Kaneel en kokos pancakes

Mijn lievelingsontbijt: Amerikaanse pancakes!

Van kleins af aan ben ik al liefhebber van Amerikaanse pancakes. Helaas mag ik doordat het koolhydraatarm dieet volg geen traditionele Amerikaanse pancakes eten. Vandaar dat ik dit koolhydraatarme kaneel en kokos pancake recept heb bedacht. Na lang experimenteren en veel mislukte pancakes is het mij eindelijk gelukt om een lekker en luchtige koolhydraatarme pancake te bakken. Het beslag bestaat uit ei, kokosmelk, kokosmeel, banaan, bakpoeder, kaneel en vanille. De kaneel en vanille zorgt voor de kenmerkende pannenkoek smaak en de kokosmeel, banaan en bakpoeder zorgen voor een structuur die erg lijkt op die van traditionele pancakes. Van het beslag kan je 12 kleine kaneel en kokos pancakes bakken. Een kleine pancake bevat slechts 1,8 gr koolhydraten. Laat ons in de commensectie onderaan de pagina weten hoe het heeft gesmaakt of deel jou favoriete pannenkoek recept!

Tips:
Voor de mensen die kokos niet kunnen verdragen hebben wij ook andere koolhydraatarme pannenkoek recepten: roomkaas pannenkoeken en eiwitrijke pannenkoeken.

Print

Kaneel en kokos pancakes

  • Auteur: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 5
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd : 20 minutes
  • Porties: 12 pancakes
  • Categorie: Ontbijt
  • Cuisine: Amerikaanse

Ingrediënten

  • 2 grote eieren
  • 1 1/2 el kokosmeel
  • 1/2 tl vanille aroma
  • 1/2 tl kaneel
  • 3/4 tl bakpoeder
  • 1/2 banaan geprakt
  • 3 el kokosmelk

De speciale ingrediënten in het blauw en andere koolhydraatarme producten kun je kopen in onze webwinkel www.lowcarbcenter.nl.


Bereidingswijze

  1. Meng in een middelgrote kom de eieren, kokosmelk, banaan en vanille aroma. Pak dan een andere kom en meng hierin de kaneel, kokosmeel en bakpoeder. Voeg dan het meelmengsel bij het eimengsel en meng dit tot een glad beslag.
  2. Pak dan een kleine koekenpan en verwarm wat boter of olie. Pak vervolgens een eetlepel beslag en doe dit in de pan. Zodra er bubbels vorem op het oppervlak van de pancake draai je hem om (ongeveer na anderhalf minuut bakken). Bak na het omdraaien nog een 30 seconden en klaar is de pancake. Herhaal deze stap totdat je beslag op is.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte : 1 pancake
  • Calorieën : 40
  • Vetten : 3,3
  • Koolhydraten : 1,8
  • Eiwitten : 1,3

5 Comments

  1. Jolijn

    Erg lekker! Alleen ging het bij mij niet helemaal goed. 11 el kokosmeel er ingedaan ipv 1 1/2. Ik vond het al zo gek dat er nog /2 achter stond en het bij mij een deegbol werd hahaha. Toen moest ik het beslag weer glad maken en waren ze vast niet meer zo koolhydraatarm.

  2. Renate

    Heerlijk net gemaakt lekker met verse slagroom en blauwe bessen erop! Fantastisch

  3. Quiseppo

    Heerlijk was het 😀alleen twaalf pancakes haal ik er niet uit , slechts vier en ja , ik had een klein pannetje 😉

  4. wat voor soort kokosmelk moet je gebruiken? kokosmelk uit een blikje of bijvoorbeeld kokosmelk van alpro soja?

    • Quint Kames

      Hi Meake,

      Ik heb zelf kokosmelk van Alpro gebruikt, dus de dunnere kokosmelk variant. Je kunt ook de light variant uit blik gebruiken!

      Groet,

      Quint

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*