Keto tiramisu gemaakt van vanille cake.

Keto tiramisu

Iedereen kent dit Italiaanse toetje wel. Tiramisu is een Italiaans dessert en betekent letterlijk iemand blij maken en opbeuren. Dat kan ook niet anders met de heerlijke romige mascarpone laag en de smaken van koffie, vanille en cacao. Met onze keto tiramisu kun je ook mensen die het keto of koolhydraatarm dieet blij maken!

Keto tiramisu maken
In het originele recept wordt er gebruik gemaakt van lange vingers. Echter zijn lange vingers niet koolhydraatarm. Dit hebben we opgelost door de lange vingers te vervangen voor een heerlijke koolhydraatarme vanille cake. Je bakt eerst de cake en laat deze daarna volledig afkoelen. Daarna ga je verder met het maken van de mascarpone laag. In dit recept wordt er gebruik gemaakt van rauw ei. Pas hiermee op bij zwangeren en/of ouderen. Je kunt ervoor kiezen om het ei eruit te laten. Vervang dan het opgeklopte eiwit voor 50ml stijf opgeklopte slagroom. In dit recept is gekozen om geen alcohol toe te voegen. Mocht je hier wel van houden, kun je de koffie mengen met een scheutje marsala wijn.

Tips
Uit de tiramisu haal je ca. 8 grote stukken of 12 kleinere. Voor de voedingswaarden hebben we gerekend met 8 stukken. De tiramisu is het lekkerst als je hem een nachtje in de koelkast laat ‘opstijven’. Na bereiding is de tiramisu ca. 2 dagen houdbaar in de koelkast, het is ook mogelijk om de tiramisu per stuk in te vriezen, maar vers is natuurlijk altijd lekkerder. Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere dessert en kerst recepten.

Print
Keto tiramisu gemaakt van vanille cake.

Keto tiramisu

  • Chef: Anne Verhoeve
  • Bereidingstijd: 60
  • Kooktijd: 40
  • Totale tijd: 100
  • Porties: 8 stukken 1x
  • Categorie: Dessert
  • Keuken: Italiaans

Schaal

Ingrediënten

Cake

Vulling

Topping


Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Cake. Maak eerst de vanille cake volgens het recept op onze site en laat de cake volledig afkoelen.
  2. Vulling. Splits de eieren boven twee kommen. De eiwitten in een kom en de dooiers in de andere. Voeg de erythritol en vanille extract toe aan de dooiers en klop dit met elektrische mixer ca. 2 minuten luchtig op. Voeg dan de mascarpone en slagroom toe en klop nog eens 2 minuten romig op.
  3. Maak je elektrische mixer goed schoon en klop vervolgens de eiwitten stijf, totdat er pieken ontstaan. Spatel de opgeklopte eiwitten voorzichtig door de mascarpone, zodat de vulling lekker luchtig blijft.
  4. Opbouw. Snijd de cake in plakken en dep elk plakje even in de afgekoelde koffie. Verdeel vervolgens de plakjes cake over de bodem van een ovenschaal. Schep hier de helft van de mascarpone vulling op. Leg hier weer een laagje cake gedoopt in koffie bovenop. Verdeel tot slot de resterende mascarpone vulling over het tweede laagje cake.
  5. Topping. Meng in een kommetje de cacaopoeder met de fijngemalen erythritol. Verdeel dit gelijkmatig over de tiramisu met een zeefje of lepel.
  6. Plaats de tiramisu minimaal 6 uur in de koelkast, het liefst een nachtje. Snijd de tiramisu in 8 stukken en serveer eventueel met wat extra cacaopoeder.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 stuk (1/8)
  • Calorieën: 392
  • Vetten: 37,2
  • Koolhydraten: 2,5
  • Eiwitten: 11,8
Keto tiramisu gemaakt van vanille cake.

1 reactie

  1. Heeeerlijk! Bedankt voor dit recept. Vandaag eerst de cake en daarna de tiramisu gemaakt, wel een beetje drank toegevoegd. Hij heeft niet lang gekoeld, maar hij was nu al heerlijk, zelfs mijn bijzonder kritische zonen konden het toetje zeer waarderen.

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*