Print
Hete kip met bloemkoolrijst.

Hete kip met bloemkoolrijst

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 10
  • Totale tijd: 20
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht

Schaal

Ingredi├źnten

  • 300 gr kipblokjes
  • 1/2 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 el suikervrije ketchup
  • 2 el sojasaus
  • 1 tot 2 tl sambal oelek
  • 2 el pindakaas
  • optioneel: 1 el erythritol
  • 2 el water
  • 400 gr bloemkoolrijst
  • 1 komkommer
  • optioneel: gefrituurde uitjes

Bereidingswijze

  1. Snijd op een snijplank de ui in kleine stukjes en pers de knoflook fijn. Voeg een el olijfolie toe aan een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg na ca. 2 minuten de kipblokjes toe en bak deze rondom gaar.
  2. Voeg als de kipblokjes gaar en bruin zijn de ketchup, sojasaus, sambal, pindakaas en erythritol toe aan de pan. Laat het de inhoud van de pan ca. 5 minuten pruttelen, totdat de saus is ingedikt. Voeg eventueel wat water toe als de saus te dik word.t
  3. Wok ondertussen in een aparte pan de bloemkoolrijst gaar. Snijd vervolgens de komkommer in plakjes en verdeel dit samen met de rijst over twee borden. Verdeel ten slotte ook de hete kip over de borden en garneer eventueel met lente-ui of gefrituurde uitjes. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/2 van het totaal
  • Calorie├źn: 320
  • Vetten: 8,5
  • Koolhydraten: 11,8
  • Eiwitten: 44,4
Copy link