Keto brood met zaden en pitten

Keto brood met zaden en pitten

Bij het volgen van een streng koolhydraatarm of keto dieet mag je helaas geen regulier brood meer eten. Ook de koolhydraatarme alternatieven bij de bakker of supermarkt zijn vaak nog te hoog in koolhydraten. Dit terwijl een belegd broodje erg lekker is om te eten als ontbijt of lunch. Zeker als je niet zoveel tijd hebt om iets te koken of voor te bereiden. Gelukkig is er nu wel een alternatief! Wij van Lowcarbchef hebben in samenwerking met een team van bakkers een luchtig en krokant keto brood ontwikkeld!

Keto broodmix
Het Lowcarbchef Keto brood is ontwikkeld met 100% aandacht voor smaak en kwaliteit. Daarnaast hebben we heel goed naar de voedingswaarden gekeken. Met als resultaat een krokant en luchtig brood met slechts 5,3 gr koolhydraten per 100 gram! Het brood bevat veel gezonde ingrediënten, zoals lijnzaad, zonnebloempitten en tarwezemelen. Ook de smaak is erg goed en niet te onderscheiden van regulier brood. We zijn zo blij met het resultaat dat we de mix hebben laten verpakken en nu verkopen onder ons eigen merk! De Lowcarbchef Keto broodmix koop je in onze eigen webwinkel.

Hoe krijg ik een mooi hoog brood?
Het kneden van het brood is een van de belangrijkste stappen. Doe dit bij voorkeur in een goede keukenmachine of kitchenaid met deeghaak. Deze heeft meer kracht en is consistenter dan met de handen kneden. Heb je geen machine? Dan kun je ook met de handen kneden, doe dit op een vlakke ondergrond en maak vouwende bewegingen. Ga door met kneden totdat je het deeg uit elkaar kunt rekken, zonder dat het scheurt. Je kunt het brood vervolgens eerst 45 minuten laten rijzen, platdrukken en vervolgens nog eens 120 minuten laten rijzen. Een enkele rijs van minimaal 120 minuten is ook mogelijk. Laat het brood altijd op de meest warme plek in het huis rijzen.

Tips
Het brood kan in de oven of broodbakmachine worden afgebakken. Standaard zit er in de broodmix lijnzaad en zonnebloempitten. Indien gewenst kun je extra zaden en pitten toevoegen, zoals pompoenpitten en sesamzaad. We zijn benieuwd wat jullie van het brood vinden. Heb jij het geprobeerd? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Print
Keto brood met zaden en pitten

Keto brood met zaden en pitten

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 130
  • Kooktijd: 40
  • Totale tijd: 170
  • Porties: 14 sneetjes 1x
  • Categorie: Ontbijt

Schaal

Ingrediënten

  • 400 gr Lowcarbchef keto broodmix
  • 1 zakje gist (zit bij de mix)
  • 320 gr water
  • optioneel: handje pompoenpitten
  • optioneel: handje sesamzaad

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Meng in een grote kom het bijgeleverde zakje gist met 320 gram water. Voeg vervolgens de broodmix samen met de extra zaden en pitten toe aan de kom of aan een kitchenaid.
  2. Zet de kitchenaid met deeghaak ca. 10 minuten aan of kneed echt goed met de handen voor ongeveer 15 minuten met de handen. Je moet het deeg uit elkaar kunnen trekken, zonder dat het scheurt. Voeg eventueel extra water toe als je merkt dat het deeg te droog is.
  3. Vorm het deeg tot een lange rol en plaats het brood in een bakblik bekleed met bakpapier. Laat het deeg minimaal 2 uur rijzen onder een vochtige doek, totdat het brood in volume is verdubbeld.
  4. Verwarm als het brood voldoende is gerezen de heteluchtoven voor op 200 graden. Bak het brood 35 in de voorverwarmde oven. Laat het brood na het bakken volledig afkoelen en genieten maar!
  5. Het brood kun je na het bakken in ca. 14 sneetjes snijden. Het brood kun je in zijn geheel minimaal 2 dagen bewaren in een afgesloten trommel of zak. Het is ook mogelijk om het brood in te vriezen.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 sneetje (35 gr)
  • Calorieën: 85
  • Vetten: 3,8
  • Koolhydraten: 1,9
  • Eiwitten: 9,1
Keto brood met zaden en pitten

27 Reacties

  1. Dag, ik neem aan dat als je een ei toevoegt, je ongeveer 50 minder water gebruikt daar t deeg anders te nat wordt ?

    Reageer
    • Hi Hans,

      Dat klopt! Mocht het deeg te droog zijn dan kun je tijdens het kneden nog eens 25 ml toevoegen.

      Reageer
  2. Eerste brood gebakken, super lekker. Echt geen broodbakmachine nodig. 2x zakjes gist met warm water direct in de keukenmachine (met kneedhaken), mix toevoegen + 1/2 thl zout, 1x ei, scheutje olijfolie, 1x el psyllium inuline vezels. Goed laten kneden ca 5-10 min. In siliconen (brood)bakvorm storten, in oven op 40° met natte theedoek afdekken. Half uur laten rijzen is genoeg (heb het 2x 30min laten rijzen, 1x 30min is eigenlijk genoeg). Na het rijzen de oven op 200°, heb 45min gebakken omdat de oven nog op temperatuur moet komen. Bestrooid met sesamzaad. Laten afkoelen en onderste boven snijden (makkelijker vanwege krokante korst). Ga zeker opnieuw bestellen!

    Reageer
  3. Vandaag een brood gebakken, het rijzen in de oven gedaan ( zit bij ons een speciale stand op). Hij kwam in de vorm al zo mooi omhoog met de tweede rijs. Zag er prachtig uit na het bakken. Moeilijk om af te blijven om af te laten koelen ☺️. Na het afkoelen op de snijmachine gesneden, ik haalde er 18 goede sneetjes uit van ongeveer 30 gram. De kapjes heb ik samen met manlief opgegeten, die is helemaal niet van al die zaadjes en pitjes maar hij vond het echt lekker!
    Dat wordt zeker weer brood mix bestellen!

    Reageer
  4. Na een aantal pogingen nu de ultieme combinatie gevonden. dunne plakjes geen enkel probleem en de smaak is perfect.
    ik doe er zelf nog het volgende bij:
    beetje amandelmeel
    beetje psylliumvezels
    één ei
    lepeltje edelgist.
    klontje roomboter
    extra zaden en pitten en chiaseeds.
    20ml warm water extra.
    maar het belangrijkste is sowieso uit de broodbakmachine (3:35 uur) gelijk op een rekje laten afkoelen minimaal 1 uur maar 2 uur is nog beter. om vervolgens te bewaren in een katoenen bewaarzak.
    Ik kan er een week van eten en kan de dunneplakjes zonder elektrisch broodmes makkelijk snijden.

    Reageer
  5. ontzettend lekker brood! ik had er nog super seeds door gedaan, heerlijk! Om het brood makkelijk te laten rijzen onder een natte doek, had ik in de oven gezet op 30 graden. ging perfect!

    Reageer
  6. Super lekker brood, ook na invriezen nog.
    De tip om het brood te laten rijzen in de oven op 40 graden hielp idd.
    Zit er in deze mix bakkerszout?

    Reageer
  7. Gisteren voor het eerst gebakken in de broodmachine, heerlijk brood. Alleen 14 plakjes uit het brood halen is een uitdaging, kwam nu tot 11

    Reageer
  8. Wauw, wat een heerlijk brood. Diverse baksels geprobeerd, nooit lekker, brrr. Deze mix was het laatste wat ik nog wilde proberen. Zalig.

    Reageer
  9. Heerlijk voedzaam brood! Hier heb ik veel minder van nodig dan met regulier brood (waarbij ik na 4 boterhammen nog steeds trek heb).
    Tip: laat het deeg onder een vochtige doek rijzen in een oven op 40 graden. Daardoor wordt het ook lekker luchtig!

    Reageer
  10. Heerlijk brood, Een aanrader.
    Ik heb het brood meer dan 2 uur laten rijzen. Wat niet echt rees! Helaas, dit voor de 2de keer,
    Wat doe ik verkeerd? waar lukt het rijzen niet.

    Reageer
    • Hi Ton,

      Bedankt voor je feedback! Het niet rijzen van het brood kan meerdere oorzaken hebben. Hierbij wat tips. Het water is te koud of te heet. Zorg dat het water minimaal 30 en maximaal 41 graden is bij instant gist. Het deeg staat in een koude of tochtige omgeving te rijzen. Je haalt de natte theedoek vaak van de deegkom waardoor het rijsproces stagneert Daarnaast werkt gist i.c.m. suiker. Doordat de mix weinig suiker bevat, heeft de gist echt een optimale temperatuur nodig voor een goede werking. We zien daarom vaak dat de broodmix het heel goed doet in een broodbakmachine. Ten slotte kan het ook zo zijn dat gedroogde gist ‘niet meer leeft of actief is’. Wij slaan de gist bij een temperatuur onder de 20 graden, maar door transport of opslag bij de klant kan de gist sneller bederven. Mochten de bovenstaande tips niet werken, dan kunt u een nieuw zakje gist kopen in de supermarkt.

      Veel succes!

      Groet,

      Quint

      Reageer
      • Hallo Quint,
        Je hebt het over een water temperatuur tussen de 30 en 40 graden.
        Nu weet ik nog van vroeger dat het water handwarm moest zijn maar vele weten dit niet. Het staat ook niet in het recept en ook niet op de verpakking.

        Wel echt heerlijk brood!

        Reageer
        • Hi Franca,

          Bedankt voor je berichtje! Je hebt helemaal gelijk. We hebben daarom de verpakking laten aanpassen, zodat dit nu duidelijk er op staat :).

          Groet,

          Quint

          Reageer
  11. Superlekker brood! Veel lekkerder dan het niet zo koolhydraatarme brood van de bakker. Na eerst een pak meel geprobeerd te hebben, heb ik na het heerlijke resultaat meteen nog een aantal pakken gekocht. Brood miste ik het meest en nu kan ik het gewoon eten. Zonder het idee dat ik een dieet volg. Ik bak het in een broodblik in de oven, het rijst goed, je moet wel even een kwartier flink kneden, maar dan heb je een geweldig resultaat. Heel blij met dit lekkere stevige brood.

    Reageer
  12. Tip: voeg aan de natte ingrediënten van de keto broodmix een lekkere scheut olijfolie toe. Het brood, zowel de basisbereiding als met toevoegingen, wordt hiervan zoooo veel smeuiger….

    Reageer
  13. Ann Van Gampelaere

    SUPER LEKKER. Niet te onderscheiden van gewoon brood en heel gemakkelijk zelf te maken. Wat ben ik hier blij mee 😊

    Reageer
  14. Wat een heerlijk brood!

    Reageer
  15. Heerlijk brood…ik maak het in een bakvorm in de oven..aanrader!!

    Reageer
  16. Gister het brood gebakken. Laten rijzen in een kom met plastic folie erover. En heb hem op de bakplaat met bakpapier gebakken. Zonder vorm, gewoon een mooi rond brood. Manlief appte net dat 4 boterhammen echt teveel is, hihi. Had er ook zelfgemaakte pindakaas opgedaan dus dat vult ook enorm. Dit recept is echt een blijvertje!

    Reageer
  17. Heerlijk brood, niet van gewoon brood te onderscheiden!! Een aanrader.
    Alleen ik heb het brood bijna 2 uur laten rijzen in de oven gebakken, het beoog is op de hoogste plaats zo’n 6 cm hoog… wat doe ik verkeerd?

    Reageer
  18. Elly Hollander

    Heel lekker brood, ik had teveel zaden toegevoegd waardoor het niet veel gerezen was. Nu is het steviger maar de smaak is super. Kan ik paprikastukjes/kipstukjes toevoegen en kleine broodjes maken zodat ik een kant en klare lunch uit de vriezer kan halen?

    Reageer
  19. Wow, wat een zalig brood is dit. Vanmorgen een sneetje gegeten met roomboter en oude kaas als ontbijt. Het vult echt goed!

    Bakt mooi omhoog in de broodbakmachine, Resultaat: een mooi donker pittenbrood, zelf heb ik er nog wat extra pitten bij de broodmix gedaan, maar zelfs zonder extra toevoeging is het een goed gevuld brood.
    Ik had al 6 zakjes mix besteld.
    Zal niet lang meer duren of de volgende bestelling komt weer 😉

    En dan te bedenken dat er maar 1,9 KHA per snee in zit..

    Reageer
    • Ik word wel blij van jouw bericht! Nu moet ik een broodbak machine hebben! Maak je precies dit recept?

      Reageer
      • Hoi,
        Allereerst excuses voor mijn late reactie, ja ik volg het recept zoals aangegeven.
        De ene keer doe ik er een handje vol pitjes bij of bijvoorbeeld noten. Aard ook zonder extra’s is en blijft het een heerlijk brood.

        Reageer
      • Verrassend lekker, wat ben ik blij met deze ontdekking. Vandaag mijn eerste brood gebakken en gelijk een sneetje geproefd toen het afgekoeld was. Ik kijk nu al uit naar mijn ontbijtje morgenvroeg. Een lekker sneetje brood met een eitje!!

        Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*