Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Keto bagels met tonijnsalade

Keto bagel met tonijnsalade

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star Geen reviews
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 5
  • Totale tijd: 20
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Lunch, Diner

Ingrediënten

Schaal
  • 1/2 rode ui
  • 1/2 avocado
  • 1/2 stengel bosui
  • 5 gr verse dille
  • 5 gr platte peterselie
  • 1 el mayonaise
  • 1 el Griekse yoghurt, 10% vet
  • sap van 1/4 citroen
  • 1/2 tl dijonmosterd
  • 1/2 stengel bleekselderij
  • 1 blikje tonijn (uitgelekt)
  • 1/2 el kappertjes
  • peper en zout naar smaak
  • 2 tot 4 blaadjes kropsla
  • 2 Lowcarbchef keto bagels
  • extra: plakjes avocado
  • extra: rode ui, in ringen

Bereidingswijze

  1. Voeg rode ui, avocado, bosui (in ringetjes), peterselie en dille toe aan een keukenmachine of blender. Voeg mayonaise, Griekse yoghurt, citroensap en Dijonmosterd toe. Meng kort tot een romige saus.
  2. Snijd de bleekselderij in dunne halve maantjes (of nog fijner). Schep de tonijn, bleekselderij, kappertjes en een klein scheutje kappertjes vocht door de saus. Meng voorzichtig, zodat de tonijn grof blijft en breng royaal op smaak met peper en zout.
  3. Snijd de bagels doormidden en rooster ze kort in de oven of airfryer, zodat ze meer crispy zijn aan de buitenkant. (5 minuten op 180 graden).
  4. Leg op de onderste helft van elke bagel een paar blaadjes kropsla als frisse, kleurrijke basis. Schep hier de tonijnsalade hoog op.
  5. Leg er plakjes avocado en dunne ringen rode ui bovenop. Garneer met extra dille en eventueel wat peterselie. Plaats de bovenste helft er bovenop en genieten maar!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 bagel met 1/2 van de tonijnsalade
  • Calorieën: 539
  • Vetten: 42,4
  • Koolhydraten: 4,2
  • Vezels: 10,2
  • Eiwitten: 29,5