Ovenschotel met kip, groente en currysaus.

Indiase curry ovenschotel

Het is weer tijd voor een lekker gerecht uit de Indiase keuken! Dit keer heb ik een heerlijke Indiase curry ovenschotel gemaakt. Ik ben een echte curry liefhebber. Zo maak ik zeker een keer per week een van onze koolhydraatarme curry gerechten. Vroeger at ik het met rijst en naanbrood en nu met lekker veel groente en bloemkool(rijst). Deze curry ovenschotel is op dit moment mijn favoriete Indiase gerecht. De schotel is lekker, voedzaam en gezond. De currypasta heb ik in dit recept zelfgemaakt met kruiden, ui, gember en knoflook. Een zelfgemaakte currypasta is lekkerder en bevat veel minder koolhydraten dan een kant-en-klare currypasta. Verder heb ik de schotel rijkgevuld met kipdijfilet, bloemkool, spinazie en sperziebonen. Kortom een heerlijke ovenschotel om op tafel te zetten en met de familie van te genieten!

Tips:
Met dit recept maak je een heerlijke avondmaaltijd voor 4 personen. Je kunt de kipdijfilet eventueel vervangen door kipfilet. Verder kun je schotel eventueel verrijken met pompoenblokjes en broccoli. Je kunt de ovenschotel 2 dagen in de koelkast bewaren of per portie invriezen. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere ovenschotel recepten.

Print
Ovenschotel met kip, groente en currysaus.

Indiase curry ovenschotel

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 40
  • Totale tijd: 55
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Indiaas

Schaal

Ingrediënten

Ovenschotel

  • 600 gr kipdijfilet
  • 1 bloemkool
  • 2 el olijfolie
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gr)
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 el tomatenpuree
  • 1/2 blokje kippenbouillon
  • zout en peper naar smaak
  • 100 gr babyspinazie
  • 200 gr sperziebonen

Curry pasta

  • 2 el geraspte gember
  • 1/2 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl kurkuma
  • koriander naar smaak
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl garam masala
  • 1 rode peper, fijn gesneden

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden. Snijd de bloemkool in roosjes. Breng een pan met water aan de kook en kook de bloemkool 5 minuten beet gaar. Laat het na het koken goed uitlekken en plaats het samen met de kipdijfilet in een ingevette ovenschotel. Besprenkel de bloemkool en kip met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Bak de schotel ca. 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Maak ondertussen de curry pasta door alle ingrediënten in een blender te mengen. Voeg de currypasta toe aan een koekenpan en bak het 1 minuut. Voeg dan een el olijfolie toe en bak nog eens een minuut. Pak dan de tomatenpuree, tomatenblokjes, kokosmelk, en de kippenbouillon en voeg dit toe aan de currypasta. Laat dit al roerend 5 minuten sudderen boven een laag vuur. Proef de saus en voeg eventueel extra zout of peper toe.
  3. Roerbak de spinazie in 2-3 minuten gaar in een koekenpan en voeg dit toe aan de saus. Haal de ovenschotel met de gebakken kip uit de oven en controleer of de kip gaar is. Voeg de currysaus toe en bak de schotel nog een 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Breng ondertussen een pan met water aan de kook en voeg de sperziebonen toe. Kook de sperziebonen 5-10 minuten beetgaar. Serveer de curry schotel met de gekookte sperziebonen en eventueel een beetje Griekse yoghurt. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/4 van de schotel
  • Calorieën: 402
  • Vetten: 23,9
  • Koolhydraten: 9,3
  • Vezels: 6,4
  • Eiwitten: 34,4
Ovenschotel met kip, groente en currysaus.

21 Reacties

  1. Heerlijk recept hoor! Mijn dochter vond het iets te scherp, maar dat vond ik zelf niet. Wel vond ik voor vier personen dat er te weinig boontjes waren, daar doe ik de volgende keer meer van. Maar echt een verrassend lekker recept!

  2. Dit is tot nu toe één van onze favorieten! De smaken zijn goed en het is makkelijk te bereiden.

  3. Mirjam de Groot

    Heerlijk van gesmuld! De kids vonden ’t iets te scherp, dus de volgende keer ga ik het eens zonder rode peper proberen.

  4. Wat een heerlijk gerecht! Gezien de reacties over het pittig zijn heb ik een halve rode peper gebruikt (je kunt altijd meer toevoegen) en dit was voor ons perfect. Recept is een favoriet voor ons!

  5. Heerlijk en verrassend. Naar aanleiding van andere reacties half rode pepertje gebruikt en daardoor niet te pittig. Daar houdt mijn man ook niet van. Hij heeft zitten smullen terwijl hij het niet op ‘bijzondere’ recepten heeft. Heb het recept wel aangepast omdat ik niet alle ingrediënten voor de curry pasta in huis had zoals komijn, kurkuma en garam masala! Heb in plaats van deze 3 kruiden een theelepel Ras El Hanout gebruikt. Daarmee was het wel minder Indiaas maar niet minder lekker!

  6. Overheerlijk!! Wij hebben wat extra ui en knoflook gedaan. Maar hij is zooooo lekker!!

  7. Ik was de peper vergeten, maar jeetje wat lekker. De rode peper heb ik dan maar vervangen door gemalen peper.
    Maar des al niet te min echt heerlijk.

  8. BI-ZAR! Dit recept is zó lekker, mijn man die geen kokos en geen gember lust, heeft zelfs zijn vingers erbij afgelikt! Ik ben verkocht! Dit gaan wij zeker weten veeeeeel vaker maken!

  9. Super recept! Verrassende combinatie van groentes! Al een aantal keer gemaakt, blijft heerlijk.

  10. Wauw. Super lekker. Had de rode peper vervangen door wat cayennepeper. Echt een heerlijk gerecht. Dank!

  11. Zo dat was lekker! Mijn man eet niet kha maar gister avond heeft hij zijn vingers er bij afgelikt 🤣😂 hij is echt verslaafd aan Indiaas eten en dit gerecht moet ik volgende week weer maken.

  12. Heel lekker. En smaakvol.
    Als je iets meer de kruiden wilt proeven welke kun je dan het beste nog extra toevoegen.

  13. Oooh wat is deze schotel lekker!!
    Ik had geen oven dus alles gewoon in pannen gedaan. En ook de pompoen blokjes toegevoegd.
    Deze komt zeker vaker op tafel! Dank je wel!

  14. echt super lekkerrrrrrr 🙂

  15. Heerlijk! Een blijvertje!

  16. Yammie! Een blijvertje!

  17. Heerlijk, erg lekker.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*