Ovenschotel met kip, groente en currysaus.

Indiase curry ovenschotel

Het is weer tijd voor een lekker gerecht uit de Indiase keuken! Dit keer heb ik een heerlijke Indiase curry ovenschotel gemaakt. Ik ben een echte curry liefhebber. Zo maak ik zeker een keer per week een van onze koolhydraatarme curry gerechten. Vroeger at ik het met rijst en naanbrood en nu met lekker veel groente en bloemkool(rijst). Deze curry ovenschotel is op dit moment mijn favoriete Indiase gerecht. De schotel is lekker, voedzaam en gezond. De currypasta heb ik in dit recept zelfgemaakt met kruiden, ui, gember en knoflook. Een zelfgemaakte currypasta is lekkerder en bevat veel minder koolhydraten dan een kant-en-klare currypasta. Verder heb ik de schotel rijkgevuld met kipdijfilet, bloemkool, spinazie en sperziebonen. Kortom een heerlijke ovenschotel om op tafel te zetten en met de familie van te genieten!

Tips:
Met dit recept maak je een heerlijke avondmaaltijd voor 4 personen. Je kunt de kipdijfilet eventueel vervangen door kipfilet. Verder kun je schotel eventueel verrijken met pompoenblokjes en broccoli. Je kunt de ovenschotel 2 dagen in de koelkast bewaren of per portie invriezen. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere ovenschotel recepten.

Print
Ovenschotel met kip, groente en currysaus.

Indiase curry ovenschotel

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 40
  • Totale tijd: 55
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Indiaas

Schaal

Ingrediënten

Ovenschotel

  • 600 gr kipdijfilet
  • 1 bloemkool
  • 2 el olijfolie
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gr)
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 el tomatenpuree
  • 1/2 blokje kippenbouillon
  • zout en peper naar smaak
  • 100 gr babyspinazie
  • 200 gr sperziebonen

Curry pasta

  • 2 el geraspte gember
  • 1/2 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl kurkuma
  • koriander naar smaak
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl garam masala
  • 1 rode peper, fijn gesneden

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden. Snijd de bloemkool in roosjes. Breng een pan met water aan de kook en kook de bloemkool 5 minuten beet gaar. Laat het na het koken goed uitlekken en plaats het samen met de kipdijfilet in een ingevette ovenschotel. Besprenkel de bloemkool en kip met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Bak de schotel ca. 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Maak ondertussen de curry pasta door alle ingrediënten in een blender te mengen. Voeg de currypasta toe aan een koekenpan en bak het 1 minuut. Voeg dan een el olijfolie toe en bak nog eens een minuut. Pak dan de tomatenpuree, tomatenblokjes, kokosmelk, en de kippenbouillon en voeg dit toe aan de currypasta. Laat dit al roerend 5 minuten sudderen boven een laag vuur. Proef de saus en voeg eventueel extra zout of peper toe.
  3. Roerbak de spinazie in 2-3 minuten gaar in een koekenpan en voeg dit toe aan de saus. Haal de ovenschotel met de gebakken kip uit de oven en controleer of de kip gaar is. Voeg de currysaus toe en bak de schotel nog een 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Breng ondertussen een pan met water aan de kook en voeg de sperziebonen toe. Kook de sperziebonen 5-10 minuten beetgaar. Serveer de curry schotel met de gekookte sperziebonen en eventueel een beetje Griekse yoghurt. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/4 van de schotel
  • Calorieën: 402
  • Vetten: 23,9
  • Koolhydraten: 9,3
  • Vezels: 6,4
  • Eiwitten: 34,4
Ovenschotel met kip, groente en currysaus.

36 Reacties

  1. Heerlijk recept hoor! Mijn dochter vond het iets te scherp, maar dat vond ik zelf niet. Wel vond ik voor vier personen dat er te weinig boontjes waren, daar doe ik de volgende keer meer van. Maar echt een verrassend lekker recept!

    • Superlekker

    • Ik zie dat de kip in stukjes inde ovenschotel is, moet je het nou eerst in blokjes snijden of moeten er hele kipfilets in de oven? In stukjes met zo’n oventijd wordt het al snel taai nl

      • Hi Maria,

        De kipfilets / kipdijfilets gaan in zijn geheel in de oven. je hoeft ze dus niet eerst in blokjes te snijden.

        Gr,

        Quint

        • Dank je wel! Ik ga straks beginnen en ben heel benieuwd!

  2. Dit is tot nu toe één van onze favorieten! De smaken zijn goed en het is makkelijk te bereiden.

  3. Mirjam de Groot

    Heerlijk van gesmuld! De kids vonden ’t iets te scherp, dus de volgende keer ga ik het eens zonder rode peper proberen.

  4. Wat een heerlijk gerecht! Gezien de reacties over het pittig zijn heb ik een halve rode peper gebruikt (je kunt altijd meer toevoegen) en dit was voor ons perfect. Recept is een favoriet voor ons!

  5. Heerlijk en verrassend. Naar aanleiding van andere reacties half rode pepertje gebruikt en daardoor niet te pittig. Daar houdt mijn man ook niet van. Hij heeft zitten smullen terwijl hij het niet op ‘bijzondere’ recepten heeft. Heb het recept wel aangepast omdat ik niet alle ingrediënten voor de curry pasta in huis had zoals komijn, kurkuma en garam masala! Heb in plaats van deze 3 kruiden een theelepel Ras El Hanout gebruikt. Daarmee was het wel minder Indiaas maar niet minder lekker!

  6. Overheerlijk!! Wij hebben wat extra ui en knoflook gedaan. Maar hij is zooooo lekker!!

  7. Ik was de peper vergeten, maar jeetje wat lekker. De rode peper heb ik dan maar vervangen door gemalen peper.
    Maar des al niet te min echt heerlijk.

  8. BI-ZAR! Dit recept is zó lekker, mijn man die geen kokos en geen gember lust, heeft zelfs zijn vingers erbij afgelikt! Ik ben verkocht! Dit gaan wij zeker weten veeeeeel vaker maken!

  9. Super recept! Verrassende combinatie van groentes! Al een aantal keer gemaakt, blijft heerlijk.

  10. Wauw. Super lekker. Had de rode peper vervangen door wat cayennepeper. Echt een heerlijk gerecht. Dank!

  11. Zo dat was lekker! Mijn man eet niet kha maar gister avond heeft hij zijn vingers er bij afgelikt 🤣😂 hij is echt verslaafd aan Indiaas eten en dit gerecht moet ik volgende week weer maken.

  12. Heel lekker. En smaakvol.
    Als je iets meer de kruiden wilt proeven welke kun je dan het beste nog extra toevoegen.

  13. Oooh wat is deze schotel lekker!!
    Ik had geen oven dus alles gewoon in pannen gedaan. En ook de pompoen blokjes toegevoegd.
    Deze komt zeker vaker op tafel! Dank je wel!

  14. echt super lekkerrrrrrr 🙂

  15. Heerlijk! Een blijvertje!

  16. Yammie! Een blijvertje!

  17. Heerlijk, erg lekker.

  18. Heerlijk gerecht. Een aanrader. Iets aangepast, we hadden geen bloemkool in huis dus 500 gram sperziebonen en 300 gram spinazie en 1 ui gedaan en de sperziebonen later ook door het gerecht gedaan. Verder alles gevolgd.

  19. Erg smaakvol en zeker niet te pittig. Dit gerecht komt vaker op tafel!

  20. Wilma Trappel

    Ik er heb er ook een vega variant van gemaakt. Beide schalen zijn leeg gegeten.
    Wat een heerlijk recept. 👍🏻

  21. Zit nu te genieten van dit heerlijke gerecht. Geen pepertje in gedaan maar een klein beetje chilipoeder bij de anderen specerijen.

  22. Vanavond voor t eerst gemaakt; aangepast voor de rest van ons gezin (rijst erbij) en het is met veel smaak door onze tieners verorberd. De kip ga ik alleen anders doen. Die was te droog. Korter in de oven oid.. ik moet het nog even uitzoeken. Verder: heel lekker! Bedankt 🙂

  23. Ik ben wel vegetariër en heb de kip eruit gelaten en dan dubbel sperziebonen gemaakt, wel volle pepertje gebruikt, was;mega mega heerlijk, de curry is echt om duimen en vingers af te likken, deze ga ik nog veel vaker maken!!! ❤️

  24. Super lekker!
    Boontjes er apart bij gedaan, en wat rijst voor de rest van de familie erbij gekookt.
    Volgende keer maak ik iets meer van de curry pasta. 1 portie gaat de vriezer in voor als het avondeten een keer snel moet gaan.

  25. Johan Konings

    Een overheerlijk recept voor de eerste keer gemaakt en verschrikkelijk lekker gegeten.lekker veel groenten en vlees en een zalige curry lekker romig en pittig. Die gaan we nog vaak terug zien op de eettafel.

  26. Vijf sterren recept! Wauw, wat een smaak! Heerlijk! Ik heb ‘em lekker scherp gemaakt en iedereen was fan van dit lekkere recept. Dankjewel!

  27. heeeeerlijk! Deze gaan we vaker maken

  28. Liza-Beth Valkema

    Al vaak gemaakt , heerlijk! Sinds mijn man koolhydraatarm eet eten we bijna alleen nog maar lowcarb chef . Gewoon heerlijke recepten. De andere koolhydraatarme kookboeken blijven liggen in de kast .

  29. Een heerlijk recept, wij hebben er heerlijk in gegeten. Gaat zeker vaker op tafel komen.

  30. Heb dit gerecht nu vijf keer gemaakt. Hij is steeds heel erg nat als het klaar is. Ik volg het recept (en de ingrediënten en hoeveelheden) precies op. Heb al geprobeerd de bloemkool zeer goed uit te laten lekken, harder dan beetgaar te laten, de saus dikker te houden. Maar hij blijft nat, zeker niet zo mooi als op het plaatje. Iemand nog tips?

  31. Zo lekker heb ik bloemkool nog nooit gegeten. Op basis van de reacties heb ik een halve rode peper gebruikt. Ook was de peper zelf gekweekt, ik vermoedde dat die wel eens pittiger was dan de gemiddelde supermarkt peper. Een goede keuze, het was precies goed. Onze gasten hebben ook gesmuld en zijn blij naar huis gegaan met de link naar het recept. Zeer zeker voor herhaling vatbaar!

  32. Ik vind het een heerlijk recept en heb deze helemaal gemaakt zoals beschreven. Het enige is dat er veel vocht in de ovenschaal zat toen ik deze eruit haalde. De saus was niet ingedikt. Komt dit door de bloemkool ? Moet ik deze in een vergiet uit laten lekken?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*