Heerlijke hartige muffins gevuld met ham en kaas.

Hartige ham-kaas muffins

Een lekker koolhydraatarm voorgerecht, hartige ham-kaas muffins!

Deze hartige eiermuffins kun je eten als ontbijt of als lunch to-go. De muffins zijn namelijk zowel koud als warm erg lekker. Dit is slechts een basis recept. Je kunt de ontbijtmuffins met van alles vullen. Zelf  voeg ik vaak overgebleven groente toe aan het beslag. Ik hoop dat jullie het een lekker recept vinden. Plaats onderaan de pagina een reactie als je vragen of opmerkingen hebt over het recept.

Tip: bekijk ook onze andere koolhydraatarme muffin recepten!

Print
Heerlijke hartige muffins gevuld met ham en kaas.

Hartige ham-kaas muffins

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 35
  • Totale tijd: 50 minutes
  • Porties: 6 muffins 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht

Schaal

Ingrediënten

  • 125 gr hamblokjes
  • 125 gr geraspte kaas
  • 4 middelgrote eieren
  • 45 gr groene paprika
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 el bieslook, fijngehakt
  • 1 el peterselie, fijngehakt
  • 1/4 tl uienpoeder
  • 1/4 tl peper

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd op een grote snijplank de paprika en selderij in kleine stukjes. Maal vervolgens de ham fijn in een keukenmachine. Meng vervolgens alle ingrediënten in een grote kom.
  2. Verdeel het mengsel uit de kom over de 6 muffinvormpjes. Plaats de aluminium muffin vormpjes op een ovenrek bekleed met bakpapier. Bak de muffins in de voorverwarmde oven ongeveer 25-30 minuten goudbruin. Laat de muffins in het blik op het rek 10 minuten afkoelen. Haal de muffins uit de vorm en serveer.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 muffin
  • Calorieën: 157
  • Vetten: 11,3
  • Koolhydraten: 1,8
  • Eiwitten: 11,7
Heerlijke hartige muffins gevuld met ham en kaas.

7 Reacties

  1. Ik vind ze heerlijk en zeker voor herhaling vatbaar! Lekker snel ook. Waar ik wel tegenaan loop: ik krijg de muffins niet goed uit mijn tinnen bakblik. Of ik nu olie of boter gebruik voor invetten, soms blijft wel de helft van het ei achter. Heb je nog tips?

    Reageer
    • Hi Bart,

      Je kunt eventueel papieren cupjes gebruiken, zodat je ze makkelijker los krijgt.

      Groetjes,

      Quint

      Reageer
  2. Lekkere muffins, snel klaar. Ik had geen gewone geraspte kaas in huis dus met geraspte Mozzarella gemaakt. De ham niet fijn gemalen maar in piepkleine blokjes gesneden. Zeker voor herhaling vatbaar👍😍

    Reageer
  3. Heerlijke muffins, lekker makkelijk en snel klaar 👌🏻

    Reageer
  4. Kun je ze bewaren?

    Reageer
  5. Kan je deze heerlijke muffins bewaren

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*