Kaneel en kokos pancakes

Mijn lievelingsontbijt: Amerikaanse pancakes!

Van kleins af aan ben ik al liefhebber van Amerikaanse pancakes. Helaas mag ik doordat het koolhydraatarm dieet volg geen traditionele Amerikaanse pancakes eten. Vandaar dat ik dit koolhydraatarme kaneel en kokos pancake recept heb bedacht. Na lang experimenteren en veel mislukte pancakes is het mij eindelijk gelukt om een lekker en luchtige koolhydraatarme pancake te bakken. Het beslag bestaat uit ei, kokosmelk, kokosmeel, banaan, bakpoeder, kaneel en vanille. De kaneel en vanille zorgt voor de kenmerkende pannenkoek smaak en de kokosmeel, banaan en bakpoeder zorgen voor een structuur die erg lijkt op die van traditionele pancakes. Van het beslag kan je 6 middelgrote kaneel en kokos pancakes bakken. Een kleine pancake bevat slechts 3,3 gr koolhydraten. Laat ons in de commensectie onderaan de pagina weten hoe het heeft gesmaakt of deel jou favoriete pannenkoek recept!

Tips:
Voor de mensen die kokos niet kunnen verdragen hebben wij ook andere koolhydraatarme pannenkoek recepten, zoals onze roomkaas pannenkoeken.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kaneel en kokos pancakes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 4.7 sterren uit 13 review(s)
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 5
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 20 minutes
  • Porties: 6 pancakes 1x
  • Categorie: Ontbijt
  • Keuken: Amerikaanse

Ingrediënten

Schaal

Bereidingswijze

  1. Meng in een middelgrote kom de eieren, kokosmelk, banaan en vanille aroma. Pak dan een andere kom en meng hierin de kaneel, kokosmeel en bakpoeder. Voeg dan het meelmengsel bij het eimengsel en meng dit tot een glad beslag.
  2. Pak dan een kleine koekenpan en verwarm wat boter of olie. Pak vervolgens een eetlepel beslag en doe dit in de pan. Zodra er bubbels vorem op het oppervlak van de pancake draai je hem om (ongeveer na anderhalf minuut bakken). Bak na het omdraaien nog een 30 seconden en klaar is de pancake. Herhaal deze stap totdat je beslag op is.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 pancake
  • Calorieën: 58
  • Vetten: 3,8
  • Koolhydraten: 3,3
  • Eiwitten: 2,6

32 Reacties

  1. De afgelopen weken diverse recepten uitgeprobeerd voor ontbijtpannenkoekjes; deze is by far het beste gelukt! Eindelijk geen uit elkaar vallende misbaksels meer haha! Ik heb ze gemaakt met een amandelmeelmix (80% amandel 20% kokos) en er 7 kleine pannenkoekjes uit kunnen halen. En ze belegd met roodfruit uit de diepvries (even lekker warm gemaakt in een pannetje!).






    Reageer
  2. Erg lekker bedankt voor het recept! Ik heb baby bananen gebruikt van fruit uit zuid. Baby bananen hebben naar mijn mening een zoetere smaak en zijn romiger.






    Reageer
  3. Smaakt goed. Ga ik zeker vaker eten






    Reageer
  4. Heb ze net gemaakt had de helft kokosmelk en de helft kokosyogurt er in gedaan
    Met van de beste en makkelijkste die ik tot nu toe gemaakt heb heerlijk …

    Staat vaker op het menu dank je wel voor het fijne recept gr Mia






    Reageer
  5. Vandaag gemaakt met koemelk 3 eetlepels. Heerlijk waren ze. Ik heb er 7 uitgehaald. Ik ga ze zeker nog vaker maken.






    Reageer
  6. Heerlijk recept!!! Lekker met blauwe bessen en wat griekse yoghurt. Dit ga nog veel vaker maken!






    Reageer
  7. Wat waren deze toch lekker om te eten. I.p.v kokosmelk amandelmelk gebruikt, dit pakte goed uit 🙂

    Reageer
  8. ja lekker. vanmorgen gemaakt als moederdagontbijt. zelfs met mijn kook skills zijn ze goed gelukt 😉 met 2 volwassenen van gegeten. geserveerd met nog 100 ml magere yoghurt en wat bosbessen. dan ziet het er al een stuk feestelijker uit.






    Reageer
  9. Het omdraaien was moeilijk, bij mij vielen de pannenkoekjes uit elkaar. Dus qua presentatie zag het er niet uit hahaha. Het is even wennen aan de substantie, het gevoel in je mond die toch anders is. Maar de smaak was echt heel lekker! Ga ze zeker nog eens maken.






    Reageer
  10. Marie van Kleef

    Ziet er heerlijk uit! Is de bakpoeder noodzakelijk? zo ja waarom?

    Reageer
    • Hi Marie,

      De bakpoeder zorgt ervoor dat de pannenkoekjes iets rijzen en luchtiger worden.

      Groetjes,

      Quint

      Reageer
  11. Zojuist gemaakt en erg lekker, alleen was mijn beslag nogal dik waardoor het bij mij scrambled pannenkoekjes zijn geworden. Volgende keer wat meer kokosmelk toevoegen. Zojuist gegeten in combinatie met vers rood fruit. Echt heeeerlijk!






    Reageer
  12. Susanne den Hollander

    Mijn eerste poging en geweldig goed gelukt, al zeg ik het zelf 🙂 Ik heb met een juslepel in een grote koekepan steds 4 pannenkoekjes gebakken. Met de dubbele hoeveelheid beslag had ik 18 pannenkoekjes.
    4 per ontbijt is meer dan genoeg. Heerlijk met bosbessen, maar ook heel lekker met walnoot en honing 🙂






    Reageer
  13. Kun je de pancakes invriezen?

    Reageer
  14. Hoeveel eet je dan als ontbijt?

    Reageer
  15. Moet er ook nog iets op de pannenkoek of is hij zo kant en klaar.

    Reageer
    • Hi Desiree,

      Je kunt de pancakes eventueel serveren met suikervrije jam of een suikervrije siroop.

      Groetjes,

      Quint

      Reageer
  16. Heel lekker maar zoals eerder gezegd geen 12. Ik had er 5 en die waren klein, kleiner is onzin. Dus als elke pancake niet 1,8 maar 6 koolhydraten bevat….






    Reageer
    • Hi Angelique,

      Ik heb het recept zelf nog een keer gemaakt en aangepast. Ik heb meer kokosmelk gebruikt en van het beslag heb ik 6 middelgrote pancakes gebakken. Een pancake bevat dan 3,3 gr koolhydraten. Ik heb het recept aangepast!

      Groetjes,

      Quint

      Reageer
  17. Erg lekker! ik heb ook nog eiwitpoeder bijgevoegd met chocoladesmaak… mjammie. Wel iets meer melk toevoegen om t beslag luchtig te houden.






    Reageer
  18. Kan dit ook met ongezoete Soyamelk ?

    Reageer
  19. wat voor soort kokosmelk moet je gebruiken? kokosmelk uit een blikje of bijvoorbeeld kokosmelk van alpro soja?

    Reageer
    • Hi Meake,

      Ik heb zelf kokosmelk van Alpro gebruikt, dus de dunnere kokosmelk variant. Je kunt ook de light variant uit blik gebruiken!

      Groet,

      Quint

      Reageer
  20. Heerlijk was het ?alleen twaalf pancakes haal ik er niet uit , slechts vier en ja , ik had een klein pannetje ?

    Reageer
  21. Heerlijk net gemaakt lekker met verse slagroom en blauwe bessen erop! Fantastisch

    Reageer
  22. Erg lekker! Alleen ging het bij mij niet helemaal goed. 11 el kokosmeel er ingedaan ipv 1 1/2. Ik vond het al zo gek dat er nog /2 achter stond en het bij mij een deegbol werd hahaha. Toen moest ik het beslag weer glad maken en waren ze vast niet meer zo koolhydraatarm.






    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*