Cottage cheese wordt vaak gebruikt als beleg op crackers, maar wist je dat je er ook lekkere pannenkoeken van kan maken? Voor dit recept mengen we de cottage cheese met amandelmeel, eieren en erythritol. Garneer met je favoriete fruit en je ontbijtje is klaar. Super luchtig met een heerlijke frisse cheesecake-achtige smaak
Cottage cheese pancakes maken
Het belangrijkste ingredient in deze pannenkoekjes is cottage cheese. Je vindt het in de supermarkt onder de originele naam, maar ook onder de Duitse merknaam Hüttenkäse. Cottage cheese is officieel kaas, maar lijkt vooral op kwark met een korrelige structuur. Het is fris en ideaal om te verwerken in bakrecepten. Doordat het wel veel eiwitten bevat, geeft het wel een verzadigd gevoel. Om er pannenkoeken van te maken combineren we dit met ei en amandelmeel. De eieren geven dit gerecht nog meer eiwitten en samen met het amandelmeel ook de benodigde vetten voor energie.
Het is belangrijk om alle producten op kamertemperatuur te hebben. voordat je ze met elkaar gaat mengen. Het eiwit van de eieren voor dit recept kloppen we op en voegen we dan voorzichtig, in drie keer, toe aan de rest van het beslag, zodat het beslag extra luchtig wordt.
Tips
Let tijdens het bakken goed op de onderkant van de pannenkoeken. Als de onderkant te snel bruin wordt, zet het vuur dan wat zachter. Hou ook genoeg ruimte tussen de pannenkoeken in de pan om te voorkomen dat ze aan elkaar gaan zitten en zich vormen tot één hele grote. Ik hoop dat jullie het lekker vinden, bekijk voor meer inspiratie ook onze andere ontbijt of pannenkoek recepten.
Print
Keto cottage cheese pannenkoeken
- Bereidingstijd: 10
- Kooktijd: 10
- Totale tijd: 20
- Porties: 2 porties (6 pannenkoekjes) 1x
- Categorie: Ontbijt
Ingrediënten
- 2 eieren (M)
- 1 el erythritol
- 1 tl vanille-extract
- snufje zout
- 75 gr cottage cheese
- 70 gr amandelmeel
- 1 tl bakpoeder
- 2–3 el boter
- handje bosbessen
- 1 el suikervrije stroop

Bereidingswijze
- Splits de eieren boven 2 kommen en klop het eiwit met een elektrische mixer luchtig en stijf.
- Meng in een andere kom het eigeel met de erythritol, vanille-extract en snufje zout. Voeg de cottage cheese toe en roer dit met een garde door eigeelmengsel.
- Meng het in een derde kom het amandelmeel en de bakpoeder door elkaar. Voeg dit vervolgens toe aan het eigeelmengsel en meng.
- Schep in 3 delen het eiwit bij het pannenkoekenmengsel. Spatel het eiwit door het eigeelmengsel, tot een geheel.
- Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur samen met wat boter. Schep een grote lepel van het beslag in de pan en doe de deksel op de pan. Draai de pannenkoek om en laat de deksel dan van de pan. Herhaal dit totdat het beslag op is.
- Serveer de pannenkoekjes met bosvruchten en suikervrije stroop.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (3 pannenkoekjes)
- Calorieën: 381
- Vetten: 33,2
- Koolhydraten: 3
- Vezels: 3,6
- Eiwitten: 18,4

Erg lekker! Dank voor jullie heerlijke recepten. Tot nu toe zijn ze allemaal gelukt en vallen zeer in de smaak.
Superlekker en eenvoudig te maken.
Ik heb ze alledrie tegelijk in de pan gedaan en daarna opgestapeld op het bord, zoals op de foto.
Fijn als zoete lekkernij.
★★★★★