Kaaswafels gemaakt van ei, bloemkool, geraspte kaas en kruiden.

Kaaswafels

Kaaswafels gemaakt van bloemkool?

Een lekker koolhydraatarm ontbijt recept: kaaswafels. Deze kaaswafels heb ik gemaakt van bloemkool, ei, mozzarella, Parmezaanse kaas en allerlei heerlijke frisse kruiden. De bloemkool geeft de kaaswafels een stevige structuur en een lekkere bite. Daarnaast levert de bloemkool ook de nodige vitamines en mineralen. De kaaswafels hebben een heerlijke hartige kaas smaak. De bloemkool proef je nauwelijks terug. De kaaswafels kun je eten als ontbijt of lunch met een omelet of een roerei. Ook zijn ze lekker om te eten als snack als je trek hebt in iets hartigs.

Bereidingstips:
Als je geen wafelijzer hebt kan je van het beslag ook hartige pannenkoekjes bakken. De kaaswafels kun je in een afgesloten bakje 1-2 dagen in de koelkast bewaren. De kaaswafels zijn ook lekker om koud te eten. Je kunt ze dus ook als lunch meenemen naar je werk of studie. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Plaats een reactie als je vragen hebt over de bereidingswijze of over de ingrediënten.

Print
Kaaswafels gemaakt van ei, bloemkool, geraspte kaas en kruiden.

Kaaswafels

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 18
  • Totale tijd: 28 minutes
  • Porties: 4 wafels 1x
  • Categorie: Lunch, Ontbijt

Schaal

Ingrediënten

  • 100 gr bloemkool, fijngemalen
  • 110 gr geraspte mozzarella kaas, fijngemalen
  • 35 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 middelgrote eieren
  • 1 el bieslook
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 1/2 tl zwarte peper

Bereidingswijze

  1. Meng in een grote kom alle ingrediënten goed door elkaar. Verwarm vervolgens het wafelijzer. Doe 1/4 kopje van het beslag in het wafelijzer. Bak de wafels 4 tot 6 minuten.
  2. Als de wafels na 6 minuten nog blijven plakken aan het ijzer laat ze dan nog eventjes door bakken. Herhaal dit totdat je 4 wafels hebt gebakken. Laat de wafels afkoelen op een bord en doe de wafels die je niet opeet in de koelkast.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 wafel
  • Calorieën: 160
  • Vetten: 11,2
  • Koolhydraten: 1,7
  • Eiwitten: 13,2

Vond je dit recept lekker? Bekijk dan ook eens onze andere koolhydraatarme ontbijt recepten!

6 Reacties

  1. valcke katarina

    Super gerecht en gemakkelijk te maken. Kan dit ook met broccoli of pastinaak ipv bloemkool, kwestie van een verandering van smaak.

  2. Francis Paul

    Ik heb ze net gemaakt en ze zijn voor herhaling vatbaar! Erg lekker 🙂

  3. Net gemaakt als ontbijt. Waren heerlijk. Wafelijzer toevallig 3 maanden geleden naar geefwinkel gebracht dus koekenpan gebruikt. Zeer goed te doen. Ik ga ze zeker nog een keer maken. BV als lunch om mee te nemen.

  4. Selena Verbaas

    Heerlijk.. Dit is echt een traktatie ?

  5. Sandra Mevissen

    Super recept! ik had geen uienpoeder en heb italiaanse kruiden gebruikt. En mozzarella buffelo bol ipv geraspte maar ook dan super lekker. Ben benieuwd of ze koud ook lekker zijn, anders kort opwarmen in de magnetron?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*