Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Kabeljauw met kokos-limoensaus en mangosalsa.

Kabeljauw met kokos-limoensaus en mangosalsa

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star Geen reviews
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 25
  • Kooktijd: 25
  • Totale tijd: 50
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht

Ingrediënten

Schaal

Kabeljauw + marinade

  • 4 tot 5 kabeljauwfilets (600 tot 750 gr)
  • 1,5 el olijfolie
  • 1/2 tl gemalen komijn
  • 2 tl gerookte paprikapoeder
  • chilivlokken (naar smaak
  • zeezout (naar smaak)
  • 4 teentjes knoflook, geperst
  • 1 el boter
  • 1 sjalot
  • 4 teentjes knoflook, geperst
  • sap van 1 limoen
  • 200 ml kokosmelk
  • handje verse koriander
  • zout en peper

Mango-jalapeño salsa

  • 1/2 rode ui
  • 200 gr rijpe mango
  • 1 rijpe avocado
  • 1 kleine groene jalapeño
  • handje verse koriander
  • 1 el olijfolie
  • sap van 1 limoen
  • zout naar smaak

Koolsla

  • 300 gr witte kool, fijngesneden
  • 100 gr rode kool, fijngesneden (optioneel)
  • 50 gr zure room (sour cream)
  • 1 el mayonaise (15 gr)
  • sap van 1 limoen
  • zout en peper

Voor erbij

  • 1 el olijfolie
  • 600 gr bloemkoolrijst
  • zout en peper

Bereidingswijze

  1. Kabeljauw en marinade. Meng de olijfolie met paprikapoeder, komijn, chilivlokken, zeezout fijn (ca. 3/4 tl), knoflook (geperst) en het limoensap. Bestrijk de kabeljauwfilets rondom met de marinade en laat minstens 15 minuten intrekken (liefst in de koelkast).
  2. Mango-jalapeño salsa. Laat de rode ui 10 minuten weken in koud water en giet daarna af.  Snijd ondertussen de mango en avocado in blokjes, de jalapeño fijn en de koriander fijn. Meng in een kom de mango, ui, jalapeño, koriander, limoensap en zout. Zet op zij.
  3. Koolsla. Meng de witte kool en (eventueel) rode kool met de zure room, het limoensap, zout en peper. Laat even staan zodat de smaken goed kunnen intrekken.
  4. Kabeljauw bereiden. Verhit de boter in een grote pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de kabeljauwfilets 3 minuten per kant, tot ze licht goudbruin zijn en beginnen te vlokken. Haal ze voorzichtig uit de pan en leg even op een bord
  5. Snijd ondertussen de sjalot fijn. Voeg de sjalot toe aan dezelfde pan en fruit kort aan. Voeg de kokosmelk toe en laat 5 minuten zachtjes inkoken tot een romige saus.
  6. Voeg na 5 minuten pruttelen de kabeljauwfilets weer toe aan de pan en laat nog eens 10 minuten zachtejes pruttelen met de deksel op de pan en de laatste minuten zonder, totdat de saus de gewenste dikte heeft bereikt.
  7. Proef de saus en breng op smaak met zout en peper. Voeg vlak voor het serveren eventueel wat verse koriander toe.
  8. Verhit een scheutje olie in een wok of koekenpan. Bak de bloemkoolrijst 4–5 minuten op middelhoog vuur tot deze gaar is en licht begint te kleuren. Breng op smaak met zout en peper.
  9. Verdeel over 4 borden, garneer met extra koriander en limoen en genieten maar!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/4 van het totaal)
  • Calorieën: 524
  • Vetten: 31,5
  • Koolhydraten: 16,3
  • Vezels: 9,6
  • Eiwitten: 38,7