Bagels gemaakt van kaasdeeg.

Keto bagels

Het is bijna niet te geloven, maar de bagels op dit plaatje zijn koolhydraatarm! We maken deze heerlijke bagels met het bekende fatheaddeeg (kaasdeeg). Dit is een deeg gemaakt van amandelmeel, mozzarella, crème fraîche en ei. De bagels zijn makkelijk te maken en al binnen een half uur klaar! Perfect voor een luxe verwenontbijtje of lunch in het weekend.

Hoe maak je keto bagels

Het fathead deeg heb je misschien al eens voorbij zien komen in ons recept voor fathead pizza. Je kunt met dit deeg ook heerlijke bagels maken. In dit recept hebben we de roomkaas vervangen door crème fraîche. Je kunt beide opties gebruiken. We voegen ook nog wat extra xanthaangom en psylliumvezels toe om de structuur van brood zo goed mogelijk na te bootsen.

De bagels vorm je heel gemakkelijk door er een glad balletje van te vormen met je handen en hier in het midden een gat in te maken. Dit kun je gewoon met je vingers doen. Je kunt de bagels nog extra vormen als je ze op de bakplaat hebt gelegd. Zorg dat je het deeg iets uit elkaar trekt zodat ze wat groter worden. De bagels rijzen namelijk niet heel veel, dus de grootte van je deeg blijft ongeveer hetzelfde na het afbakken.

Tips

Bagels worden ook vaak geroosterd voor een extra krokant laagje. Bij deze bagels kun je dat ook doen. Snijd de bagels doormidden en doe ze voor een paar minuten in de broodrooster. Je kunt ze ook in een grillpan rondom bakken. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze bloemkool bagels of andere brood recepten!

Print
Bagels gemaakt van kaasdeeg.

Keto bagels

  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 25
  • Kooktijd: 20
  • Totale tijd: 45
  • Porties: 8 bagels 1x
  • Categorie: Ontbijt, Lunch

Schaal

Ingrediënten


Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng de droge ingrediënten met elkaar en doe deze in de kom van de keukenmachine.
  2. Meng de mozzarella met de crème fraîche in een aparte kom. Verdeel het in drie delen en doe elk deel in de magnetron voor 30 seconden.
  3. Voeg de 3 eieren samen met de gesmolten mozzarella toe aan de droge ingrediënten. Meng tot er een glad deeg ontstaat.
  4. Strooi wat amandelmeel op het werkblad en verdeel het deeg in acht even grote porties.
  5. Vorm een gladde bal van elk stukje deeg. Maak in het midden van het deeg een gat met je vinger. Rek het deeg wat uit en vorm er een bagel van. Leg de bagel op de bakplaat en herhaal deze stap tot je alle bagels gevormd hebt.
  6. Meng 1 eidooier met een beetje water. Strijk wat eigeel over de bagels en strooi er wat sesamzaad of maanzaad over.
  7. Bak de bagels 15 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de bagels na het bakken volledig afkoelen en serveer ze daarna met je favoriete beleg! De bagels blijven een paar dagen goed in de koelkast of langer in de vriezer.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 bagel
  • Calorieën: 307
  • Vetten: 24,8
  • Koolhydraten: 2,5
  • Vezels: 4,3
  • Eiwitten: 17,9
Bagels gemaakt van kaasdeeg.

1 reactie

  1. Heerlijke bagels! Super makkelijk te maken. Ik heb ze al 3x gemaakt in 2 weken. Het is even zoeken en experimenteren welke mozzarella het beste is, maar ze zijn elke keer heerlijk. En soms maak ik gewoon broodjes ervan, met melk bestrijken, witte en zwarte sesamzaad…smullen maar!

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*