Keto kwarkcake met noten

Gezond ontbijten met cake? Ja dat kan! Deze keto kwarkcake met noten is koolhydraatarm, eiwitrijk en bevat veel vezels. Kortom alles wat je nodig hebt voor een goede start van de dag. Gevarieerd ontbijten tijdens een koolhydraatarm of keto dieet kan soms best een uitdaging zijn. Wij proberen met onze ontbijt recepten af te wisselen tussen zoet en hartig, zodat er altijd iets te kiezen is. Deze kwarkcake met noten is een voorbeeld van zo’n zoet ontbijt receptje. Lekker zoet, maar wel met voldoende voedingsstoffen!

Ontbijt kwarkcake maken

De basis voor deze kwarkcake is extra fijne amandelmeel. Hier voegen we wat (melk)-eiwitpoeder (neutraal) aan toe, zodat je ontbijt voldoende eiwitten bevat. Daarnaast zorgt eiwitpoeder voor een smeuïge structuur. De meelmix mengen we met eieren en volle kwark. Ten slotte voegen we wat erythritol poedersuiker toe voor een zoete smaak en wat fijngehakte noten voor een lekkere bite. Het recept is makkelijk te maken en je kunt leuk variëren. Kies voor verschillende soorten noten of voeg kruiden toe zoals kaneel of speculaaskruiden. Hou je van vruchten? Voeg dan nog wat blauwe bessen of aardbeien aan toe.

Tips
Met dit recept maak je 3 taartjes van 10 cm. Je kunt uiteraard ook een grotere springvorm gebruiken, maar dan is het beter om 1 of 2 taartjes te bakken in plaats van 3. Bewaar de kwarkcake met noten in een afgesloten trommel in de koelkast of vries ze in. In de koelkast zijn ze zo’n 3 dagen houdbaar. In de vriezer zijn ze na 2 maanden nog lekker. Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere ontbijt recepten.

Print

Keto kwarkcake met noten

  • Chef: Anne Verhoeve
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 45
  • Totale tijd: 55
  • Porties: 3 cakejes 1x
  • Categorie: Ontbijt, Snacks

Schaal

Ingrediënten


Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 165 graden.
  2. Voeg alle ingrediënt behalve de fijngehakte noten toe aan een kom. Klop de inhoud van de kom met een elektrische mixer luchtig op. Spatel de noten door het beslag en bewaar een beetje voor de topping.
  3. Bekleed de springvormen met bakpapier of vet ze goed in. Verdeel het beslag over 3 springvormen (van 10 cm) of over 2 of 1 grotere springvorm. Verdeel het laatste beetje notenmix over de cakejes.
  4. Bak de cakejes ca. 45 minuten in de voorverwarmde oven. Laat ze daarna buiten de oven volledig afkoelen.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/2 cake (bij het maken van 3 cakejes)
  • Calorieën: 364
  • Vetten: 29,2
  • Koolhydraten: 3,9
  • Vezels: 3,8
  • Eiwitten: 19,5

 

8 Reacties

  1. Heerlijke cake! Minder “amandelmeelachtig” dan menig ander keto-recept.
    Precies goed voor een 18cm springvorm.
    Heb de kwark vervangen door volle Griekse yoghurt, en ongezoete eiwitpoeder met vanillesmaak gebruikt. Blijvertje❤️

    Reageer
  2. Echt super goed gelukt. Gewoon in cakeblik en in plakken gesneden om in te vriezen

    Reageer
  3. gemaakt 😍, ik hah alleen geen springvorm van 10 cm dus ik heb muffin vormen gebruikt, ik haalde er 11 muffins uit, heerlijk en goed gelukt ook, omdat het in mijn geval muffins zijn ook makkelijk in te vriezen per stuk…. een blijvertje! ik had ook een foto maar geen idee hoe deze toe te voegen.

    Reageer
  4. heerlijke cake,heb 1 grote gemaakt,wel iets langer in de oven gedaan.

    Reageer
  5. dus als ik het goed begrijp zijn het 6 porties? Ik wil deze maken voor morgen-overmorgen, ze klinken lekker.

    Reageer
    • Dat klopt! Je maakt 3 taartjes en een half taartje is 1 portie (dus 6 porties in totaal).

      Met vriendelijke groet,

      Quint

      Reageer
  6. kun je hier ook griekse yoghurt (10% vet) gebruiken ipv kwark?

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*