Hete kip met bloemkoolrijst.

Hete kip met bloemkoolrijst

Het is weer tijd voor een lekker en gezond koolhydraatarm diner recept! Dit keer hebben wij een heerlijk bordje hete kip met bloemkoolrijst gemaakt. Deze pittige maaltijd is super lekker, voedzaam en gezond. Daarnaast is het makkelijk om te maken en snel klaar. Met dit recept maak je binnen 20 minuten een gezonde maaltijd voor twee personen. De hete saus is het belangrijkste onderdeel van dit gerecht. De saus gemaakt van ui, knoflook, sojasaus, sambal, pindakaas en ketchup heeft een heerlijke pittige smaak. Het heeft iets weg van een pittige satésaus, maar dan zonder de overheersende pindasmaak. Naast de lekkere smaak zorgt de saus er ook voor dat de kip mals blijft. De pittige saus in combinatie met bloemkoolrijst en komkommer zorgt voor een perfecte balans tussen fris en pittig. Kortom een koolhydraatarm gerecht waar het hele gezin van kan genieten!

Tips
Wij hebben de hete saus een klein beetje gezoet met de zoetstof erythritol. Dit zorgt ervoor dat de saus een lichtzoete smaak krijgt. Je kunt dit eventueel weglaten of vervangen door een ander zoetmiddel. Verder hebben we de hete kip geserveerd met blokjes komkommer, gesneden lente-ui en gefrituurde uitjes. Geen fan van komkommer? Serveer dan een frisse salade bij de hete kip. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme diner recepten.

Print
Hete kip met bloemkoolrijst.

Hete kip met bloemkoolrijst

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 10
  • Totale tijd: 20
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht

Schaal

Ingrediënten

  • 300 gr kipblokjes
  • 1/2 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 el suikervrije ketchup
  • 2 el sojasaus
  • 1 tot 2 tl sambal oelek
  • 2 el pindakaas
  • optioneel: 1 el erythritol
  • 2 el water
  • 400 gr bloemkoolrijst
  • 1 komkommer
  • optioneel: gefrituurde uitjes

Bereidingswijze

  1. Snijd op een snijplank de ui in kleine stukjes en pers de knoflook fijn. Voeg een el olijfolie toe aan een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg na ca. 2 minuten de kipblokjes toe en bak deze rondom gaar.
  2. Voeg als de kipblokjes gaar en bruin zijn de ketchup, sojasaus, sambal, pindakaas en erythritol toe aan de pan. Laat het de inhoud van de pan ca. 5 minuten pruttelen, totdat de saus is ingedikt. Voeg eventueel wat water toe als de saus te dik word.t
  3. Wok ondertussen in een aparte pan de bloemkoolrijst gaar. Snijd vervolgens de komkommer in plakjes en verdeel dit samen met de rijst over twee borden. Verdeel ten slotte ook de hete kip over de borden en garneer eventueel met lente-ui of gefrituurde uitjes. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/2 van het totaal
  • Calorieën: 320
  • Vetten: 8,5
  • Koolhydraten: 11,8
  • Eiwitten: 44,4
Hete kip met bloemkoolrijst.

36 Reacties

  1. Super lekker!
    Ik heb wel meer water toegevoegd.
    En ik heb de bloemkoolrijst en de saus op wat ijsbergsla gelegd, erg lekker.

    Reageer
  2. Mijn eerste ervaring met Bloemkoolrijst. Zeer smakelijk! Deze ga ik vaker maken.
    Mijn variatietip; Fruit wat fijngesneden verse gember mee en voeg op het einde wat 5 spices toe en serveer het gegarneerd met sesam zaadjes.

    Reageer
  3. super

    Reageer
  4. ik heb dit al vee keren gemaakt en de kids zijn er dol op,natuurlijk vinden oma en opa willem dit ook erg lekker .
    ik maak er surimaams zoetzure komkommer bij jammie jammie.

    Reageer
  5. Lekker gerecht, zelf nog wat paprika en boontjes toegevoegd.

    Reageer
  6. Echt heerlijk!!
    Mijn man houdt niet van bloemkoolrijst dus die heb ik gewone rijst gegeven maar het recept komt zeker vaker op tafel!

    Reageer
  7. Heel lekker en makkelijk recept!
    Je mist de gewone rijst zeker niet!
    De pindasaus kun je ook goed voor andere gerechten gebruiken!

    Reageer
  8. Echt een aanrader! Hebben heerlijk gegeten, dit is een blijvertje!!!!

    Reageer
  9. Heeeeeeeerlijk!! Bedankt voor dit lekkere recept!

    Reageer
  10. Gisteren gemaakt en vandaag nog van kunnen eten. Heel lekker, deed er nog een beetje zelfgemaakt tzatziki bij, jammie. Voor herhaling vatbaar!

    Reageer
  11. Vanavond gegeten, nadat hij al langer op mijn lijstje van to -do stond.
    En wat hebben wij er lekker in gegeten, gaat zeker vaker op tafel komen,
    En die komkommer erbij maakte het heerlijk fris, aanrader dus!

    Reageer
  12. Wij vonden het erg lekker,voor herhaling vatbaar!

    Reageer
  13. Gisteren voor het eerst klaargemaakt, en het was echt heel lang geleden dat mijn gezin zo enthousiast was over iets wat ik klaargemaakt heb 🤔.
    Dit moet ik vaker klaar maken van ze, ik had er alleen een paprika doorheen gedaan, puur omdat ik die nog in de koelkast had liggen.
    Super lekker en zeker voor herhaling vatbaar

    Reageer
  14. Was dit echt koolhydraatarm?? Het was echt super lekker!!

    Reageer
  15. Topper! Makkelijk te maken. Zo klaar. Heb alleen iets meer water erbij gedaan voor meer saus. Echt lekker.

    Reageer
  16. Heerlijk
    Voor herhaling vatbaar.
    Dank je

    Reageer
  17. Prima smaak, maar weinig verrassend, uiteindelijk smaakt het naar kip-saté, wat echt prima is voor de afwisseling, maar niet wat ik bij “hete kip” verwacht had. Zeker voor herhaling vatbaar als we weer eens zin hebben in een verantwoorde kip-saté. Lekker met bloemroolrijst, boontjes of komkommer in het zuur.

    Reageer
  18. Voor ons niet voor herhaling vatbaar. Overheersende smaak van pindakaas. Pittig was het ook niet.

    Reageer
  19. Alexandra Nitu

    Mijn vraag is hoe of met welke app jullie de Marco’s berekenen van de recepten die hierop de site zijn. Want als ik de ingrediënten van een recept in mijn app FatSecret doe komen er andere waardes uit.
    Graag zou ik dus willen weten hoe jullie alles berekenen. Ik hou graag goed bij.

    Alvast bedankt!

    Reageer
    • Hi Alexandra,

      Wij berekenen als handmatig met de producten die we daadwerkelijk hebben gebruikt. Vaak doen we boodschappen bij de albert heijn. Dus voor dit recepten pakken we de voedingswaarden van ah bloemkoolrijst bijv. De voedingswaarden kunnen per merk nog wel eens verschillen.

      Groetjes,

      Quint

      Reageer
  20. Zeer lekker gerecht

    Reageer
  21. Heerlijk. Dit gaan we vaker eten.

    Reageer
  22. Ik heb de bloemkool rijst vervangen voor andere koolhydraat arme rijst. Dit recept is echt fantastisch. Zoals Femke als zei het enige nadeel is dat je meer wilt haha.

    Reageer
  23. niels verheij

    mijn vrouw en ik zijn nu 9 weken bezig met een Kh arme levensstijl ( geen dieet :-))
    dit recept is 1 van onze favorieten, maar en zijn er veel meer.
    bedankt voor alle inspiratie voor onze dagelijkse maaltijd !

    Reageer
  24. Vandaag gemaakt , ben net begonnen met koolhydraatarm eten . Maar dit was erg lekker zie hier veel lekkere dingen .

    Reageer
  25. Super lekker! Ik heb er ook nog een scheut kokosmelk bij gedaan. Hiertussen vonden ze het ook echt heerlijk!

    Reageer
  26. Super lekker en eenvoudig, vlug te maken. Kortom, genieten!!!!

    Reageer
  27. Heerlijk gerecht. Wij vonden het allemaal lekker.👍

    Reageer
  28. Super lekker! Mijn eerste lowcarb gerecht en gelijk verrukkelijk. Smaakt naar meer!

    Reageer
  29. Ik vond het niet heel sprankelend qua smaak, maar wel lekker. Lekkerder inderdaad met gebakken uitjes, zuurtje, komkommer

    Reageer
  30. We hebben er heerlijk van gegeten is zeker voor herhaling

    Reageer
  31. Overheerlijk!! Enige nadeel was dat ik nog meer wilde, haha.

    Reageer
  32. Angela Ranselaar

    Top gerecht voor herhaling vatbaar super lekker

    Reageer
  33. Gisteren de hete kip gegeten,was superlekker, voor herhaling vatbaar!

    Bedankt Quint voor dit heerlijke recept!👍🏼

    Reageer
    • Mijn favoriete hoofdgerecht van jullie! Wordt bijna elke week wel gemaakt. Ik doe er altijd de helft pindakaas in. Vandaag gemaakt met sugarsnaps en champignons ipv bloemkoolrijst. Perfect! Bedankt voor de recept!

      Reageer
  34. Heerlijk!!!!!

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*