Print
Knapperige kabeljauw met Italiaanse topping.

Kabeljauw met Italiaanse topping

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 5
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 20 minutes
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Italiaanse

Schaal

Ingrediënten

  • 400 gr kabeljauw filets
  • 30 gr droge broodkruimels of koolhydraatarm paneermeel
  • 1 tl maismeel
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1 tl olijfolie
  • 1/2 tl Italiaanse kruiden
  • 1 eiwit van een middelgroot ei
  • 15 gr Parmezaanse kaas
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 230 graden. Meng in een kom de broodkruimels, kaas, maïsmeel, olijfolie, Italiaanse kruiden, knoflookpoeder, zout en de peper.
  2. Smeer een ovenschaal in met boter en plaats de kabeljauw op de schaal. Bestrijk ze met het eiwit, en schep het kruim mengsel uit de apart gezette kom gelijkmatig over de bovenkant van de kabeljauw.
  3. Bak de kabeljauw 10 tot 12 minuten in de voorverwarmde oven gaar. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 filet
  • Calorieën: 131
  • Vetten: 2,9
  • Koolhydraten: 7,0
  • Eiwitten: 18,1
Copy link