Bord met zes hartige eiermuffins gevuld met ei, spinazie, gehakt, tomaat en nog veel meer!

Hartige eiermuffins

Handig om mee te nemen als ontbijt voor onderweg!

Een lekker koolhydraatarm voor- of bijgerecht: hartige eiermuffins. Deze heerlijke hartige eiermuffins kun je eten als ontbijt of als bijgerecht bij het avondeten! Handig als je ’s ochtends weinig tijd hebt. Deze muffins blijven een paar dagen goed dus je kunt in het weekend alvast een lading van deze hartige eiermuffins maken en de rest van de week meenemen als ontbijt voor onderweg.

Variatietips:
Ook hierbij geldt weer: de variatiemogelijkheden zijn eindeloos. Ik vind dit een super manier om van restjes groente en/of vlees en vis af te komen. Bekijk voor meer variatie ook eens onze andere ontbijtmuffin recepten. Er is keuze uit hartige ham-kaas muffins, broccoli en kaas muffins en ontbijtmuffins met ei en bacon! Plaats een reactie als je vragen hebt over de bereidingswijze of over de ingrediënten.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Bord met zes hartige eiermuffins gevuld met ei, spinazie, gehakt, tomaat en nog veel meer!

Hartige eiermuffins

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 2 review(s)
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 30
  • Totale tijd: 45 minutes
  • Porties: 6 muffins 1x
  • Categorie: Lunch, Ontbijt

Ingrediënten

Schaal
  • 6 middelgrote eieren
  • 100 gr magere rundergehakt
  • 1 kleine ui
  • 1/2 rode paprika
  • handjevol verse spinazie
  • 1 teentje knoflook, fijngeperst
  • 1 el kokosolie
  • 2 tl tomatenpuree
  • 1/2 tl fijngemalen komijn
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en vet een muffin bakvorm met 6 vormpjes in met een beetje kokosolie. Klop vervolgens de eieren los in een kom en meng hier de tomatenpuree, zout en peper doorheen.
  2. Smelt een el kokosolie in een grote koekenpan boven een middelhoog vuur en fruit hierin de ui. Voeg hier de fijngeperste knoflook, het gehakt en de komijn toe en bak dit 5-10 minuten op een laag pitje. Voeg tenslotte de paprika en de spinazie toe en bak dit even kort mee.
  3. Haal de koekenpan dan van het vuur en doe het gehaktmengsel bij het eimengsel en roer dit goed door elkaar. Giet vervolgens het eiermengsel in de muffin bakvorm en bak de eiermuffins 15-25 minuten in de voorverwarmde oven of tot een satéprikker er schoon uit komt. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 muffin
  • Calorieën: 153
  • Vetten: 8,2
  • Koolhydraten: 4,0
  • Eiwitten: 9,4
Bord met zes hartige eiermuffins gevuld met ei, spinazie, gehakt, tomaat en nog veel meer!

5 Reacties

  1. Dit is werkelijk een succes en overheerlijk!!
    Ik maak de vulling van wat ik nog in de koelkast heb liggen.
    Ook doe ik er flink wat geraspte kaas doorheen!
    Echt een aanrader!!






    Reageer
  2. Superhandig als lunch op het werk. Zowel koud als opgewarmd heerlijk! Ik combineer ze met een slaatje van rucola en tomaat. Zo makkelijk! De inhoud van de muffin varieer ik al naargelang wat ik nog in de ijskast heb liggen aan restjes (gerookte zalm, asperges, champignons, wat kippenblokjes, …).






    Reageer
  3. Moet het speciaal kokos olie zijn ….ik kan daar niet goed tegen

    Reageer
  4. Net gemaakt en ze zijn heerlijk

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*