Pap met toppings.

Keto porridge

Begin je dag goed met dit keto porridge ontbijtpapje. Porridge is het Engelse woord voor pap gemaakt van granen en melk of water. Deze keto ontbijtpap is eenvoudig te bereiden, lekker, voedzaam en gezond! Reguliere pap, zoals havermout is hoog in koolhydraten en past niet binnen een keto dieet. In dit recept wordt de havermout vervangen door hennepzaad, chiazaad en lijnzaad. Met deze zadenmix als basis maak je een heerlijke stevige pap die rijk is aan omega 3 vetzuren en zeer laag in koolhydraten.

Keto porridge vs reguliere pap
De basis voor deze keto porridge is hennepzaad, chiazaad en lijnzaad. De zaden bevatten een grote hoeveelheid eiwitten. Hennepzaad bevat de meeste hoeveelheid eiwitten. 1 eetlepel hennepzaad levert al 4,7 g eiwit. Een eetlepel chiazaad of lijnzaad levert tussen de 1,6 en 1,9 g eiwit. Eiwitten zijn de bouwsteen van het lichaam en zorgen voor een verzadigd gevoel. Daarnaast is deze keto porridge rijk aan vezels en laag in koolhydraten (7,4 gram per portie). Reguliere pap bevat daarentegen weinig eiwitten, veel koolhydraten en relatief weinig vezels.

Tips
In dit recept gebruiken we volvette kokosmelk. Hiermee bedoelen we een kokosmelk uit een blik of pakje van minimaal 17% vet. Door de vette variant van kokosmelk te gebruiken, levert dit ontbijt meer vet en dus meer energie.  Ben je toch niet zo fan van kokos? Je kunt deze ook vervangen door amandelmelk (ongezoet), de pap bevat dan gelijk minder vet. Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme ontbijt recepten.

Print
Pap met toppings.

Keto porridge

  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 5
  • Kooktijd: 10
  • Totale tijd: 15
  • Porties: 1 schaaltje 1x
  • Categorie: Ontbijt

Schaal

Ingrediënten

Porridge

Topping

  • 1 el amandelpasta of pindakaas 100-%
  • 2 aardbeien
  • handje frambozen
  • handje noten (optioneel)
  • 2 tl kokosrasp

Bereidingswijze

  1. Meng alle droge ingrediënten behalve het zout in een steelpannetje door elkaar. Voeg de kokosmelk toe en roer goed door.
  2. Verwarm de pap boven een middelhoog vuur en roer regelmatig. Voeg het water toe om het iets te verdunnen.
  3. Haal van het vuur als het een papperige structuur heeft en warm is. Voeg een snufje zout toe en roer nog een keer goed. 
  4. Breng op smaak met je lievelings toppings, zoals amandelpasta, aardbeien, frambozen en wat kokosrasp. 


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 schaaltje
  • Calorieën: 629
  • Vetten: 55,8
  • Koolhydraten: 7,4
  • Vezels: 12,9
  • Eiwitten: 16,7
Pap met toppings.

4 Reacties

  1. Heerlijke pap, heel smaakvol met een eetlepel 100% pindakaas

    Reageer
  2. Heb je gepelde of ongepelde hennepzaden nodig?
    Mvg Anna

    Reageer
  3. Heerlijk! Was altijd gek van havermoutpap maar dit is een heel goed alternatief.

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*