Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Hete kip met bloemkoolrijst.

Hete kip met bloemkoolrijst

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 4.7 sterren uit 27 review(s)
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 10
  • Totale tijd: 20
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht

Ingrediënten

Schaal
  • 300 gr kipblokjes
  • 1/2 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 el suikervrije ketchup
  • 2 el sojasaus
  • 1 tot 2 tl sambal oelek
  • 2 el pindakaas
  • optioneel: 1 el erythritol
  • 2 el water of kokosmelk (17% vet)
  • 400 gr bloemkoolrijst
  • koriander of peterselie (optioneel)
  • 1 komkommer
  • 1 avocado
  • optioneel: gefrituurde uitjes
  • optioneel: lente-ui

Bereidingswijze

  1. Snijd op een snijplank de ui in kleine stukjes en pers de knoflook fijn. Voeg een el olijfolie toe aan een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg na ca. 2 minuten de kipblokjes toe en bak deze rondom gaar.
  2. Voeg als de kipblokjes gaar en bruin zijn de ketchup, sojasaus, sambal, pindakaas en erythritol toe aan de pan. Laat het de inhoud van de pan ca. 5 minuten pruttelen, totdat de saus is ingedikt. Voeg eventueel wat water toe als de saus te dik wordt.
  3. Wok ondertussen in een aparte pan de bloemkoolrijst gaar. Voeg eventueel wat fijngesneden verse koriander of peterselie toe aan de rijst.
  4. Snijd vervolgens de komkommer in plakjes en de avocado in reepjes en verdeel dit samen met de rijst over twee borden. Verdeel ten slotte ook de hete kip over de borden en garneer eventueel met lente-ui of gefrituurde uitjes. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/2 van het totaal
  • Calorieën: 483
  • Vetten: 24,9
  • Koolhydraten: 10,9
  • Vezels: 11,9
  • Eiwitten: 47,9