Print
Italiaanse kabeljauwfilet in tomatensaus.

Italiaanse kabeljauwfilet

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 25 minutes
  • Porties: 4 filets + saus 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Italiaanse

Schaal

Ingrediënten

  • 500 gr kabeljauwfilets
  • 400 gr tomatenblokjes uit blik
  • 120 ml droge witte wijn
  • 30 ml olijfolie
  • 70 gr zwarte olijven, ontpit en in plakjes gesneden
  • 1 kleine ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el petereselie, fijngesneden

Bereidingswijze

  1. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan. Snijd de uien en knoflook in kleine stukjes. Bak vervolgens de uien en knoflook in de olijfolie totdat deze verkleuren.
  2. Voeg de tomatenblokjes, olijven, peterselie en witte wijn toe. Laat dit 5 minuten sudderen. Leg dan de kabeljauwfilets in de pan en laat nog eens 5-8 minuten sudderen op middelhoog vuur, totdat de kabeljauw gaar is. Serveer de kabeljauw met een beetje saus uit de pan.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 filet + saus
  • Calorieën: 236
  • Vetten: 9,4
  • Koolhydraten: 8,0
  • Eiwitten: 21,2
Copy link