Heerlijk portie kapsalon met pastinaak frietjes, shoarma, sla, tomaat, komkommer en knoflooksaus.

Kapsalon met pastinaak frietjes

Een koolhydraatarm alternatief voor het populaire kapsalon gerecht!

Een lekker koolhydraatarm hoofdgerecht, kapsalon met pastinaak frietjes! Het gerecht is in 2003 ontstaan toen een eigenaar van een kapsalon in Rotterdam bij een even verderop gelegen shoarmazaak een lunchschotel liet samenstellen met daarin al zijn favoriete ingrediënten. Hij noemde dit gerecht de kapsalon en dit werd al snel door heel Nederland een populair gerecht. Een traditionele kapsalon bevat veel calorieën en koolhydraten. Wij hebben het gerecht iets gezonder gemaakt door pastinaak frietjes te gebruiken in plaats van aardappel frietjes. Hierdoor bevat de kapsalon minder calorieën en minder koolhydraten! Ik hoop dat jullie het lekker vinden. Plaats onderaan de pagina een reactie als je vragen hebt over het recept.

Print
Portie koolhydraatarme kapsalon met pastinaak friet, shoarma, kaas, komkommer, sla en knoflooksaus.

Kapsalon met pastinaak frietjes

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 50
  • Totale tijd: 1 hour 5 minutes
  • Porties: 3 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Turkse

Schaal

Ingrediënten

  • 150 gr pastinaak
  • 400 gr kipshoarma
  • 50 gr geraspte kaas
  • 1/2 komkommer
  • 2 tomaten
  • 100 gr ijsbergsla
  • 1 1/2 el olijfolie
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1/4 tl cayennepeper
  • zout en peper naar smaak

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Pak vervolgens een grote kom en schil hierboven de pastinaak met schoon met een dunschiller. Gooi de schillen weg en snijd de pastinaak dan op een grote snijplank in de vorm van kleine frietjes.
  2. Verdeel de frietjes over een bakplaat bekleed met bakpapier. Besprenkel die frietjes met olijfolie en kruid met paprikapoeder, cayennepeper, zout en peper. Let goed op met de cayennepeper want de frietjes worden al snel te pittig. Bak de frietjes 25-30 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Bak ondertussen de shoarma gaar in een grote koekenpan. Haal de shoarma na het bakken uit de pan en doe dit in een kleine ovenschaal. Haal dan ook de frietjes uit de oven en verdeel dit over de shoarma in de ovenschotel. Strooi tenslotte een beetje kaas over het vlees en die frietjes en bak dit 10-15 minuten in de oven op 180 graden.
  4. Snijd dan de komkommer en tomaat in blokjes en verdeel dit samen met de ijsbergsla over drie borden. Verdeel na het bakken het vlees en de frietjes over de borden. Serveer de kapsalon met knoflooksaus, sambal of mayonaise. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/3
  • Calorieën: 305
  • Vetten: 11,6
  • Koolhydraten: 14,6
  • Eiwitten: 34,3
Kapsalon met pastinaak frietjes

26 Reacties

  1. Immerance floor

    Wat was dit lekker. Ik heb de originele nog nooit gegeten. Ik kom nooit in een snackbar.
    Maar hier heb ik van genoten. Snel nog een keer. Bedankt voor alle leuke recepten doe veel ideeën op.

    Reageer
  2. Ik maak het met koolraap ook heerlijk

    Reageer
  3. Heerlijk, al 2 keer gemaakt. Echt een aanrader.

    Reageer
  4. Super!!!!!!!
    Zijn er neer pastinaak low carb gerechten?? Please share!!

    Reageer
  5. Super lekker! De hoeveelheid pastinaakfrietjes was wel wat weinig. Maar ondanks dat super lekker gegeten!

    Reageer
  6. Beste quint,
    Ik zit met een probleem…ben 3 supermarkten afgegaan maar nergens geen pastinaak te vinden🙈 1 zei dat ik ook knolselderij kon gebruiken ervoor…heb het wel gekocht maar is dat echt zo? En moet ik dan de bereiding hetzelfde aanhouden als van die pastinaak? Iig alvast bedankt en ik smul heerlijk van je gerechten😊 ga vooral zo door groetjes conchita

    Reageer
    • Hi Conchita,

      Bedankt voor je reactie. Wat vervelend dat je de pastinaak niet kon vinden. Bij de meeste supermarkten is het volgens mij alleen in de winter verkrijgbaar. Je kunt ook knolselderij frietjes maken. Bekijk hier de bereidingswijze. Veel succes en eet smakelijk :).

      Gr,

      Quint

      Groetjes,

      Reageer
  7. Was een heerlijk gerecht, zeker een blijvertje

    Reageer
  8. Heerlijk fast food momentje, maar dan de gezonde versie.
    We eten dit regelmatig. De kinderen vragen er zelf om.
    Echt een aanrader.

    Reageer
  9. Liesbeth Cleiren

    Heerlijk, feestelijk gerecht.
    Als vegetariër, tofu ipv shaorma gebakken, met garam massala, kurkuma en knoflook.

    Reageer
  10. Gisteravond gemaakt en het smaakt perfect, heerlijk, die frites van de pastinaak, ga ik zeker vaker maken.

    Reageer
  11. Het was super lekker dit was de eerste keer dat ik pastinaak at en ik moet zeggen voor herhaling vatbaar

    Reageer
    • Carolien Van Gastel

      Super lekker gegeten. Zelfs de kinderen vond en het zeker voor herhaling vatbaar

      Reageer
  12. Ik maak het met kipkebab. Tip : Doe de pastinaakfriet in een plastic zak. Giet de olijfolie erover en de specerijen. Goed door elkaar wrijven en alles is goed verdeeld.

    Reageer
  13. Het was heerlijk! Wij hebben er erg van genoten.
    Wij hebben de pastinaak vervangen door een winterpeen, omdat wij dat lekkerder vinden.
    Maar verder was het zeker een aanrader!!

    Reageer
  14. Ik zou de pastinaak ook eens vervangen voor wortelpeterselie. Die ziet er bijna hetzelfde uit als pastinaak, maar de smaak is veel minder zoet, wat pittiger en heeft veel minder koolhydraten. Ter vergelijking:
    – wortelpeterselie 2,3 gram khd per 100 gram en
    – pastinaak 13 gram khd per 100 gram.

    Dat scheelt nogal 🙂
    Je kunt deze groente helaas niet gemakkelijk krijgen, soms wel bij albert heijn, maar is echt erg lekker!
    Een heel goede aardappelvervanger.

    Reageer
    • Goed alternatief, dankjewel! Bij de Jumbo verkopen ze het. Het is ook niet zo duur, pond voor 1,26 euro. Dat is ook netjes te doen.

      Reageer
  15. Erg lekker ging erin als koek.

    Reageer
  16. Tjipke Postma

    De pastinaak vervangen door koolraap. Ook erg lekker.

    Reageer
  17. miranda karremans

    He
    Het is een heerlijk recept

    Reageer
  18. Super lekker.
    Sowieso ga ik de pastinaak friet vaker maken

    Reageer
  19. Sylvia Louwers-Smid

    Wat een heerlijk recept. Ik heb op de pastinaak paprikapoeder en patatkruiden gedaan. Heerlijke combi, want ik kan niet goed tegen pittig eten. Zelfs mijn man vond het voor herhaling vatbaar ???

    Reageer
  20. Erg lekker! Mijn vriend kon het ook waarderen.

    Reageer
  21. Lekker . Een van mijn favoriete recepten.

    Reageer
  22. Dit is een superrecept. Mijn zoon, die bijna niets lust, vind dit superlekker. Ik ben fan van jouw recepten!

    Reageer
  23. Superrecept. Mijn kinderen vonden het geweldig. Trouwens veel van jouw recepten.

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*