Ingrediënten
Schaal
Ingelegde rode ui
- 1 rode ui
- 60 ml natuurazijn
- 60 ml water
- 1 tl erythritol
- paar korrel zwarte peper en 2 stukjes piment
Pindasaus
- 3 teentjes knoflook
- 15 gr verse gember (1 duimpje)
- 125 ml kokosmelk, 17% vet
- 3 el pindakaas met stukjes
- 1 el sojasaus
- 1 el rijstwijnazijn
- 1/2 el sriracha
- 1/2 el sesamolie
Kip
- 600 gr kipdijfilet
- 1/2 tl komijnpoeder
- 1/2 tl korianderpoeder
- 1/4 tl paprikapoeder (mild of gerookt)
- snufje cayennepeper of chilipoeder
- 1/2 tl zout
- 1/2 el sesam of olijfolie
- 1 kleine rode chilipeper (optioneel)
- 1 limoen
Extra
- 4 snackkomkommers
- 2 stengels bosui
- 1 el olijfolie
- 800 gr bloemkoolrijst
- 200 gr rode kool (julienne)
- 2 handjes koriander of peterselie
- handje pinda’s
Bereidingswijze
- Ingelegde rode ui: snijd de rode ui in dunne ringen en doe ze in een afsluitbare pot.
Breng in een steelpannetje het water, azijn, erythritol, zwarte peperkorrels en piment aan de kook tot de erythritol volledig is opgelost. Laat het mengsel kort afkoelen en giet het over de ui. Laat minimaal 1 uur trekken. - Pindasaus maken: Pers de knoflook en rasp de gember fijn. Fruit de knoflook en gember in een steelpannetje met olie. Voeg de kokosmelk, pindakaas, sojasaus, rijstwijnazijn, sriracha en sesamolie toe en meng tot een gladde saus.
- Kip: meng in een kom de kipdijfilets met het komijnpoeder, korianderpoeder, paprikapoeder, cayennepeper (optioneel) en zout tot de kip volledig bedekt is. Verhit de pinda-olie of olijfolie in een pan op hoog vuur. Schroei de kip aan, 3-4 minuten per kant.
- Leg de kip in een ovenschaal en giet de pindasaus erover. Snijd eventueel de rode chilipeper fijn (zonder pitjes) en verdeel over de kip. Rasp de limoen boven de kip en halveer daarna de limoen om het sap later te gebruiken. Bak de kip 15-20 minuten in de voorverwarmde heteluchtoven op 180°C.
- Snijd terwijl de kip in oven zit de snackkomkommers in plakjes en de bosui fijn.
- Bloemkoolrijst bereiden: Wok als de kip bijna klaar is, in een grote koekenpan de bloemkoolrijst 4-5 minuten in wat olijfolie tot beetgaar. Hak koriander of peterselie fijn en roer op het einde door de rijst.
- Verdeel de kip met pindasaus op een bedje van bloemkoolrijst. Voeg de ingelegde rode ui, rode kool en komkommer toe. Garneer met bosui, gehakte pinda’s, koriander of peterselie en een kneepje limoensap.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (1/4 van het totaal)
- Calorieën: 634
- Vetten: 42,3
- Koolhydraten: 12,9
- Vezels: 10,8
- Eiwitten: 44,9