Print
Keto brood met zaden en pitten

Keto brood met zaden en pitten

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 130
  • Kooktijd: 40
  • Totale tijd: 170
  • Porties: 14 sneetjes 1x
  • Categorie: Ontbijt

Schaal

Ingrediënten

  • 400 gr Lowcarbchef keto broodmix
  • 1 zakje gist (zit bij de mix)
  • 320 gr water
  • optioneel: handje pompoenpitten
  • optioneel: handje sesamzaad

Bereidingswijze

  1. Meng in een grote kom het bijgeleverde zakje gist met 320 gram water. Voeg vervolgens de broodmix samen met de extra zaden en pitten toe aan de kom en kneed ca. 15 minuten met de handen tot een glad en soepel deeg. Voeg eventueel extra water toe als je merkt dat het deeg te droog is.
  2. Vorm het deeg tot een lange rol en plaats het brood in een bakblik bekleed met bakpapier. Laat het deeg minimaal 1,5 tot 2 uur rijzen onder een vochtige doek, totdat het brood in volume is verdubbeld.
  3. Verwarm als het brood voldoende is gerezen  de heteluchtoven voor op 200 graden. Bak het brood 35 tot 40 minuten in de voorverwarmde oven. Laat het brood na het bakken volledig afkoelen en genieten maar!
  4. Het brood kun je na het bakken in ca. 14 sneetjes snijden. Het brood kun je in zijn geheel minimaal 2 dagen bewaren in een afgesloten trommel of zak. Het is ook mogelijk om het brood in te vriezen.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 sneetje (35 gr)
  • Calorieën: 85
  • Vetten: 3,8
  • Koolhydraten: 1,9
  • Eiwitten: 9,1
Copy link