Ingrediënten
Schaal
- 1 zak broodmix Lowcarbchef
- 330 gram warm water (37 graden)
- 1 zakje gist
- 100 gr witte ui of rode ui
- 100 gr geraspte kaas
Bereidingswijze
- Voeg het gist toe aan het warme water en roer goed. Versnipper de ui in kleine stukjes en zet de geraspte kaas klaar. Voeg de broodmix, de helft van de geraspte kaas en de helft van ui toe aan de mengkom.
- Meng goed met de handen, voeg het water met de gist toe en kneed het geheel ca. 15 minuten (niet korter) tot een soepel deeg. Het is nog beter om een een machine met deeghaak te gebruiken, want dan rijst het brood na het kneden nog beter.
- Vorm het deeg tot een brood en plaats de deegrol in een cake of broodvorm. Verdeel de rest van de kaas en ui over het brood. Dek af met een vochtige theedoek en laat minimaal 60 minuten rijzen op een warme plek.
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bak het brood ca. 40 minuten in de voorverwarmde oven. Laat het kaas-uienbrood daarna buiten de oven afkoelen. Snijd in plakjes en genieten maar!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 sneetje (35 gr)
- Calorieën: 117
- Vetten: 5,9
- Koolhydraten: 2,6
- Eiwitten: 11,4