Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Kaaswafels gemaakt van ei, bloemkool, geraspte kaas en kruiden.

Kaaswafels

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 7 review(s)
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 18
  • Totale tijd: 28 minutes
  • Porties: 4 wafels 1x
  • Categorie: Lunch, Ontbijt

Ingrediënten

Schaal
  • 100 gr bloemkool, fijngemalen
  • 100 gr geraspte mozzarella kaas, fijngemalen
  • 35 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 middelgrote eieren
  • 1 el bieslook, fijngesneden
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 1/2 tl zwarte peper
  • 4 el creme fraiche

Bereidingswijze

  1. Meng in een grote kom alle ingrediënten goed door elkaar. Verwarm vervolgens het wafelijzer. Doe 1/4 kopje van het beslag in het wafelijzer. Bak de wafels 4 tot 6 minuten.
  2. Als de wafels na 6 minuten nog blijven plakken aan het ijzer laat ze dan nog eventjes door bakken. Herhaal dit totdat je 4 wafels hebt gebakken.
  3. Serveer 2 wafels als een portie met 2 el creme fraiche en wat extra vers gesneden bieslook.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 2 wafels
  • Calorieën: 357
  • Vetten: 26,6
  • Koolhydraten: 3,2
  • Eiwitten: 25,8