Kaneel en kokos pancakes

Mijn lievelingsontbijt: Amerikaanse pancakes!

Van kleins af aan ben ik al liefhebber van Amerikaanse pancakes. Helaas mag ik doordat het koolhydraatarm dieet volg geen traditionele Amerikaanse pancakes eten. Vandaar dat ik dit koolhydraatarme kaneel en kokos pancake recept heb bedacht. Na lang experimenteren en veel mislukte pancakes is het mij eindelijk gelukt om een lekker en luchtige koolhydraatarme pancake te bakken. Het beslag bestaat uit ei, kokosmelk, kokosmeel, banaan, bakpoeder, kaneel en vanille. De kaneel en vanille zorgt voor de kenmerkende pannenkoek smaak en de kokosmeel, banaan en bakpoeder zorgen voor een structuur die erg lijkt op die van traditionele pancakes. Van het beslag kan je 6 middelgrote kaneel en kokos pancakes bakken. Een kleine pancake bevat slechts 3,3 gr koolhydraten. Laat ons in de commensectie onderaan de pagina weten hoe het heeft gesmaakt of deel jou favoriete pannenkoek recept!

Tips:
Voor de mensen die kokos niet kunnen verdragen hebben wij ook andere koolhydraatarme pannenkoek recepten: roomkaas pannenkoeken en eiwitrijke pannenkoeken.

Print

Kaneel en kokos pancakes

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 5
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 20 minutes
  • Porties: 6 pancakes 1x
  • Categorie: Ontbijt
  • Keuken: Amerikaanse

Schaal

Ingrediënten

  • 2 grote eieren
  • 1,5 el kokosmeel
  • 1/2 tl vanille aroma
  • 1/2 tl kaneel
  • 3/4 tl bakpoeder
  • 1/2 banaan geprakt
  • 60 ml kokosmelk

Bereidingswijze

  1. Meng in een middelgrote kom de eieren, kokosmelk, banaan en vanille aroma. Pak dan een andere kom en meng hierin de kaneel, kokosmeel en bakpoeder. Voeg dan het meelmengsel bij het eimengsel en meng dit tot een glad beslag.
  2. Pak dan een kleine koekenpan en verwarm wat boter of olie. Pak vervolgens een eetlepel beslag en doe dit in de pan. Zodra er bubbels vorem op het oppervlak van de pancake draai je hem om (ongeveer na anderhalf minuut bakken). Bak na het omdraaien nog een 30 seconden en klaar is de pancake. Herhaal deze stap totdat je beslag op is.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 pancake
  • Calorieën: 58
  • Vetten: 3,8
  • Koolhydraten: 3,3
  • Eiwitten: 2,6

23 Reacties

  1. Erg lekker! Alleen ging het bij mij niet helemaal goed. 11 el kokosmeel er ingedaan ipv 1 1/2. Ik vond het al zo gek dat er nog /2 achter stond en het bij mij een deegbol werd hahaha. Toen moest ik het beslag weer glad maken en waren ze vast niet meer zo koolhydraatarm.

  2. Heerlijk net gemaakt lekker met verse slagroom en blauwe bessen erop! Fantastisch

  3. Quiseppo

    Heerlijk was het ?alleen twaalf pancakes haal ik er niet uit , slechts vier en ja , ik had een klein pannetje ?

  4. wat voor soort kokosmelk moet je gebruiken? kokosmelk uit een blikje of bijvoorbeeld kokosmelk van alpro soja?

    • Quint Kames

      Hi Meake,

      Ik heb zelf kokosmelk van Alpro gebruikt, dus de dunnere kokosmelk variant. Je kunt ook de light variant uit blik gebruiken!

      Groet,

      Quint

  5. Kan dit ook met ongezoete Soyamelk ?

  6. Erg lekker! ik heb ook nog eiwitpoeder bijgevoegd met chocoladesmaak… mjammie. Wel iets meer melk toevoegen om t beslag luchtig te houden.

  7. Angelique

    Heel lekker maar zoals eerder gezegd geen 12. Ik had er 5 en die waren klein, kleiner is onzin. Dus als elke pancake niet 1,8 maar 6 koolhydraten bevat….

    • Quint Kames

      Hi Angelique,

      Ik heb het recept zelf nog een keer gemaakt en aangepast. Ik heb meer kokosmelk gemaakt en van het beslag kon ik 6 middelgrote pancakes maken. Een pancake bevat dan 3,3 gr koolhydraten.

      Groetjes,

      Quint

  8. Moet er ook nog iets op de pannenkoek of is hij zo kant en klaar.

    • Quint Kames

      Hi Desiree,

      Je kunt de pancakes eventueel serveren met suikervrije jam of een suikervrije siroop.

      Groetjes,

      Quint

  9. Hoeveel eet je dan als ontbijt?

  10. Kun je de pancakes invriezen?

  11. Susanne den Hollander

    Mijn eerste poging en geweldig goed gelukt, al zeg ik het zelf 🙂 Ik heb met een juslepel in een grote koekepan steds 4 pannenkoekjes gebakken. Met de dubbele hoeveelheid beslag had ik 18 pannenkoekjes.
    4 per ontbijt is meer dan genoeg. Heerlijk met bosbessen, maar ook heel lekker met walnoot en honing 🙂

  12. Zojuist gemaakt en erg lekker, alleen was mijn beslag nogal dik waardoor het bij mij scrambled pannenkoekjes zijn geworden. Volgende keer wat meer kokosmelk toevoegen. Zojuist gegeten in combinatie met vers rood fruit. Echt heeeerlijk!

  13. Marie van Kleef

    Ziet er heerlijk uit! Is de bakpoeder noodzakelijk? zo ja waarom?

    • Quint Kames

      Hi Marie,

      De bakpoeder zorgt ervoor dat de pannenkoekjes iets rijzen en luchtiger worden.

      Groetjes,

      Quint

  14. Het omdraaien was moeilijk, bij mij vielen de pannenkoekjes uit elkaar. Dus qua presentatie zag het er niet uit hahaha. Het is even wennen aan de substantie, het gevoel in je mond die toch anders is. Maar de smaak was echt heel lekker! Ga ze zeker nog eens maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*