Print
Kip jambalaya met bloemkoolrijst

Kip jambalaya met bloemkoolrijst

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 30
  • Porties: 3 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Amerikaans

Schaal

Ingrediënten

  • 300 gr kipfilet
  • 125 gr chorizo
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 rode paprika
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 grote tomaten
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl cajun kruiden
  • zout en peper naar smaak
  • peterselie naar smaak
  • 600 gr bloemkoolrijst

Bereidingswijze

  1. Snijd de ui in kleine stukjes en pers de knoflook fijn. Snijd vervolgens de kipfilet en chorizo in kleine blokjes en zet dit apart. Verwarm een el olijfolie in een grote wokpan en bak hierin de ui en knoflook totdat de ui begint te verkleuren.  Voeg dan de kip en kruiden toe en bak de kip rondom gaar.
  2. Snijd ondertussen de paprika en tomaat in kleine blokjes en voeg dit samen met de chorizo toe aan de kip. Bak dit kort mee en voeg dan een el tomatenpuree toe aan de pan. Bak de inhoud van de pan al roerend binnen ca. 5 minuten gaar.
  3. Wok ondertussen in een andere pan de bloemkoolrijst gaar. Voeg dit toe aan de pan met de kip en chorizo en bak dit kort mee. Verdeel de kip jambalaya over drie borden en breng het op smaak met zout, peper en verse peterselie. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/3)
  • Calorieën: 347
  • Vetten: 16,6
  • Koolhydraten: 9,8
  • Vezels: 5,1
  • Eiwitten: 36,8
Copy link