Print
Italiaanse kip met gegrilde aubergine.

Italiaanse kip met gegrilde aubergine

  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 40
  • Totale tijd: 55
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Italiaans

Schaal

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 broccoli
  • 500 g kipdrumsticks of poten
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 1 takje oregano
  • 1 takje verse tijm
  • 2 el ghee of roomboter
  • 1 tl gedroogde oregano
  • peper en zout naar smaak
  • 2 el olijfolie
  • 125 gr cherrytomaten
  • 20 gr Parmezaanse kaas (geraspt of flakes)

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de aubergine in de lengte doormidden en snij deze kruislings in, zodat er een mooi patroon ontstaat. Pel de knoflook en snijd fijn. Snijd de broccoli in roosjes.
  3. Doe de kipdrumsticks of poten in een grote ovenschaal en leg hier wat takjes rozemarijn en oregano tussen.
  4. Smelt de ghee en voeg hier een eetlepel verse tijm, knoflook, peper, zout en theelepel gedroogde oregano aan toe. Of gebruik een eetlepel kant-en-klare Italiaanse kruidenmix. Roer goed en schenk het mengsel over de kippenpoten. Doe nog wat peper en zout over de kippenpoten.
  5. Zet de ovenschaal op de helft van de bakplaat en leg de aubergines aan de andere kant. Sprenkel hier wat olijfolie, gedroogde oregano, peper en zout overheen.
  6. Broccoli kan iets krokanter zijn als je ze roostert. Vind je het lekkerder als ze wat zachter zijn? Kook ze dan heel kort voor (ca. 2 minuten). Bak de kippenpoten en aubergine 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  7. Haal de bakplaat uit de oven en leg nu de broccoli en tomaatjes erbij. Besprenkel ook de broccoli en tomaatjes met wat olijfolie. Draai de kippenpoten om en zet opnieuw in de oven bak alles nog eens 20 minuten. Als je grote kippenpoten gebruikt, moeten ze langer in de oven. Haal de groente dan eerder uit de oven of voeg ze later pas toe.
  8. Haal uit de oven en verdeel eerst de tomaten over 2 borden. Plet ze met een vork en leg de aubergine hier aan de zijkant tegenaan. Verdeel vervolgens de broccoli over de borden en leg de kippenpoten erop. Schenk de overige jus van de kip over de kippenpoten heen.
  9. Garneer met de Parmezaanse kaas en wat verse blaadjes oregano. Breng eventueel extra op smaak met peper, zout of andere kruiden.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/2 van het totaal)
  • Calorieën: 655
  • Vetten: 40,8
  • Koolhydraten: 8,3
  • Vezels: 10,3
  • Eiwitten: 58,6

22 reviews