Keto vanille roomijs met aardbeien.

Keto vanille roomijs (geen ijsmaker nodig)

Een lekker ijsje als dessert of om af te koelen in de zomer, wie wil dat nou niet? In bijna al het ijs zit veel suiker en dus veel koolhydraten. Hoog tijd om daar verandering in te brengen. Met dit nieuwe recept maak je zelf gemakkelijk koolhydraatarm en keto vanille roomijs. Een heerlijk, romig ijsje waar je suikervrij en zonder schuldgevoel van kunt genieten.

Hoe maak je koolhydraatarm ijs zonder ijskristallen

Voor het maken van ijs wordt vaak een ijsmachine aangeraden. Dit is alleen voor veel mensen niet binnen handbereik. Voor dit recept gebruiken we een vormpje voor ijslbokjes, om dit vervolgens in bevroren blokjes in een keukenmachine te malen tot ijs. Voor de hoeveelheid ijs heb je 2 tot 3 ijsblokjesvormen nodig. Om te voorkomen dat het ijs kristalliseert en de juiste structuur behoudt, voegen we johannesbroodpitmeel toe. Johannesbroodpitmeel is een bindmiddel gemaakt van de Johannesbroodboom. Dit bindmiddel staat bekend om zijn romige textuur waardoor dit perfect samengaat met het roomijs.

Om het ijs zoet te krijgen, gebruiken we erythritol als suikervervanger. Je kunt het ijs zo zoet maken als je zelf wenst. We gebruiken zelf 65 gram erythritol, maar je kunt zelf meer of minder toevoegen. Proef tussendoor even, voordat je er meer aan toevoegt.

Tips

Voor dit recept heb je alleen het eigeel nodig. Weggooien is zonde en niet nodig. Gebruik het eiwit voor een ander recept, zoals koolhydraatarme broodjes of voeg het toe aan je omelet. Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere ijs recepten.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Keto vanille roomijs met aardbeien.

Keto vanille roomijs (geen ijsmaker nodig)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star Geen reviews
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 500
  • Totale tijd: 515
  • Porties: 8 bolletjes ijs 1x
  • Categorie: Dessert, Snacks

Ingrediënten

Schaal

Bereidingswijze

  1. Meng de slagroom met de erythritol en het vanille-extract in een steelpannetje. Splits 2 eieren en voeg het eigeel toe aan de slagroom in het steelpannetje.
  2. Zet het pannetje op een middelhoog vuur en verwarm al roerend ca. 10 minuten, totdat de slagroom begint in te dikken.
  3. Voeg dan het johannesbroodpitmeel toe en roer goed door zodat er geen klontjes meer zijn. Zet het vuur uit en laat even afkoelen.
  4. Schenk het mengsel over in twee ijsblokjesvormen. Zet in de vriezer en laat een paar uur, liefst een hele nacht, hard worden.
  5. Haal de bevroren ijsblokjesvormen uit de vriezer en druk de room ijsblokjes uit de vorm in een keukenmachine. Meng met een keukenmachine het ijs door totdat er een geheel ontstaat.
  6. Schep het ijs over in een vriesbestendige ovenschaal of bak. Druk het ijs plat en dek af met vershoudfolie. Zet het terug in de vriezer en laat het opnieuw hard worden.
  7. Haal voor gebruik het ijs uit de vriezer om iets op kamertemperatuur te komen. Schep met een ijsschep bolletjes van het ijs. Top af met vers fruit.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 2 bolletjes (1/4 van het totaal)
  • Calorieën: 277
  • Vetten: 28,1
  • Koolhydraten: 2,3
  • Eiwitten: 4,3
Keto vanille roomijs met aardbeien.

1 reactie

  1. kan ook perfect ijs maken door diepvriesfruit en slagroom en/of yoghurt te staafmixeren. met of zonder oploskoffie

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*