoekjes ook lekker met bieslook, mozzarella en andere soorten kruiden! Ik hoop dat jullie het een lekker recepten vinden. Plaats onderaan de pagina een reactie als je vragen hebt over de bereidingswijze of over de ingrediënten.

Print

Hartige bloemkool pannenkoekjes

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 30
  • Porties: 8 pannenkoekjes 1x
  • Categorie: Lunch, Ontbijt

Schaal

Ingrediënten

  • 450 gr bloemkoolrijst
  • 3 middelgrote eieren
  • 50 gr geraspte kaas
  • 2 stengels lente-ui
  • zout en peper naar smaak

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Snijd op een grote snijplank de lente-ui in kleine stukjes. Meng vervolgens in een grote kom de bloemkoolrijst, eieren, lente-ui, kaas, zout en peper. Laat het beslag na het mengen 10 minuten rusten.
  2. Verwarm in grote koekenpan boven een middelhoog vuur 2-3 el boter. Voeg een aantal opscheplepels toe aan de koekenpan en bak de pannenkoekjes (als de pan groot genoeg is meerdere tegelijk) 5 minuten. Draai ze dan voorzichtig om en bak nog eens 5 minuten. Plaats de pannenkoekjes na het bakken op een bord en houd ze warm door het bord af te dekken met aluminiumfolie
  3. Herhaal stap 2 totdat je beslag op is! Serveer de pannenkoekjes met een lekker sausje erbij als ontbijt of lunch.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 2 pannenkoekjes
  • Calorieën: 161
  • Vetten: 11,3
  • Koolhydraten: 4,7
  • Eiwitten: 9,7

25 Reacties

  1. Lekker recept!
    Ik heb ze nu een paar keer gemaakt. Het geheim om ze niet te laten verkruimelen is geduld hebben. Je moet echt even wachten met omdraaien tot het één geheel is. Ook moet je het ei en de kaas er echt goed doorheen roeren.
    Met olijfolie gebakken vond ik de smaak minder dan met boter.

    Reageer
  2. Heb ze nu twee keer gemaakt. De eerste keer met boter in de pan en de tweede keer met olie in de pan. Met boter zijn ze lekkerder met olie zijn ze wat droger en komt de bloemkool smaak iets meer naar boven.

    Ik ga ze nu weer maken en die dan extra lente uitje erbij en minder kaas.
    Heerlijk voor tussendoor als ik zin heb in iets te snoepen.
    Dank voor dit lekkere recept

    Reageer
  3. Verrassend lekker! Ik had er ook knoflookpoeder door gedaan. Gisteravond als diner met een tartaartje. Vandaag mee als lunch, als dubbele boterham met een plak worst ertussen. Heerlijk! Deze ga ik waarschijnlijk elke week wel maken. 😊

    Reageer
  4. Ans van den hout

    Ik heb de bloemkool pannenkoekjes net gemaakt!!! Heerlijk!!! Heb de helft van de hoeveelheid gebruikt,alleen iets meer 30+ kaas geraspt erbij gedaan, ik had 8 stuks., hoeveel mag je er?.
    Mijn pannenkoekjes zijn niet kapot gegaan, een geheel gebleven!!ze vullen wel!!

    Reageer
  5. Het was erg lekker

    Reageer
  6. Echt super simpel en super lekker. Echte aanrader. Ook koud heel lekker.

    Reageer
  7. Ik heb dit recept vandaag voor het eerst gemaakt, als lunch. Ik heb kant- en klare bloemkoolrijst gebruikt (200 gram) met 2 kleine eieren, mozzarella en lente-ui. erg lekker! Alleen ze vallen bij mij uit elkaar en krijg ze niet met een mooie bruine korst. Wat kan ik de volgende keer beter doen?

    Reageer
    • Hi Milou,

      Bedankt voor je review! Wat vervelend dat de pannenkoekjes uit elkaar vallen. Dat zou niet moeten gebeuren. Voeg de volgende keer een extra ei toe of meer kaas om er zeker van te zijn dat ze niet uit elkaar vallen.

      Groetjes,

      Quint

      Reageer
  8. Ik weet niet wat ik fout doe maar als ik ze om probeer te draaien vallen ze elke keer uit mekaar
    Iemand een tip?

    Reageer
  9. Herriet De vries

    Heerlijk,makkelijk en erg smakelijk.samen met mn zoon gesmult..

    Reageer
  10. De smaak is OK, misschien iets meer kaas, maar een echt samenhangend geheel wordt het niet met 3 eieren.

    Reageer
  11. Erg lekker ik heb er ook een half rood uitje door gedaan, maak niet te grote porties i.v.m het draaien van de pannenkoekjes.

    Marja,

    Reageer
  12. Dit was echt lekker. De volgende keer doe ik er alleen wel een echt uitje door.Ik zou graag weten welk sausje hierbij past.

    Groetjes Karin

    Reageer
  13. De bloemkoolschotel maak ik vandaag, ik verwacht dat hij heerlijk smaakt!

    Reageer
  14. Kan ik het beslag bewaren in de koelkast?

    Reageer
  15. Hoi Quint, heerlijk zijn ze!
    Smaakt goed met romesco sausje (catelaans)… uitpaulineskeuken.nl

    Reageer
    • Vandaag gemaakt. Waren heerlijk. Zelfs de kinderen waren er dol op en hadden niet in de gaten dat het van bloemkool was gemaakt

      Reageer
  16. Wij hebben nu een aantal van je recepten geprobeerd en zijn erg tevreden. Deze bloemkoolpannekoekjes lijken ons ook weer erg lekker. Heb je nog suggesties voor een lekker bijpassend sausje dat niet al te veel koolhydraten bevat?

    Reageer
  17. Erg lekker. ik wil ze invriezen, kan dat?

    Reageer
  18. Lijkt me erg lekker! <3 Hoe lang blijven deze pannenkoekjes goed na het bereiden? 🙂

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*