Keto brood met zaden en pitten

Keto brood met zaden en pitten

Bij het volgen van een streng koolhydraatarm of keto dieet mag je helaas geen regulier brood meer eten. Ook de koolhydraatarme alternatieven bij de bakker of supermarkt zijn vaak nog te hoog in koolhydraten. Dit terwijl een belegd broodje erg lekker is om te eten als ontbijt of lunch. Zeker als je niet zoveel tijd hebt om iets te koken of voor te bereiden. Gelukkig is er nu wel een alternatief! Wij van Lowcarbchef hebben in samenwerking met een team van bakkers een luchtig en krokant keto brood ontwikkeld!

Keto broodmix
Het Lowcarbchef Keto brood is ontwikkeld met 100% aandacht voor smaak en kwaliteit. Daarnaast hebben we heel goed naar de voedingswaarden gekeken. Met als resultaat een krokant en luchtig brood met slechts 5,3 gr koolhydraten per 100 gram! Het brood bevat veel gezonde ingrediënten, zoals lijnzaad, zonnebloempitten en tarwezemelen. Ook de smaak is erg goed en niet te onderscheiden van regulier brood. We zijn zo blij met het resultaat dat we de mix hebben laten verpakken en nu verkopen onder ons eigen merk! De Lowcarbchef Keto broodmix koop je in onze eigen webwinkel.

Tips
Het brood kan in de oven of broodbakmachine worden afgebakken. Standaard zit er in de broodmix lijnzaad en zonnebloempitten. Indien gewenst kun je extra zaden en pitten toevoegen, zoals pompoenpitten en sesamzaad. We zijn benieuwd wat jullie van het brood vinden. Heb jij het geprobeerd? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Print
Keto brood met zaden en pitten

Keto brood met zaden en pitten

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 130
  • Kooktijd: 40
  • Totale tijd: 170
  • Porties: 14 sneetjes 1x
  • Categorie: Ontbijt

Schaal

Ingrediënten

  • 400 gr Lowcarbchef keto broodmix
  • 1 zakje gist (zit bij de mix)
  • 320 gr water
  • optioneel: handje pompoenpitten
  • optioneel: handje sesamzaad

Bereidingswijze

  1. Meng in een grote kom het bijgeleverde zakje gist met 320 gram water. Voeg vervolgens de broodmix samen met de extra zaden en pitten toe aan de kom en kneed ca. 15 minuten met de handen tot een glad en soepel deeg. Voeg eventueel extra water toe als je merkt dat het deeg te droog is.
  2. Vorm het deeg tot een lange rol en plaats het brood in een bakblik bekleed met bakpapier. Laat het deeg minimaal 1,5 tot 2 uur rijzen onder een vochtige doek, totdat het brood in volume is verdubbeld.
  3. Verwarm als het brood voldoende is gerezen  de heteluchtoven voor op 200 graden. Bak het brood 35 tot 40 minuten in de voorverwarmde oven. Laat het brood na het bakken volledig afkoelen en genieten maar!
  4. Het brood kun je na het bakken in ca. 14 sneetjes snijden. Het brood kun je in zijn geheel minimaal 2 dagen bewaren in een afgesloten trommel of zak. Het is ook mogelijk om het brood in te vriezen.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 sneetje (35 gr)
  • Calorieën: 85
  • Vetten: 3,8
  • Koolhydraten: 1,9
  • Eiwitten: 9,1
Keto brood met zaden en pitten

3 Reacties

  1. Wow, wat een zalig brood is dit. Vanmorgen een sneetje gegeten met roomboter en oude kaas als ontbijt. Het vult echt goed!

    Bakt mooi omhoog in de broodbakmachine, Resultaat: een mooi donker pittenbrood, zelf heb ik er nog wat extra pitten bij de broodmix gedaan, maar zelfs zonder extra toevoeging is het een goed gevuld brood.
    Ik had al 6 zakjes mix besteld.
    Zal niet lang meer duren of de volgende bestelling komt weer 😉

    En dan te bedenken dat er maar 1,9 KHA per snee in zit..

  2. Elly Hollander

    Heel lekker brood, ik had teveel zaden toegevoegd waardoor het niet veel gerezen was. Nu is het steviger maar de smaak is super. Kan ik paprikastukjes/kipstukjes toevoegen en kleine broodjes maken zodat ik een kant en klare lunch uit de vriezer kan halen?

  3. Heerlijk brood, niet van gewoon brood te onderscheiden!! Een aanrader.
    Alleen ik heb het brood bijna 2 uur laten rijzen in de oven gebakken, het beoog is op de hoogste plaats zo’n 6 cm hoog… wat doe ik verkeerd?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*