Italiaanse kabeljauwfilet in tomatensaus.

Italiaanse kabeljauwfilet

Een restaurantwaardig vis recept!

Dit is een heerlijk vis gerecht met kabeljauw, tomaten, wijn en olijven. De zoetheid en zuurtegraad van de tomaten zorgt ervoor dat de smaak van de kabeljauw beter tot zijn recht komt en de wijn en olijven maken het helemaal af. Dit restaurantwaardige recept is ook nog eens super makkelijk om te maken. Het enige aandachtspunt is dat je goed moet opletten dat je de vis niet te lang kookt. Witvis is namelijk niet zo stevig en wanneer je het te lang doorkookt is de kans groot dat de filet uit elkaar valt.

Serveersuggestie:
Dit vis recept kan je als hoofdgerecht serveren met groente naar keuze. Neem een kijkje bij onze voorgerechten om een complete maaltijd samen te stellen! Ik hoop dat jullie het lekker vinden. Plaats onderaan de pagina een reactie als je vragen of opmerkingen hebt over het recept.

Print
Italiaanse kabeljauwfilet in tomatensaus.

Italiaanse kabeljauwfilet

  • Auteur: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd : 25 minutes
  • Porties: 4 filets + saus
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Cuisine: Italiaanse

Ingrediënten

  • 500 gr kabeljauwfilets
  • 400 gr tomatenblokjes uit blik
  • 120 ml droge witte wijn
  • 30 ml olijfolie
  • 70 gr zwarte olijven, ontpit en in plakjes gesneden
  • 1 kleine ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el petereselie, fijngesneden

De speciale ingrediënten in het blauw en andere koolhydraatarme producten kun je kopen in onze webwinkel www.lowcarbcenter.nl.


Bereidingswijze

  1. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan. Snijd de uien en knoflook in kleine stukjes. Bak vervolgens de uien en knoflook in de olijfolie totdat deze verkleuren.
  2. Voeg de tomatenblokjes, olijven, peterselie en witte wijn toe. Laat dit 5 minuten sudderen. Leg dan de kabeljauwfilets in de pan en laat nog eens 5-8 minuten sudderen op middelhoog vuur, totdat de kabeljauw gaar is. Serveer de kabeljauw met een beetje saus uit de pan.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte : 1 filet + saus
  • Calorieën : 236
  • Vetten : 9,4
  • Koolhydraten : 8,0
  • Eiwitten : 21,2

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*