Kabeljauw is een veelzijdige vis dankzij zijn neutrale smaak, waardoor je er gemakkelijk uitgesproken smaken mee kunt combineren. In dit recept serveren we de kabeljauw met een heerlijke romescosaus. Het is eenvoudig en snel te bereiden, zelfs als je geen ervaren kok bent!
Hoe maak je dit voedzame gerecht?
We beginnen met de romescosaus. Rooster de paprika’s in de oven totdat ze een licht rokerige smaak krijgen. Snijd ondertussen de tomaat, pers de knoflook, en rooster de amandelen kort in de oven. Meng vervolgens alle ingrediënten in een keukenmachine tot een gladde saus. Breng op smaak met chilipoeder of extra chilivlokken als je de saus wat pittiger wilt maken.
Rooster de groene asperges in de oven terwijl je de kabeljauw in de pan bakt. Bak de vis met knoflook voor extra smaak. Wil je dit gerecht volledig in de oven bereiden? Geen probleem: leg de vis bij de asperges in de oven, verdeel de knoflook over de vis, druppel er wat citroensap over en zet alles voor 15 minuten in de oven.
Tips
Maak de romescosaus een dag van tevoren. Laat de saus een nacht in de koelkast staan, zodat de smaken nog beter kunnen intrekken. Dit maakt de saus nog rijker en intenser, en het bespaart je wat tijd op de dag zelf. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere vis– en dinerrecepten.
PrintKabeljauw met romesco saus
- Bereidingstijd: 10
- Kooktijd: 55
- Totale tijd: 65
- Porties: 2 porties 1x
- Categorie: Diner
Ingrediënten
Romesco saus
- 2 rode paprika’s
- 75 gr blanke amandelen
- 1 tomaat
- 1 teentje knoflook
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- snufje chilipoeder
- zout en peper naar smaak
- 1 el citroensap
- 3 el olijfolie
Kabeljauw + asperges
- 250 gr groene asperges
- 1 teentje knoflook
- 1 el olijfolie
- 2 stuks kabeljauw(rug)filet
- zout en peper naar smaak
- 1 el citroensap (garnering)
- chilivlokken naar smaak
- verse peterselie (garnering)
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 200 C.
- Leg de paprika’s in een braadslede en druppel er wat olijfolie overheen. Bak de paprika’s 30 minuten in de voorverwarmde oven.
- Snij een centimeter van de onderkant van de groene asperges af en leg ze op een bakplaat. Besprenkel met wat olie en breng op smaak met zout en peper.
- Haal de paprika’s uit de oven. Doe de amandelen in een ovenschaal en zet ze voor een paar minuten in de oven.
- Haal de amandelen uit de oven en verlaag de temperatuur naar 180 C. Zet de asperges in de oven voor 15 minuten.
- Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd de tomaat in blokjes. Pers de knoflook en doe dit samen met de amandelen in een keukenmachine.
- Voeg de kruiden, citroensap en 3 el olijfolie toe. Meng tot een glad geheel.
- Verdeel de saus over 2 borden.
- Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en voeg wat olie toe. Pers nog een teentje knoflook. Voeg de kabeljauwfilets met de knoflook toe en bak 5-10 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
- Haal de asperges uit de oven en leg op de Romesco saus. Leg de kabeljauw hierboven op. Garneer met citroensap, chilivlokken en peterselie.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (1/2 van het totaal)
- Calorieën: 546
- Vetten: 38,7
- Koolhydraten: 10,9
- Vezels: 7,9
- Eiwitten: 34,6
Heel lekker gerecht, maar vrij licht voor ons ondanks extra asperges. Gaan we nogmaals eten.