Keto pizza met mozzarella en parmaham.

Keto pizza met mozzarella en parmaham

Een pizza-avond is iets wat we allemaal zo nu en dan even nodig hebben. Pizza staat in de top vijf van comfort foods omdat je er eindeloos mee kunt combineren. Of je nu houdt van vlees, vis of alleen lekker veel kaas, bij een pizza kan het allemaal. In dit recept gebruiken we een koolhydraatarme, kant-en-klare bodem en deze beleggen we onder andere met parmaham en pecorino kaas.

Keto pizza maken
Voor dit recept gebruiken we de koolhydraatarme pizzabodems van Lizza (te bestellen bij Lowcarbcenter), De pizzabodems zijn gemaakt van lijnzaadmeel, sojameel en psylliumvezels. De bodem bevat 94% minder koolhydraten dan een traditionele bodem. Bak de pizzabodems wel iets langer dan op de verpakking staat zodat de bodem iets krokanter wordt. Dit recept is één van de vele combinaties die er zijn om je pizza mee te beleggen. Met pizza kun je alle kanten op. We gebruiken in dit recept voornamelijk parmaham als beleg. Parmaham is een gedroogde ham met een unieke smaak. Parmaham is rijk aan vetten en bevat daarom snel een grote hoeveelheid calorieën. Als je niet zo houdt van de smaak van parmaham dan kun je deze vervangen door salami of een ander soort vleeswaren. Je kunt de vleeswaren ook weglaten en alleen beleggen met wat extra mozzarella.

Tips
Maak je 1 pizza halveer dan de toppings en vries de andere bodem eventueel in. Zo kun je bodem langer bewaren. Je kunt de pizzabodem eventueel ook zelf maken. Op onze website vind je hiervoor een aantal recepten. Maak bijvoorbeeld een bodem van bloemkool of de fathead pizza. Let alleen bij deze bodem op de toevoeging van kaas als topping. De bodem bevat al heel wat kaas en dit kan snel oplopen in calorieën.

Print
Keto pizza met mozzarella en parmaham.

Keto pizza met parmaham en mozzarella

  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 25
  • Porties: 2 pizza's 1x
  • Categorie: Diner
  • Keuken: Italiaans

Schaal

Ingrediënten

  • 2 Lizza pizzabodems
  • Pakje parmaham 
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 8 kleine bolletjes mozzarella (1 pakje)
  • 50 g Pecorino of Parmezaanse kaas
  • 10 cherrytomaten
  • 12 witte champignons
  • 2 el olijfolie of chili olijfolie (optioneel)
  • 2 tl oregano 
  • 1 zakje rucola 
  • zout en peper naar smaak

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. 
  2. Snijd de champignons in plakjes en de cherrytomaatjes in vieren
  3. Haal de bodem uit de verpakking en smeer deze in met tomatenpuree of tomatensaus. 
  4. Beleg met de champignons, cherry tomaten en oregano. Zet in de oven voor 9 minuten.
  5. Haal de pizza bodems uit de oven en leg een paar bolletjes mozzarella op de pizza. Zet de pizza’s terug in de oven voor de laatste 3 minuten of totdat deze goed is. 
  6. Leg de pizza’s op een bord en beleg deze met de plakken parmaham en rucola. Rasp de Parmezaanse kaas over de pizza en druppel er een eetlepel olie overheen. Breng op smaak met peper en eventueel wat zout.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 pizza, belegd
  • Calorieën: 823
  • Vetten: 50
  • Koolhydraten: 16,3
  • Vezels: 24,4
  • Eiwitten: 65,9
Keto pizza met mozzarella en parmaham.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*