Zalmtartaar met avocado.

Keto zalmtartaar met avocado

Kerst komt om de hoek kijken en dat betekent dat het weer tijd is om het menu samen te stellen. Dit voorgerecht is perfect voor op de kersttafel, maar ook heerlijk als lunch of hoofdgerecht.

Zalm is een van de vetste vissen die er bestaat en bevat van nature veel omega 3 visvetzuren. Omega 3 vetzuren zijn enorm belangrijk voor ons lichaam omdat we deze zelf niet kunnen aanmaken. Ze gaan onder andere ontstekingen tegen. Deze zalmtartaar is gemaakt met avocado. Avocado is een bron van vitamines, mineralen en daar is die weer, omega 3 vetzuren. Daarnaast is een avocado laag in koolhydraten en hoog in vet. Naast alle gezonde eigenschappen zijn zalm en avocado ook super lekker van smaak.

Tips
Dit feestelijke gerechtje is ideaal om te serveren als voorgerecht bij het kerstdiner Eet je de zalmtartaar liever als lunch of hoofdgerecht? Vergroot dan de portie zalm van 50 gram naar 100 gram per persoon. Door de portie te vergroten is het een volwaardig lunch- of hoofdgerecht omdat het dan genoeg eiwitten en vetten bevat. Zo zul je voldoende verzadigd zijn! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere kerst recepten.

Let op: De zalmtartaar maak je met rauwe zalm. Je kunt je zalmfilet kopen bij de vishandel of supermarkt. Het is ook mogelijk om gerookte zalmblokjes te gebruiken als je liever geen rauwe zalm eet.

Print
Zalmtartaar met avocado.

Keto zalmtartaar met avocado

  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 20
  • Totale tijd: 20
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Voorgerecht

Schaal

Ingrediënten

  • 100 gr verse zalmfilet zonder huid
  • 1 eetrijpe avocado (140 gram)
  • 10 gr verse bieslook
  • 4 tl sojasaus (Kikkoman)
  • 1/4 limoen
  • 5 tl wasabi mayonaise
  • 1/2 tl sesamolie (optioneel)
  • handje sesamzaadjes
  • limoen voor garnering (optioneel)
  • zout en peper naar smaak

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Spoel de zalm af met een beetje water en dep droog met keukenpapier. Leg de zalm terug in de koelkast zodat hij helemaal kan opdrogen. 
  2. Snijd ondertussen de avocado in kleine blokjes en voeg dit samen met 2 tl sojasaus en 2 tl wasabi mayonaise toe aan een kom. Hak de bieslook fijn en voeg de helft toe aan de avocadoblokjes. 
  3. Rasp de schil van de limoen en zet dit apart. Snijd de 1/4 limoen vervolgens in 2 partjes en pers 1 partje uit boven de kom met de avocadoblokjes. Bewaar het andere partje voor de zalmblokjes.
  4. Haal de zalmfilet uit de koelkast en snijd de zalm met een scherp mes in kleine blokjes. Voeg de blokjes toe aan een kom en voeg 2 tl sojasaus, 3 tl wasabi mayonaise en de helft van de limoenrasp toe aan de kom. Meng dit goed door elkaar.
  5. Pers vervolgens de limoen van het overgebleven partje uit boven de zalmblokjes. Voeg ten slotte de overgebleven gehakte bieslook (bewaar een klein beetje voor de garnering) en eventueel een 1/2 tl sesamolie toe aan de zalmblokjes. Meng de inhoud van de kom goed door elkaar en breng eventueel op smaak met zout en peper.
  6. Zet 2 bordjes klaar. Schep de helft van het avocadomengsel in een kookring op het bord. Druk dit goed aan. Schep vervolgens de helft van het zalmmengsel op de avocado en druk weer goed aan. Herhaal deze stap voor de andere tartaar.
  7. Garneer vervolgens met verse bieslook en sesamzaadjes en eventueel een limoenschijfje. Eet smakelijk!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/2 van het totaal)
  • Calorieën: 384
  • Vetten: 33,7
  • Koolhydraten: 3,3
  • Eiwitten: 14,6

 

 

Zalmtartaar met avocado.

1 reactie

  1. vers, licht en gemakkelijk recept – voldoet aan alle voedingsverwachtingen👍

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*