Print
Kaaswafels gemaakt van ei, bloemkool, geraspte kaas en kruiden.

Kaaswafels

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 18
  • Totale tijd: 28 minutes
  • Porties: 4 wafels 1x
  • Categorie: Lunch, Ontbijt

Schaal

Ingrediënten

  • 100 gr bloemkool, fijngemalen
  • 110 gr geraspte mozzarella kaas, fijngemalen
  • 35 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 middelgrote eieren
  • 1 el bieslook
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 1/2 tl zwarte peper

Bereidingswijze

  1. Meng in een grote kom alle ingrediënten goed door elkaar. Verwarm vervolgens het wafelijzer. Doe 1/4 kopje van het beslag in het wafelijzer. Bak de wafels 4 tot 6 minuten.
  2. Als de wafels na 6 minuten nog blijven plakken aan het ijzer laat ze dan nog eventjes door bakken. Herhaal dit totdat je 4 wafels hebt gebakken. Laat de wafels afkoelen op een bord en doe de wafels die je niet opeet in de koelkast.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 wafel
  • Calorieën: 160
  • Vetten: 11,2
  • Koolhydraten: 1,7
  • Eiwitten: 13,2
Copy link