Kip jambalaya met bloemkoolrijst

Kip jambalaya met bloemkoolrijst

Vandaag heb ik weer een heerlijke koolhydraatarme avondmaaltijd gemaakt. Dit keer kip jambalaya met bloemkoolrijst. Jambalaya is een rijstgerecht afkomstig uit de Verenigde Staten en lijkt een beetje op Spaanse paella. Vroeger maakte ik dit gerecht altijd met behulp van een pakje van Knorr wereldgerechten. Zoals jullie misschien al weten bevatten deze kant-en-klare pakjes vaak veel onnodige toevoegingen. Vandaar dat ik mijn kip jambalaya vandaag helemaal zelf heb gemaakt. Dit is veel gezonder en lekkerder!

Kip jambalaya zelf maken
Jambalaya maak je door groente en gekruid vlees, zoals kip en chorizo in een pan gaar te wokken. Vervolgens voeg je rijst en water toe en laat je de rijst gaar koken in de pan met het vlees en de groente. Wij hebben het iets anders gedaan. We hebben de rijst vervangen door bloemkoolrijst. De rijst hebben we in een aparte pan gebakken en later toegevoegd aan de pan met het vlees. Bij ons thuis vond iedereen het super lekker. Daarnaast was het makkelijk om te maken en erg gezond. Kortom een heerlijke koolhydraatarme avondmaaltijd.

Tips
Dit is een basisrecept voor koolhydraatarme jambalaya. Je kunt eventueel de kip vervangen door garnalen of extra groente toevoegen, zoals bleekselderij. De jambalaya kun je na bereiding maximaal 2 dagen in de koelkast bewaren of per portie invriezen. Ik hoop dat jullie lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme recepten met bloemkool.

Print
Kip jambalaya met bloemkoolrijst

Kip jambalaya met bloemkoolrijst

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 30
  • Porties: 3 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Amerikaans

Schaal

Ingrediënten

  • 300 gr kipfilet
  • 125 gr chorizo
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 rode paprika
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 grote tomaten
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl cajun kruiden
  • zout en peper naar smaak
  • peterselie naar smaak
  • 600 gr bloemkoolrijst

Bereidingswijze

  1. Snijd de ui in kleine stukjes en pers de knoflook fijn. Snijd vervolgens de kipfilet en chorizo in kleine blokjes en zet dit apart. Verwarm een el olijfolie in een grote wokpan en bak hierin de ui en knoflook totdat de ui begint te verkleuren.  Voeg dan de kip en kruiden toe en bak de kip rondom gaar.
  2. Snijd ondertussen de paprika en tomaat in kleine blokjes en voeg dit samen met de chorizo toe aan de kip. Bak dit kort mee en voeg dan een el tomatenpuree toe aan de pan. Bak de inhoud van de pan al roerend binnen ca. 5 minuten gaar.
  3. Wok ondertussen in een andere pan de bloemkoolrijst gaar. Voeg dit toe aan de pan met de kip en chorizo en bak dit kort mee. Verdeel de kip jambalaya over drie borden en breng het op smaak met zout, peper en verse peterselie. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/3)
  • Calorieën: 347
  • Vetten: 16,6
  • Koolhydraten: 9,8
  • Vezels: 5,1
  • Eiwitten: 36,8
Kip jambalaya met bloemkoolrijst

9 Reacties

  1. Super dat kip jambalaya nu ook low carb kan! Ga ik snel uitproberen. 1 vraag, bovenaan het recept staat 3 porties, onderaan staat verdeel over 4 borden, is bovenstaand recept voor 3 of 4 porties?

    • Hi Sel,

      Bedankt voor je berichtje. Ik heb een foutje gemaakt. Met dit recept maak je 3 porties (heb het inmiddels aangepast). Geniet ervan!

      Gr,

      Quint

  2. Zojuist gemaakt. Hij smaakt echt lekker. Ben niet zo weg van die worst, maar moet zeggen dat dat juist zorgt voor de lekkere smaak!

  3. Erg lekker. Vanavond gegeten. Zelfs de kinderen lustten het 😃.
    Vond het zelf erg fijn dat de bloemkool niet overheersend was. Dit gaan we zeker vaker eten.

  4. Erg lekker gerecht. Gisteren gemaakt, vandaag nog een restje over. Het zag er precies zo uit als op de foto.

  5. Vandaag gemaakt, het was echt heerlijk, zeker niet voor 1 keer, gaat op mijn favoriete lijstje. Echt lekker met die bloemkoolrijst!

  6. Erg lekker! Wel 2 theelepels meer cajunkruiden gebruikt. Wij houden wel van pittig gekruid.

  7. Dit was ons eerste recept die we van deze site hebben geprobeerd, maar wat was dit lekker!

  8. Was weer een super lekker recept👍

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*