Keto brood met kaas en ui.

Keto kaas-uienbrood

Wist je dat je met onze Lowcarbchef keto broodmix heerlijke broodvariaties kunt maken? Zo maakten wij eerder met onze mix een broodje gezond en hebben we nu een lekker hartig kaas-uienbrood gemaakt. Heerlijk als hartige lunch of als borrelhapje in de avond.

Keto kaas-uienbrood maken
De basis voor dit kaas-uienbrood is onze eigen Lowcarbchef keto broodmix. Je volgt min of meer dezelfde bereidingswijze echter voeg je aan de droge mix een gesnipperd uitje en geraspte kaas toe. Het brood heeft een heerlijk krokant en hartig korstje en een sneetje bevat slechts 2,6 gr koolhydraten. Hiermee past het prima in een streng koolhydraatarme of keto dieet.

Tips
Maak je broodje nog lekkerder door een sneetje na het bakken even in een tosti apparaat voor een extra krokant broodje. Het brood kun je een aantal dagen bewaren in kast of langer in de vriezer. Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere brood recepten.

Print
Keto brood met kaas en ui.

Keto kaas-uienbrood

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 80
  • Kooktijd: 40
  • Totale tijd: 120
  • Porties: 1 brood 1x

Schaal

Ingrediënten


Bereidingswijze

  1. Voeg het gist toe aan het warme water en roer goed. Versnipper de ui in kleine stukjes en zet de geraspte kaas klaar. Voeg de broodmix, geraspte kaas en ui toe aan de mengkom. Meng goed, voeg het water met de gist toe en kneed het geheel ca. 15 minuten tot een soepel deeg.
  2. Vorm het deeg tot een brood en plaats de deegrol in een cake of broodvorm. Dek af met een vochtige theedoek en laat minimaal 60 minuten rijzen op een warme plek.
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden en bak het brood ca. 40 minuten in de voorverwarmde oven. Laat het kaas-uienbrood daarna buiten de oven afkoelen. Snijd in plakjes en genieten maar!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 sneetje (35 gr)
  • Calorieën: 117
  • Vetten: 5,9
  • Koolhydraten: 2,6
  • Eiwitten: 11,4
Keto brood met kaas en ui.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*