Heerlijke hartige muffins gevuld met ham en kaas.

Hartige ham-kaas muffins

Een lekker koolhydraatarm voorgerecht, hartige ham-kaas muffins!

Deze hartige eiermuffins kun je eten als ontbijt of als lunch to-go. De muffins zijn namelijk zowel koud als warm erg lekker. Dit is slechts een basis recept. Je kunt de ontbijtmuffins met van alles vullen. Zelf  voeg ik vaak overgebleven groente toe aan het beslag. Ik hoop dat jullie het een lekker recept vinden. Plaats onderaan de pagina een reactie als je vragen of opmerkingen hebt over het recept.

Tip: bekijk ook onze andere koolhydraatarme muffin recepten!

Print
Heerlijke hartige muffins gevuld met ham en kaas.

Hartige ham-kaas muffins

  • Auteur: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 35
  • Totale tijd : 50 minutes
  • Porties: 12 muffins
  • Categorie: Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 340 gr hamblokjes
  • 150 gr geraspte kaas
  • 3 middelgrote eieren
  • 45 gr groene paprika
  • 1 stengel selderij
  • 1 el bieslook, fijngehakt
  • 1 el peterselie, fijngehakt
  • 1/4 tl uienpoeder
  • 1/4 tl peper

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd op een grote snijplank de paprika en selderij in kleine stukjes. Maal vervolgens de ham fijn in een keukenmachine. Meng vervolgens alle ingrediënten in een grote kom.
  2. Verdeel het mengsel uit de kom over de twaalf aluminium muffinvormpjes. Plaats de aluminium muffin vormpjes op een ovenrek bekleed met bakpapier. Bak de muffins in de voorverwarmde oven ongeveer 30-35 minuten goudbruin. Laat de muffins in het blik op het rek 10 minuten afkoelen. Haal de muffins uit de vorm en serveer.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte : 1 muffin
  • Calorieën : 150
  • Vetten : 11,0
  • Koolhydraten : 2,5
  • Eiwitten : 10,0

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*