Appeltaart met courgette

Keto courgette appeltaart

Niets is lekkerder dan de geur en smaak van appeltaart in de herfst of winter. Van alle taarten missen we de appeltaart het meest bij het volgen van een keto of koolhydraatarm dieet. Je kunt een appeltaart gemakkelijk koolhydraatbeperkt maken met een deeg van amandelmeel- en kokosmeel. Zo hebben we eerder een recept gedeeld voor koolhydraatarme appeltaart en appelkruimeltaart. Deze zijn echter niet geschikt voor keto. Vandaar dat we nu een echte keto ‘appel’taart hebben gemaakt. We gebruiken hiervoor courgette in plaats van appel. Het klinkt misschien gek, maar het is echt een goede vervanger!

Keto ‘appel’taart maken

Door courgette te gebruiken als vulling voor deze taart maak je hem geschikt voor het keto dieet. Zo bevat appel gemiddeld 12 gram koolhydraten per 100 gram en courgette 4 gram per 100 gram. De structuur en smaak is natuurlijk anders, maar door kaneel, ery-poeder, Sukrin Caramel syrup toe te voegen maak je veel goed. Je blijft wel de smaak van courgette proeven, dus verwacht geen wonder dat je ineens de smaak van appel proeft. Echter de combinatie van het appeltaartdeeg en de kaneel courgette, komt een heel eind in de goede richting! Na het bakken kun je de taart direct aansnijden, of nog laten afkoelen. Een lekkere toef slagroom erop maakt het helemaal af.

Tips
We gebruiken voor deze taart een kleine vorm van 16 tot 18 cm. Als je een grote vorm gebruikt blijft de taart laag. Courgette is wat zachter dan appel. Voeg eventueel fijngehakte nootjes, zoals pecannoten toe aan de vulling voor een extra crunch. Ben je nou echt geen fan van courgette? Vervang de courgette dan door 2 appels. Een puntje bevat dan 4 gram koolhydraten. Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere taart recepten!

Print
Appeltaart met courgette

Keto courgette appeltaart

  • Chef: Anne Verhoeve
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 30
  • Totale tijd: 45
  • Porties: 8 puntjes 1x
  • Categorie: Snacks

Schaal

Ingrediënten

Deeg

Vulling

Slagroom


Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Voeg alle ingrediënten voor het deeg toe aan een grote mengkom. Kneed vervolgens de inhoud van de kom met je handen tot een glad en egaal deeg/beslag. Vorm vervolgens een bal van het deeg en wikkel de bal in huishoudfolie. Laat de deegbal 1 uur rusten in de koelkast.
  2. Verwarm na 45 minuten de heteluchtoven voor op 175 graden. Pak nu een springvorm (16 of 18 cm) en bekleed deze met bakpapier (ook de zijkanten).
  3. Schil de courgette en snijd hem doormidden. Verwijder de zaadlijst en snijd de rest in kleine blokjes. Verwarm een steelpan en doe hier de caramel siroop in. Schep de courgette blokjes erbij en roer goed door. Zet de pan uit en laat het afkoelen in de pan. Schep de courgette blokjes, zodra ze afgekoeld zijn, in een kom. Doe hier de overige ingrediënten bij en roer dit door.
  4. Pak nu het deeg uit de koelkast en leg 100 gram van het deeg apart voor de bovenkant. Verdeel het overige deeg in de springvorm. Maak daarbij een opstaande rand van ca. 4 tot 5 cm hoog.
  5. Verdeel vervolgens de courgette vulling over de bodem. Voeg eventueel de gehakte noten toe. Pak nu het deeg voor de bovankant en maak hier 6 bollen van en rol deze lang en plat. Verdeel deze over de bovenkant van de ‘appel’taart.
  6. Bak de ‘appel’taart 30 minuten in de voorverwarmde oven. Daarna dek je de taart af met aluminiumfolie en bak de taart verder voor nog eens 20 minuten.
  7. Klop ondertussen in een kom de slagroom op met een elektrische mixer. Zorg ervoor dat de slagroom goed koud is en de kom ook. Voeg als er pieken ontstaan de ery-poeder toe en klop, totdat de slagroom stijf is. Klop niet te lang door, want dan ontstaat er ‘boter’.
  8. Snijd na het bakken in 8 stukken. Lekker met een toefje zelf gezoete slagroom.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 puntje zonder slagroom (1/8)
  • Calorieën: 267
  • Vetten: 24,5
  • Koolhydraten: 2,1
  • Vezels: 4,5
  • Eiwitten: 7,4

 

Appeltaart met courgette

4 Reacties

  1. Karin Hunting

    Wat een heerlijke verassing!
    Zelfs mijn man die niets moet hebben van courgettes was vol lof!
    Volgende keer maak ik hem met Keto amandelspijs! Tnx

    Reageer
  2. de courgette 5 tot 10 minuten in appelthee koken (hier te koop bij de marrokaanse supermarkt) geeft meer appelsmaak aan de groente

    Reageer
  3. Dank je wel voor dit recept heb al eens eerder een soortgelijk taartje gemaakt en dat was heerlijk ik had bij de courgette de bolero appel gedaan ben benieuwd naar jou taartje . Gr Anette

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*