Print
Keto scones met 3 smaken.

Keto scones maken (3 smaken)

  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 25
  • Totale tijd: 40
  • Porties: 6 scones 1x
  • Categorie: Ontbijt, Snacks
  • Keuken: Brits

Schaal

Ingrediënten

Scones

Frambozen

  • 40 gr verse frambozen

Citroen-maanzaad

  • 1 el maanzaad
  • citroenrasp van 1/2 citroen
  • citroensap van 1/4 citroen

Blauwe bessen

  • 55 gr verse blauwe bessen

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Meng in een grote kom alle de droge ingrediënten goed door elkaar. Klop met een elektrische mixer de eieren luchtig op.
  2. Smelt de kokosolie in een steelpannetje of magnetron en voeg dit samen met de kokosmelk, vanille-extract, citroensap en appelazijn toe aan de opgeklopte eieren. Klop nog eens goed, totdat alles is gemengd.
  3. Voeg het eimengsel nu toe aan de kom met het meel en meng of klop dit goed door elkaar, tot een beslag zonder klontjes. Verwarm vervolgens de heteluchtoven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  4. Verdeel het deeg nu in drie gelijke delen als je de drie verschillende smaken wilt maken. Voeg nu per keer de benodigde ingrediënten toe en maak er twee bolletjes van. Leg de bolletjes op de bakplaat en druk ze iets plat. Doe dit ook voor de overige 2 smaken.
  5. Bak de scones 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven. Laat na het bakken even afkoelen en serveer met clotted cream, lemon curd of suikervrije jam!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 scone
  • Calorieën: 270
  • Vetten: 21,9
  • Koolhydraten: 3,9
  • Vezels: 6,2
  • Eiwitten: 10,4

22 reviews