Pap met toppings.

Keto porridge

Begin je dag goed met dit keto porridge ontbijtpapje. Porridge is het Engelse woord voor pap gemaakt van granen en melk of water. Deze keto ontbijtpap is eenvoudig te bereiden, lekker, voedzaam en gezond! Reguliere pap, zoals havermout is hoog in koolhydraten en past niet binnen een keto dieet. In dit recept wordt de havermout vervangen door hennepzaad, chiazaad en lijnzaad. Met deze zadenmix als basis maak je een heerlijke stevige pap die rijk is aan omega 3 vetzuren en zeer laag in koolhydraten.

Keto porridge vs reguliere pap
De basis voor deze keto porridge is hennepzaad, chiazaad en lijnzaad. De zaden bevatten een grote hoeveelheid eiwitten. Hennepzaad bevat de meeste hoeveelheid eiwitten. 1 eetlepel hennepzaad levert al 4,7 g eiwit. Een eetlepel chiazaad of lijnzaad levert tussen de 1,6 en 1,9 g eiwit. Eiwitten zijn de bouwsteen van het lichaam en zorgen voor een verzadigd gevoel. Daarnaast is deze keto porridge rijk aan vezels en laag in koolhydraten. Reguliere pap bevat daarentegen weinig eiwitten, veel koolhydraten en relatief weinig vezels.

Tips
In dit recept gebruiken we volvette kokosmelk. Hiermee bedoelen we een kokosmelk uit een blik of pakje van minimaal 17% vet. Door de vette variant van kokosmelk te gebruiken, levert dit ontbijt meer vet en dus meer energie.  Ben je toch niet zo fan van kokos? Je kunt deze ook vervangen door amandelmelk (ongezoet), de pap bevat dan gelijk minder vet. Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme ontbijt recepten.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Pap met toppings.

Keto porridge

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 4.7 sterren uit 10 review(s)
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 5
  • Kooktijd: 10
  • Totale tijd: 15
  • Porties: 1 schaaltje 1x
  • Categorie: Ontbijt

Ingrediënten

Schaal

Porridge

Topping

  • 1 el amandelpasta of pindakaas 100-%
  • 2 aardbeien
  • handje frambozen
  • handje noten (optioneel)
  • 2 tl kokosrasp

Bereidingswijze

  1. Meng alle droge ingrediënten behalve het zout in een steelpannetje door elkaar. Voeg de kokosmelk toe en roer goed door.
  2. Verwarm de pap boven een middelhoog vuur en roer regelmatig. Voeg evetueel het water toe om het iets te verdunnen.
  3. Haal van het vuur als het een papperige structuur heeft en warm is. Voeg een snufje zout toe en roer nog een keer goed. 
  4. Breng op smaak met je lievelings toppings, zoals amandelpasta, aardbeien, frambozen en wat kokosrasp. 


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 schaaltje
  • Calorieën: 591
  • Vetten: 45,3
  • Koolhydraten: 7,5
  • Vezels: 12,5
  • Eiwitten: 29,1
Pap met toppings.

25 Reacties

  1. verrassend lekker!

    Reageer
  2. Layla Ben Said

    Echt heel lekker , dit wordt zeker een blijvertje!






    Reageer
  3. Heerlijke pap! Wij aten altijd overnight oats en soms warme havermoutpap en ik was op zoek naar iets vergelijkbaars qua smaak en mondgevoel. Ook vind ik het fijn dat het snel klaar te maken is. Wij zijn blij! Overigens met veel van jullie recepten en ook de week menu’s zijn super!!






    Reageer
  4. Heerlijke pap – doordat ik stracciatella eiwit poeder heb gebruikt heb ik de erythritol achterwege gelaten, anders wordt het te zoet. Zeker voor herhaling vatbaar 👍

    Reageer
  5. Heerlijk papje! Net gegeten. Naar mijn smaak iets te zoet maar dat ga ik aanpassen. Aanrader!

    Reageer
  6. Heerlijk met amandelmelk en n espresso erdoor. Bedankt!






    Reageer
  7. Als grote liefhebber van bambix, moet ik zeggen dat deze porridge helemaal niet verkeerd is, ik heb de zaden gemalen, de pap word dan dikker, en ik heb barista amandelmelk gebruikt, het is even wennen aan het mondgevoel maar de smaak is echt geweldig, mmm met bramenjam.

    Reageer
  8. is niet echt mijn ding maar dat is dan ook persoonlijk. ik vind het ontbijt heel moeilijk omdat de meeste ontbijten een soort pap zijn.






    Reageer
    • Hoi Martine, ik hou ook niet zo van pap en ei in de vroege ochtend krijg ik ook niet weg. Ik kies daarom vaak voor de low carb crackers van Leev met roomboter en kaas, mmmmm.

      Reageer
  9. kun je de zadenmix ook gemalen gebruiken?

    Reageer
  10. Heerlijk 😀
    Had alleen chocolade-eiwit en dat is voor mij te zoet.
    De erythritol en vanille heb ik ook achterwege gelaten.






    Reageer
  11. Wat een smakelijke pap. Eindelijk een echt lekker keto pap recept. Deze pap zullen we komende wintermaanden veel eten!

    Reageer
  12. Erg lekker, volgende keer doe ik minder of geen zoetstof.
    Valt bij mij wel zwaar. Misschien ook maar minder kokosmelk en minder hennepzaad voor mij?

    Reageer
  13. Ik had geen kokosmelk in huis, daarom met amandelmelk gemaakt en een eetlepel kokosrasp extra.
    De zoetstof weggelaten, was zo al lekker 🙂
    Dank voor dit fijne recept






    Reageer
  14. Heerlijk alternatief voor havermoutpap en vult goed.






    Reageer
  15. Dit gerecht is super! Goed vullend! Echt een aanrader. Zalige smaak. Fantastische vervanger voor havermoutpap!






    Reageer
  16. Heerlijke pap, heel smaakvol met een eetlepel 100% pindakaas






    Reageer
  17. Heb je gepelde of ongepelde hennepzaden nodig?
    Mvg Anna

    Reageer
  18. Heerlijk! Was altijd gek van havermoutpap maar dit is een heel goed alternatief.






    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*