Ingrediënten
Schaal
- 2 eidooiers (M), op kamertemperatuur
- 200 ml avocado-olie
- 1 el mosterd
- 1 el witte wijnazijn
- snufje paprikapoeder
- zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Voeg 200 ml avocado-olie toe aan een maatbeker.
- Voeg 2 eidooiers toe aan een keukenmachine of mengkom en voeg een eetlepel azijn en eetlepel mosterd toe. Meng 20 seconden in de machine of met een garde.
- Zet de machine dan aan of voeg onder voortdurend roeren met een garde langzaam de olie toe. Zorg dat de olie eerst goed is opgenomen en gebonden, probeer het niet te snel te doen. Druppel als dit het geval is er weer een beetje olie bij. Herhaal dit totdat de avocado-olie in de beker op is.
- Voeg de paprikapoeder toe en breng op smaak met peper en zout. Bewaar de mayonaise in een afgesloten pot in de koelkast. De mayonaise blijft zeker 1 tot 2 weken goed.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (15 ml)
- Calorieën: 146
- Vetten: 15,9
- Koolhydraten: 0,05
- Eiwitten: 0,5