Print
Keto kaasbroodje met tomatensaus.

Keto kaasbroodje

  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 25
  • Totale tijd: 35
  • Porties: 1 broodje (6 stukjes) 1x
  • Categorie: Snack

Schaal

Ingrediënten

  • 30 gr amandelmeel
  • 1/2 of 1 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl Italiaanse kruiden
  • 120 gr geraspte mozzarella + 30 gr extra (topping)
  • 75 gr geraspte kaas, belegen
  • 1 ei (M)
  • 1 el roomkaas
  • 1 tl oregano
  • zout en peper

Extra:

  • 1 el verse basilicum
  • 50 ml tomatensaus

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Meng alle ingrediënten met elkaar, behalve de oregano, in een kom.
  3. Leg het deeg op de bakplaat met bakpapier en spreid uit tot een grote cirkel. Bak het broodje in 15 tot 20 minuten af in de voorverwarmde oven.
  4. Haal het broodje uit de oven en strooi de overige kaas met de oregano kruiden eroverheen.
  5. Zet het brood terug in de oven en bak nog eens 5 minuten, totdat de kaas is gesmolten.
  6. Haal uit de oven en snijd in 6 lange stroken. Serveer met een tomatensaus of andere dip naar keuze en garneer met verse basilicum.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 stukje (1/6 van de het brood)
  • Calorieën: 177
  • Vetten: 13,3
  • Koolhydraten: 1,4
  • Vezels: 0,7
  • Eiwitten: 12,6

22 reviews