Doorgesneden stukje kip cordon bleu gevuld met ham en kaas.

Kip cordon bleu

Een restaurantwaardig koolhydraatarm kipgerecht!

Een lekker koolhydraatarm hoofdgerecht, kip cordon bleu. Dit is een heerlijk kipgerecht met ham, Zwitserse kaas, wijn en kippenbouillon. Kip cordon bleu is een gepaneerd stuk kippenvlees gevuld met ham en kaas. Als kaas wordt vaak een Zwitserse kaas gebruikt zoals Emmentaler, Gruyère en Raclette. Veel mensen denken dat kip cordon bleu een Frans gerecht is, maar het gerecht komt oorspronkelijk uit Zwitserland of Oostenrijk.

Serveertip
Kip cordon bleu is lekker om te serveren met een frisse salade of met groene groente, zoals sperziebonen. Bekijk onze bijgerechten voor meer maaltijd ideeën. Heb je vragen over het recept of wil je graag een recensie schrijven? Plaats dan onderaan de pagina een reactie!

Print
Doorgesneden stukje kip cordon bleu gevuld met ham en kaas.

Kip cordon bleu

  • Auteur: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 45
  • Totale tijd : 1 hour
  • Porties: 4 kipfilets
  • Categorie: Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 4 kipfilets (150 gr)
  • 170 ml slagroom
  • 70 ml droge witte wijn
  • 40 gr boter
  • 4 plakjes Zwitserse kaas
  • 4 plakjes ham
  • 15 gr bloem
  • 2 tl maizena
  • 3/4 blokje kippenbouillion
  • 3/4 tl paprikapoeder
  • zout en peper naar smaak

De speciale ingrediënten in het blauw en andere koolhydraatarme producten kun je kopen in onze webwinkel www.lowcarbcenter.nl.


Bereidingswijze

  1. Leg de kipfilets op een schone ondergrond en sla ze plat met een vleeshamer. Plaats de plakjes ham en kaas op de kipfilets en rol de kipfilets op. Zet de kipfilets goed vast met satéprikkers. Meng de bloem, paprikapoeder, zout en peper in een kom. Besprenkel de kipfilets met het mengsel van bloem en paprikapoeder.
  2. Verhit de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipfilets tot ze bruin zijn aan alle kanten. Voeg de wijn en kippenbouillon toe. Zet het vuur nu laag en dek de pan af en laat ongeveer 15 tot 30 minuten koken, tot dat de kip niet meer roze is van binnen.
  3. Verwijder de satéprikkers en leg de kipfilets op een warme schotel. Meng de maïzena met de slagroom in een kommetje en klop langzaam in de koekenpan. Kook dit en blijf roeren tot het sausje dik is. Giet het sausje over de kipfilets en serveer.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte : 1 kipfilet
  • Calorieën : 570
  • Vetten : 38,5
  • Koolhydraten : 7,9
  • Eiwitten : 41,0

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*