Hete kip met bloemkoolrijst.

Hete kip met bloemkoolrijst

Het is weer tijd voor een lekker en gezond koolhydraatarm diner recept! Dit keer hebben wij een heerlijk bordje hete kip met bloemkoolrijst gemaakt. Deze pittige maaltijd is super lekker, voedzaam en gezond. Daarnaast is het makkelijk om te maken en snel klaar. Met dit recept maak je binnen 20 minuten een gezonde maaltijd voor twee personen. De hete saus is het belangrijkste onderdeel van dit gerecht. De saus gemaakt van ui, knoflook, sojasaus, sambal, pindakaas en ketchup heeft een heerlijke pittige smaak. Het heeft iets weg van een pittige satésaus, maar dan zonder de overheersende pindasmaak. Naast de lekkere smaak zorgt de saus er ook voor dat de kip mals blijft. De pittige saus in combinatie met bloemkoolrijst en komkommer zorgt voor een perfecte balans tussen fris en pittig. Kortom een koolhydraatarm gerecht waar het hele gezin van kan genieten!

Tips
Wij hebben de hete saus een klein beetje gezoet met de zoetstof erythritol. Dit zorgt ervoor dat de saus een lichtzoete smaak krijgt. Je kunt dit eventueel weglaten of vervangen door een ander zoetmiddel. Verder hebben we de hete kip geserveerd met blokjes komkommer, gesneden lente-ui en gefrituurde uitjes. Geen fan van komkommer? Serveer dan een frisse salade bij de hete kip. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme diner recepten.

Print
Hete kip met bloemkoolrijst.

Hete kip met bloemkoolrijst

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 10
  • Totale tijd: 20
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht

Schaal

Ingrediënten

  • 300 gr kipblokjes
  • 1/2 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 el suikervrije ketchup
  • 2 el sojasaus
  • 1 tot 2 tl sambal oelek
  • 2 el pindakaas
  • optioneel: 1 el erythritol
  • 2 el water
  • 400 gr bloemkoolrijst
  • 1 komkommer
  • optioneel: gefrituurde uitjes

Bereidingswijze

  1. Snijd op een snijplank de ui in kleine stukjes en pers de knoflook fijn. Voeg een el olijfolie toe aan een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg na ca. 2 minuten de kipblokjes toe en bak deze rondom gaar.
  2. Voeg als de kipblokjes gaar en bruin zijn de ketchup, sojasaus, sambal, pindakaas en erythritol toe aan de pan. Laat het de inhoud van de pan ca. 5 minuten pruttelen, totdat de saus is ingedikt. Voeg eventueel wat water toe als de saus te dik word.t
  3. Wok ondertussen in een aparte pan de bloemkoolrijst gaar. Snijd vervolgens de komkommer in plakjes en verdeel dit samen met de rijst over twee borden. Verdeel ten slotte ook de hete kip over de borden en garneer eventueel met lente-ui of gefrituurde uitjes. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/2 van het totaal
  • Calorieën: 320
  • Vetten: 8,5
  • Koolhydraten: 11,8
  • Eiwitten: 44,4
Hete kip met bloemkoolrijst.

9 Reacties

  1. Heerlijk!!!!!

  2. Gisteren de hete kip gegeten,was superlekker, voor herhaling vatbaar!

    Bedankt Quint voor dit heerlijke recept!👍🏼

  3. Angela Ranselaar

    Top gerecht voor herhaling vatbaar super lekker

  4. Overheerlijk!! Enige nadeel was dat ik nog meer wilde, haha.

  5. We hebben er heerlijk van gegeten is zeker voor herhaling

  6. Ik vond het niet heel sprankelend qua smaak, maar wel lekker. Lekkerder inderdaad met gebakken uitjes, zuurtje, komkommer

  7. Super lekker! Mijn eerste lowcarb gerecht en gelijk verrukkelijk. Smaakt naar meer!

  8. Heerlijk gerecht. Wij vonden het allemaal lekker.👍

  9. Super lekker en eenvoudig, vlug te maken. Kortom, genieten!!!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*