Heerlijk portie kapsalon met pastinaak frietjes, shoarma, sla, tomaat, komkommer en knoflooksaus.

Kapsalon met pastinaak frietjes

Een koolhydraatarm alternatief voor het populaire kapsalon gerecht!

Een lekker koolhydraatarm hoofdgerecht, kapsalon met pastinaak frietjes! Het gerecht is in 2003 ontstaan toen een eigenaar van een kapsalon in Rotterdam bij een even verderop gelegen shoarmazaak een lunchschotel liet samenstellen met daarin al zijn favoriete ingrediënten. Hij noemde dit gerecht de kapsalon en dit werd al snel door heel Nederland een populair gerecht. Een traditionele kapsalon bevat veel calorieën en koolhydraten. Wij hebben het gerecht iets gezonder gemaakt door pastinaak frietjes te gebruiken in plaats van aardappel frietjes. Hierdoor bevat de kapsalon minder calorieën en minder koolhydraten! Ik hoop dat jullie het lekker vinden. Plaats onderaan de pagina een reactie als je vragen hebt over het recept.

Print
Portie koolhydraatarme kapsalon met pastinaak friet, shoarma, kaas, komkommer, sla en knoflooksaus.

Kapsalon met pastinaak frietjes

  • Auteur: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 50
  • Totale tijd : 1 hour 5 minutes
  • Porties: 3 porties
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Cuisine: Turkse

Ingrediënten

  • 150 gr pastinaak
  • 400 gr kipshoarma
  • 50 gr geraspte kaas
  • 1/2 komkommer
  • 2 tomaten
  • 100 gr ijsbergsla
  • 1 1/2 el olijfolie
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1/4 tl cayennepeper
  • zout en peper naar smaak

De speciale ingrediënten in het blauw en andere koolhydraatarme producten kun je kopen in onze webwinkel www.lowcarbcenter.nl.


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Pak vervolgens een grote kom en schil hierboven de pastinaak met schoon met een dunschiller. Gooi de schillen weg en snijd de pastinaak dan op een grote snijplank in de vorm van kleine frietjes.
  2. Verdeel de frietjes over een bakplaat bekleed met bakpapier. Besprenkel die frietjes met olijfolie en kruid met paprikapoeder, cayennepeper, zout en peper. Let goed op met de cayennepeper want de frietjes worden al snel te pittig. Bak de frietjes 25-30 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Bak ondertussen de shoarma gaar in een grote koekenpan. Haal de shoarma na het bakken uit de pan en doe dit in een kleine ovenschaal. Haal dan ook de frietjes uit de oven en verdeel dit over de shoarma in de ovenschotel. Strooi tenslotte een beetje kaas over het vlees en die frietjes en bak dit 10-15 minuten in de oven op 180 graden.
  4. Snijd dan de komkommer en tomaat in blokjes en verdeel dit samen met de ijsbergsla over drie borden. Verdeel na het bakken het vlees en de frietjes over de borden. Serveer de kapsalon met knoflooksaus, sambal of mayonaise. Eet smakelijk!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte : 1/3
  • Calorieën : 305
  • Vetten : 11,6
  • Koolhydraten : 14,6
  • Eiwitten : 34,3

11 Comments

  1. Superrecept. Mijn kinderen vonden het geweldig. Trouwens veel van jouw recepten.

  2. Dit is een superrecept. Mijn zoon, die bijna niets lust, vind dit superlekker. Ik ben fan van jouw recepten!

  3. L.Douma

    Lekker . Een van mijn favoriete recepten.

  4. Erg lekker! Mijn vriend kon het ook waarderen.

  5. Sylvia Louwers-Smid

    Wat een heerlijk recept. Ik heb op de pastinaak paprikapoeder en patatkruiden gedaan. Heerlijke combi, want ik kan niet goed tegen pittig eten. Zelfs mijn man vond het voor herhaling vatbaar 😁👍🏻

  6. Super lekker.
    Sowieso ga ik de pastinaak friet vaker maken

  7. miranda karremans

    He
    Het is een heerlijk recept

  8. Tjipke Postma

    De pastinaak vervangen door koolraap. Ook erg lekker.

  9. N. Goosen

    Erg lekker ging erin als koek.

  10. Ik zou de pastinaak ook eens vervangen voor wortelpeterselie. Die ziet er bijna hetzelfde uit als pastinaak, maar de smaak is veel minder zoet, wat pittiger en heeft veel minder koolhydraten. Ter vergelijking:
    – wortelpeterselie 2,3 gram khd per 100 gram en
    – pastinaak 13 gram khd per 100 gram.

    Dat scheelt nogal 🙂
    Je kunt deze groente helaas niet gemakkelijk krijgen, soms wel bij albert heijn, maar is echt erg lekker!
    Een heel goede aardappelvervanger.

  11. Esmée

    Het was heerlijk! Wij hebben er erg van genoten.
    Wij hebben de pastinaak vervangen door een winterpeen, omdat wij dat lekkerder vinden.
    Maar verder was het zeker een aanrader!!

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*